‘Een bitcoin is een computerspel, toch?’

‘Een bitcoin is een computerspel, toch?’

Desktops & monitoren

Geplaatst: 13 december 2013 - 13:19

Lang niet iedereen in Amerika weet wat een bitcoin is. Uit een onderzoek van Bloomberg blijkt namelijk dat mensen denken dat een bitcoin een applicatie voor de iPhone is of een spel voor de Xbox. Toch is er een groot deel, ruim 42 procent, dat wel afweet van het bestaan van de nieuwe, digitale munteenheid.

Uit het maandelijkse onderzoek van Bloomberg blijkt dat nog lang niet iedereen op de hoogte is van de bitcoin. De resultaten van de Bloomberg National Poll, een maandelijks telefonisch interview onder ruim duizend Amerikanen, liegen er niet om: van de ondervraagden had 46 procent geen idee wat een bitcoin is. 6 procent dacht dat het om een iPhone-app ging en nog eens 6 procent gokte dat het een Xbox-game was.

Een tweede opvallende uitkomst van de National Poll is dat 45 procent van de respondenten liever ziet dat bitcoins gereguleerd worden door overheden, in plaats dat hij in zijn huidige, ongereguleerde vorm verder gaat. Uit het onderzoek blijkt vooral dat Amerikanen een stuk meer van technologie afweten dan een paar jaar geleden: 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000