Updates Windows 10 inplannen als het jou uitkomt

© PXimport

Updates Windows 10 inplannen als het jou uitkomt

Computer accessoires

Geplaatst: 2 november 2016 - 05:09

Aangepast: 24 november 2022 - 12:12

Chwhynny Overbeeke

Het is vervelend als Windows 10 besluit om een update te installeren wanneer jij net druk met je pc bezig bent. Gelukkig kun je de installatie van updates plannen, onder andere door middel van de nieuwe Gebruikstijden-functie.

Windows 10 kan redelijk goed inschatten wanneer je je computer gebruikt, maar het kan toch gebeuren dat Windows 10 opeens besluit om een update te installeren wanneer je net druk op je pc aan het werk bent. Je computer wordt dan niet alleen trager, in sommige gevallen word je ook nog eens lastiggevallen met de vraag of je je computer opnieuw wilt opstarten om de installatie van de update te voltooien. Lees ook: Zo installeer je de Windows 10 Anniversary Update.

In Windows 10 kun je ervoor zorgen dat gedownloade updates niet meteen geïnstalleerd worden, maar dan krijg je wel een melding met de vraag wanneer je de update wilt installeren. En dat kan storend zijn.

Gebruikstijden

In de nieuwe Anniversary Update van Windows 10 is het mogelijk om een tijdsperiode van maximaal 12 uur te kiezen waarin de computer niet automatisch opnieuw mag worden opgestart en waarin er geen automatische updates geïnstalleerd mogen worden. Deze functie heet Gebruikstijden.

© CIDimport

Om Gebruikstijden in te stellen moet je naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update gaan en Gebruikstijden wijzigen kiezen. Hier kun je aangeven om hoe laat de periode beginnen en om hoe laat deze moet eindigen. Standaard is dit van acht uur 's ochtends tot vijf uur 's middags. Klik vervolgens op Opslaan.

Voortaan zal Windows 10 niet meer proberen om binnen deze tijdsperiode updates te installeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000