© CIDimport

Apple het schip in

Geplaatst: 30 oktober 2012 - 07:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:37

Redactie ID.nl

Steve Jobs begon zes jaar gelden met het ontwerp van zijn eigen jacht genaamd Venus. Het jacht is tussen de 70 en 80 meter lang en zit vol Apple-producten. De boot werd in Aalsmeer gebouwd en is onlangs te water gelaten.

Tijdens het design-proces werkte Steve Jobs nauw samen met ontwerper Phillipe Starck en Apple-ontwerper Jon Ive. De minimalistische look van het schip de aluminium afwerking heeft ook wel wat weg van Apple-producten. 

Apple het schip in-16472922

© CIDimport

Wie er aan twijfelt dat de boot is ontworpen door Apple oprichter Steve Jobs hoeft alleen maar even een blik binnen te werpen. Zo is de brug van het schip voorzien van zeven 27-inch iMacs.

Apple het schip in-16472924

© CIDimport

Het schip is nu, ongeveer een jaar na zijn dood, af. Jobs wist tijdens de bouw dat het risico bestond dat hij de voltooiing niet zou meemaken maar ging er toch mee door anders voelde het alsof hij zich al gewonnen gaf aan zijn ziekte.  Jobs’ vrouw en kind waren aanwezig bij de te water lating van Venus bij scheepsbouwer Koninklijke De Vries in Aalsmeer die het schip bouwde. Iedereen die aan de boot heeft meegewerkt, kreeg een persoonlijk bedankbriefje met een iPod Nano met 'Venus'-inscriptie.    

Onemorething was bij de te water lating en maakte onderstaande video:

Het schip lijkt niet te zijn ontworpen voor gebruik op ruwe zee. Beter dus om New York met storm Sandy dus nog even te vermijden. Het schip wordt nu nog getest en zal uiteindelijk via een containerschip naar de VS (waarschijnlijk Californië) worden vervoerd. 

[Via: The Register]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten