Waar voor je geld: 5 betaalbare e-readers

© PXimport

Waar voor je geld: 5 betaalbare e-readers

Geplaatst: 29 april 2023 - 07:32

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Twee keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een goedkope e-reader? Vandaag hebben we op Kieskeurig.nl vijf modellen gespot met een aantrekkelijke prijs.

Kobo Nia

De meningen over deze betaalbare e-reader zijn verdeeld. Toch willen we je dit product niet onthouden. Meerdere Kieskeurig.nl-bezoekers hebben tenslotte wél positieve ervaringen. Bovendien betreft dit momenteel veruit de goedkoopste e-reader in het gamma van de bekende fabrikant Kobo. Het ontspiegelde 6 inch-aanraakscherm is 758 × 1024 pixels. Vanwege de geringe afmetingen en het bescheiden gewicht van 172 gram houd je de behuizing makkelijk met één hand vast. Zeker bij urenlange leessessies is dat wel zo prettig.

De Nia heeft 8 GB opslagcapaciteit. Volgens Kobo kun je daarop zo’n zesduizend boeken opslaan. Een leeslampje is ’s avonds niet nodig, want het apparaat bevat geïntegreerde verlichting. Pas hiervan naar eigen wens de helderheid aan. Heb je alle e-books uit? Geen probleem, want je schaft in de Kobo Shop direct een nieuwe titel aan. Verbind de reader hiervoor met wifi.

0

Powered by

logo

Storytel Reader

Heb je een account bij Storytel of wil je jezelf binnenkort registreren? In dat geval is de Storytel Reader een prijsvriendelijke optie. Alleen abonnees van de genoemde lees- en luisterdienst kunnen dit leesapparaat gebruiken. Na een proefperiode van twee weken kost dat 12,99 euro per maand. Met behulp van wifi zet je de digitale boeken op de e-reader. Als alternatief kun je ook eigen epub-bestanden toevoegen, mits je met een Storytel-account op het toestel bent aangemeld. Naast lezen luister je net zo makkelijk naar ingesproken boeken. Koppel hiervoor een hoofdtelefoon via bluetooth of de 3,5mm-geluidsuitgang.

De Storytel Reader is een compact leesapparaat met 8 GB opslagruimte. Het 6 inch-scherm bestaat uit 758 × 1024 pixels. Met een gewicht van 195 gram houd je de behuizing makkelijk met één hand vast. Gebruik de fysieke knoppen aan de zijkanten om naar de volgende of vorige pagina te gaan. Een voordeel is de ingebouwde leeslamp. Hierdoor kun je ook in het donker lezen.

0

Powered by

logo

PocketBook Touch HD 3

Toegegeven, vergeleken met de andere besproken e-readers is dit exemplaar van PocketBook niet zo goedkoop. Toch biedt het product veel waar voor zijn geld. De Touch HD 3 heeft namelijk net wat meer mogelijkheden dan leesapparaten uit het laagste prijssegment. Zo is de behuizing volledig waterdicht (IPx7-classificatie), waardoor je zorgeloos in bad kunt lezen. Daarnaast bevat het 6 inch-scherm een aangename resolutie van 1072 × 1448 pixels. Profiteer hierdoor van extra scherpe letters!

Afhankelijk van het aanwezige omgevingslicht kun je de helderheid en kleurtemperatuur van de achtergrondverlichting aanpassen. Ervaar hierdoor op elk moment van de dag volop leescomfort. Deze e-reader kan ook overweg met luisterboeken. De fabrikant levert hiervoor een adaptersnoertje mee. Koppel daarmee een koptelefoon aan de micro-usb-poort. Heb je een draadloze hoofdtelefoon, dan verbind je die via bluetooth. Andere speerpunten zijn 16 GB interne opslagcapaciteit en het geringe gewicht van 155 gram.

0

Powered by

logo

Denver EBO-625

Veel goedkoper ga je een e-reader met een prettig leesbaar e-ink-scherm niet vinden! De belangrijkste concessie is de afwezigheid van leesverlichting. Lees je vooral overdag of gebruik je ’s avonds een externe leeslamp? Dan geldt de Denver EBO-625 als interessante optie. Het 6 inch-scherm van 758 × 1024 pixels imiteert de eigenschappen van echt papier. Vergeleken met het flikkerende scherm van een tablet of smartphone is deze e-reader prettiger voor de ogen.

Via usb zet je eenvoudig e-books op dit apparaat. Er is hiervoor standaard 4 GB opslag aanwezig. Wil je een ruime collectie van duizenden e-books op het apparaat bewaren, dan breid je de opslagcapaciteit desgewenst uit met een eigen microSD-kaart van maximaal 32 GB. Volgens de fabrikant ondersteunt de oplaadbare batterij een leestijd van twintig uur.

0

Powered by

logo

Woxter Scriba 195

De Woxter Scriba 195 is op het moment van schrijven de goedkoopste e-reader op Kieskeurig.nl. Dit product heeft een e-ink-scherm van 6 inch, zodat je op een aangename manier e-books kunt lezen. De resolutie bedraagt 758 × 1024 pixels. Je gebruikt de fysieke knoppen aan de onderzijde onder meer om letters te vergroten of terug te keren naar het hoofdmenu. Met de knoppen aan beide zijkanten navigeer je simpel door een digitaal boek.

Deze e-reader kan overweg met het bekende epub-formaat, zodat je probleemloos e-books van populaire auteurs kunt opslaan. Het apparaat heeft standaard 4 GB opslagruimte. Ter uitbreiding stop je optioneel een eigen microSD-kaart van maximaal 32 GB in de behuizing. Voor het overzetten van boeken levert de fabrikant een usb-kabel mee. Deze e-reader is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten