Digitaal misdaden melden nu ook met video

© CIDimport

Digitaal misdaden melden nu ook met video

Desktops & monitoren

Geplaatst: 21 oktober 2013 - 12:44

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:03

Redactie

Wie getuige is van een misdrijf en dit met zijn smartphone opneemt, kan met een nieuwe applicatie van Meld Misdaad Anoniem nu ook videobeelden naar de meldlijn doorsturen. Meld Misdaad Anoniem is maandag gestart met de proef voor dit zogenaamde videomelden.

Via een applicatie op een mobiele telefoon met internetverbinding kunnen videobeelden live naar de servers van Meld Misdaad Anoniem worden geüpload. Net als getuigen die foto’s insturen blijven melders van videobeelden anoniem, laat de instantie weten. Volgens de meldlijn zijn de video’s vooral handig bij het spoedig opsporen van overvallers, vandalen en geweldplegers.

Eerst uploaden, dan bellen

Wie een video heeft doorgestuurd naar Meld Misdaad Anoniem moet vervolgens nog wel telefonisch laten weten dat er een video is verstuurd. Pas vanaf dit moment wordt de tip gekoppeld aan de melding en officieel nagetrokken. De proef van het ministerie van Veiligheid en Justitie duurt in eerste instantie een half jaar.

Voor spoedeisende hulp is het van belang om allereerst het alarmnummer 112 te bellen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000