Facebook stapt over op https-connecties

© CIDimport

Facebook stapt over op https-connecties

Geplaatst: 19 november 2012 - 07:41

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:25

Redactie ID.nl

Facebook-gebruikers in Noord-Amerika gaan momenteel (standaard) over op de veiligere https-connecties, daarna volgt de rest van de wereld.

Het inloggen op Facebook ging al via https en sinds januari van vorig jaar kon men ook al kiezen om andere pagina’s via https te benaderen. Nadeel was dat de laadtijden iets langer zijn dan over een onbeveiligde connectie. Toch kiest Facebook er nu voor het voor iedereen standaard te maken om via https hun Facebook-pagina te beheren. Facebook neemt het geklaag over een iets lagere snelheid waarschijnlijk voor lief om de gebruikers een betere beveiliging te geven. Facebook geeft aan dat het significante snelheidsverbeteringen heeft doorgevoerd om de vertraging die optreedt door het gebruik van https te verminderen. Wie dat dan toch te traag vindt gaan, kan in zijn profiel zelf aangeven om geen gebruik te maken van https, precies de omgekeerde situatie van nu dus. 

[Via: Techcrunch]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000