Disney’s Botanicus Interacticus: Plant met touchbediening

© CIDimport

Disney’s Botanicus Interacticus: Plant met touchbediening

Geplaatst: 13 augustus 2012 - 08:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:08

Redactie ID.nl

Disney-onderzoekers hebben een manier gevonden om van een plant een interactieve controller te maken. Je bent dus niet gebonden aan een rechthoekig scherm maar je kunt een complex levend organisme gebruiken voor besturing.

Je computer besturen met een cactus behoort dus tot de mogelijkheden hoewel het wat touch-betreft misschien wat minder geschikt is. Disney noemt de techniek Botanicus Interacticus en zal tijdens de Siggraph-beurs de bezoekers uitnodigen om via planten een interactieve multimediale presentatie aan te sturen.

Door het plaatsen van een elektrode in de aarde kan de plant  gebruikt worden als controller. De techniek maakt gebruikt van een capacitieve methode zoals we ook bij touchscreen aantreffen. Groot verschil is dat het bij tablet om een enkele frequentie gaat en bij de SFCS (Swept Frequency Capacitive Sensing) die gebruikt wordt voor de Botanicus Interacticus, wordt een breed scala aan frequenties ondersteund. Zo kan er precies gemeten worden waar en in welke mate de aanraking plaatsvindt.

[Via: Tom's hardware]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten