Deze foto van Morgan Freeman is helemaal geen foto

Deze foto van Morgan Freeman is helemaal geen foto

Desktops & monitoren

Geplaatst: 5 december 2013 - 12:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:42

De onderstaande foto van acteur Morgan Freeman is eigenlijk een handgemaakt kunstwerk. Niet op doek en ook niet met kwasten. Kunstenaar Kyle Lambert heeft Freeman nagetekend op zijn iPad met de applicatie Procreate en daarbij niks anders dan zijn vingers gebruikt!

Hoe Kyle Lambert, een iPad-vingerverfkunstenaar uit Amerika, de uiterst realistische tekening van Morgan Freeman heeft gemaakt, zie je in de onderstaande video. De applicatie die hij gebruikt heet Procreate en kost 6 dollar in de Amerikaanse App Store. Lambert installeerde de app op zijn iPad Air en gebruikte een beroemde foto van Scott Gries als voorbeeld. 

Lambert specialiseert zich in het handmatig namaken van foto’s op een uiterst realistische manier. Over dit specifieke kunstwerk heeft de Amerikaan meer dan tweehonderd uur gedaan en in die tijd zette hij 285 duizend streken met zijn vingers op het scherm. Op zijn eigen

 heeft Lambert nog veel meer nagemaakte schilderijen staan en daar legt hij ook uit hoe je zelf aan de slag kunt met digitale vingerverf op je iPad.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000