Dit zijn de populairste YouTube-video’s van 2013

Dit zijn de populairste YouTube-video’s van 2013

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 december 2013 - 11:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:40

Het terugkijken van talentenjachten en het afspelen van muziekvideo’s zijn twee van de meest gebruikte functies van YouTube. De populaire videosite heeft bekend gemaakt welke video’s er in 2013 het vaakst zijn bekeken en de absolute nummer één is de videoclip van het nummer Blurred Lines van Robin Thick en Pharell Williams.

De gehele top tien van meest bekeken video’s op YouTube bestaat dit jaar uit muziekclips. Het eerste filmpje gemaakt door een gebruiker van YouTube staat pas op nummer elf in de toplijst. Volgens YouTube is het terugkijken van optredens in talentenjachten erg populair in Nederland. “Drie van de tien populairste video’s komen uit een soortgelijke show.”

Blurred Lines is nummer één

Het populaire nummer van Robin Thick staat niet alleen op nummer één vanwege het aantal keer dat de video bekeken is. YouTube registreert namelijk ook hoe lang gebruikers naar een video kijken. Ook het aantal keren dat een video wordt gedeeld op sociale media en het aantal ‘vind ik leuk’s’ die een video krijgt spelen een rol bij het maken van de top tien.

De Zuid-Koreaanse rapper Psy scoorde vorig jaar nog de hoogste notering met zijn nummer Gangnam Style. Dit jaar staat hij op plek twee met het nummer Gentleman. Op nummer drie staat de Belgische artiest Stromae met het nummer Papaoutai.

Community video’s

Onder de community video’s, die niet afkomstig zijn van een bedrijf op artiest en dus geen reclame bevatten, staat zangeres Maaike Ouboter op 1 met haar nummer Dat Ik Je Mis, gezongen tijdens een aflevering van De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Daarna volgt Het Koningslied met songtekst en op nummer drie staat het filmpje van Anouk waarin het lijkt alsof ze door een feest haar deelname aan het Eurovisie Songfestival vergeten zou zijn. Dit bleek achteraf een reclamestunt van Centraal Beheer.

Dierenvideo’s onverslaanbaar

Naast muziekgerelateerde video’s doen dierenclips en humoristische video’s het nog altijd erg goed. Op vijf staat een filmpje van twee jongens die hun maaltijd eten als verschillende dieren en op zeven een parodie van toenmalig Koningin Beatrix. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000