G Data geeft cyberveiligheidsvoornemens voor 2014

G Data geeft cyberveiligheidsvoornemens voor 2014

Desktops & monitoren

Geplaatst: 30 december 2013 - 13:31

Antivirusspecialist G Data geeft internetgebruikers tips om veilig het komende jaar in te gaan. In deze cyberveiligheidsvoornemens komen ook smartphones en tablets aan bod.

Als voornaamste bestrijder van hackers en virussen noemt G Data het belang van een goede veiligheidsoplossing, die bestaat uit een combinatie van een firewall en realtime bescherming tegen spam en online bedreigingen. Deze dien je altijd goed te voorzien van de nieuwste updates, wat overigens ook geldt voor je besturingssysteem en andere software.

Hackers afweren

Het bedrijf waarschuwt tevens voor het rond laten slingeren van online accounts, vooral wanneer je ze niet meer gebruikt. Hackers kunnen deze alsnog kapen om persoonlijke informatie te stelen. Accounts beveilig je het beste met een wachtwoord dat bestaat uit een onwillekeurige reeks van cijfers, hoofd/kleine letters en speciale karakters. 

Mocht je toch zijn gehackt of het slachtofer worden van een virus, dan doe je er goed aan je bestanden als backup te hebben opgeslagen. Daarbij is het van belang je opslag niet volledig te laten afhangen van online opslag in de cloud. Bij een extra backup op een fysieke harde schijf heb je volledig zelf de controle over je bestanden. Hetzelfde geldt voor mobiele apparaten, waarvan je de bestanden onder andere kan overzetten naar je pc.

Mobiele beveiliging

Hoe meer smartphones en tablets onderdeel worden van ons dagelijks leven, hoe gewilder de apparaten een doelwit worden voor hackers. G Data stelt dan ook dat het belangrijk is om ook hierbij goed op de beveiliging te letten. Hoe je dat het beste doet, lees je bijvoorbeeld in onze workshop over het beveiligen van Android smartphones en tablets.

Bij het downloaden van apps wijst G Data er op enkel te downloaden van officïele markten als Google Play, waar je moet kijken naar het aantal downloads en de waardering van andere downloaders. Let daarbij ook op de rechten die de app van je vraagt tijdens de installatie. Staat er iets verdachts tussen, dan kun je de installatie hier altijd nog afbreken. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000