Ford-baas Alan Mulally mogelijk opvolger Steve Ballmer

© CIDimport

Ford-baas Alan Mulally mogelijk opvolger Steve Ballmer

Desktops & monitoren

Geplaatst: 10 september 2013 - 07:34

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie

Alan Mullaly, ceo van Ford Motor Co, zou op de lijst zijn gezet van mogelijke kandidaten voor de ceo-positie van Microsoft. Ook Mike Lawrie, ceo van Computer Sciences wordt genoemd als kandidaat. Beide heren willen niet op de geruchten reageren.

Steve Ballmer liet onlangs weten dat hij zijn ceo-functie van Microsoft binnen een jaar zal neerleggen. Dit zorgde prompt in een stijging van het Microsoft-aandeel met 7%. Een aantal weken later nam Microsoft een groot deel van Nokia over en daalde het aandeel met 6% aangezien aandeelhouders niets zagen in de overname van een verliesgevend bedrijf dat gerund werd door Microsofts ex-werknemer Stephen Elop die eerder de bedrijfsdivisie van Microsoft leidde.

Stephen Elop

Na de overname van Nokia werd Stephen Elop in de media genoemd als gedoodverfde kandidaat voor de positie Microsoft-ceo. Steve Ballmer liet weten dat Stephen Elop van externe kandidaat naar interne kandidaat voor de functie is gegaan maar deed er verder geen uitspraken over.

Alan Mullaly en Mike Lawrie

Maar de strijd is nog niet gestreden want nu worden er dus twee namen genoemd van externe mensen: De ceo van Ford en de ceo van Computer Sciences. Dit zou vooral gebeurd zijn naar wens van minstens drie van de 20 grote investeerders in Microsoft. Een speciaal comité doet onderzoek naar geschikte kandidaten voor de ceo-positie van Microsoft. Naar verluidt zouden zij zijn gestart met een lijst met 40 namen en is die inmiddels al flink geslonken. Mogelijk zou eind dit jaar al de naam van de vervanger van Ballmer bekend worden gemaakt.

© CIDimport

© CIDimport

Alan Mullally en Mike Lawrie

Bill Gates 

Naar verwachting heeft grootaandeelhouder (4,8%) Bill Gates een veto als het gaat om het kiezen van een nieuwe ceo. Hij heeft niet kenbaar gemaakt naar wie zijn voorkeur uitgaat. Mocht het de ceo van Ford zijn dan zou dat ergens wel ironisch zijn aangezien  Bill Gates ooit uithaalde naar de de auto-industrie:

"Als General Motors net zo boven op de techniek had gezeten als de computerindustrie, zouden we nu allemaal in auto's rijden die $ 25 kosten en 250 km rijden op een liter brandstof."

Hierop antwoordde de Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM),  met een persbericht maar daarin de volgende vergelijkingen:

"Als GM op dezelfde manier met technologie omging als Microsoft, dan:

1.

     zou uw auto er minstens twee keer per dag zonder aanwijsbare reden mee ophouden.

2

.     zou u elke keer als de verkeerstekens opnieuw worden geverfd.

3.

     Soms zou de auto er zomaar mee ophouden, je zou je auto aan de kant aan de weg zetten, alle ramen sluiten, herstarten en je ramen weer openen voordat je verder kan. Om de een of andere reden zou je dit gewoon accepteren.

4.

     Soms, als je bijvoorbeeld naar links stuurt, stopt je auto en wil het niet meer starten waarna je de hele moto weer opnieuw moet installeren.

5.

     zou Apple een auto maken die op zonne-energie liep, vijf keer zo snel was en drie keer zo eenvoudig te bedienen, maar slechts op 5% van de wegen zou worden toegelaten.

6. 

    zouden alle meters vervangen kunnen worden door een display, met daarop twee woorden: 'algemene fout'.

7.

     zou de airbag eerst vragen: 'Weet u het zeker?' voor 'ie afging.

8.

     Soms, voor geen enkele aanwijsbare reden, zou je niet meer in je auto kunnen totdat je tegelijk het handvat opent, de sleutel draait en de radio-antenne vasthoudt

9.

     zou maar één persoon tegelijk in de auto kunnen rijden, tenzij hij Car95, Car98 of CarNT heeft. En dan moeten de zitplaatsen nog wel apart worden aangeschaft.

10

.zou u bij een GM-auto ook alle wegenkaarten van een bepaald merk (dat onder Microsoft valt) moeten kopen, of u dat nu wel of niet wilde of nodig had. Als u zonder deze kaarten zou willen rijden leverde de auto maar 25% van de normale prestatie

11

.zou je bij elke GM-auto opnieuw moeten leren autorijden, omdat niets op dezelfde manier functioneert.

12.zou je op de 'Start

'-knop moeten drukken om de motor te kunnen afzetten."

[Via: Reuters]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000