Logitech Folio Touch - Ideaal toetsenbord voor iPad Air en iPad Pro

© PXimport

Logitech Folio Touch - Ideaal toetsenbord voor iPad Air en iPad Pro

Geplaatst: 4 februari 2021 - 12:00

Aangepast: 25 november 2022 - 10:46

Jeroen de Jager

Bij de gewone iPad hoef je meestal geen toetsenbord. Zo’n tablet wordt meestal gebruikt voor consumeren van tv, films en series en browsen. Het schermtoetsenbord voldoet prima voor bestellingen en berichten of mailtjes die je wilt versturen. De iPad Air of iPad Pro daarentegen wordt meestal meer zakelijk gebruikt waarbij een echt toetsenbord veel belangrijker is. En dan is de Logitech Folio Touch een heel interessante oplossing.

Natuurlijk maakt Apple zelf toetsenborden voor de iPad Pro en iPad Air maar die zijn veel duurder in het geval de Magic Keyboard, of minder veelzijdig en iets duurder in het geval van de van de Smart Keyboard Folio. De Logitech Folio Touch combineert net als Apple’s Magic Keyboard een touchpad met een toetsenbord zodat je gelijk een mini-laptop-ervaring krijgt. Je moet wel even wennen aan het gewicht, ruim 600 gram erbij zodat de combinatie iPad en hoes boven een kilo komt. Op zich is dat gewicht niet gek, dat zien we bij Apple’s Magic Keyboard ook. Zou de hoes lichter zijn, dan kantelt het zaakje om bij gebruik en dat is onwerkbaar.

© PXimport

Robuuste hoes

De Folio Toch is een robuuste hoes om je iPad en je hoeft niet bang te zijn dat je dure iPad krassen oploopt tijdens vervoer en gebruik. De Folio Toch heeft geen eigen accu want hij maakt gebruik van de Smart Connector van de iPad Air of iPad Pro. Daarmee wordt de connectie met het toetsenbord en touchpad gemaakt en worden die gelijk van voeding voorzien. Mocht je een Apple Pencil erbij gebruiken dan kan deze gewoon op de iPad worden geklikt, de hoes heeft daarvoor een uitsparing gelaten. Eenmaal dichtgeklapt voorkomt een magnetisch sluitflapje eventueel verlies van je kostbare Pencil.

© PXimport

Comfortabel werken

Behalve een stevige bescherming, biedt de Logitech Folio Touch heel veel comfort. Nog niet alle apps gaan even goed om met invoer via de touchpad maar in de meeste gevallen kun je comfortabel werken zonder dat je het scherm aan hoeft te raken. Met het type-comfort zit het ook wel goed want de Folio Touch tikt gewoon lekker. Net niet zo lekker als Logitech’s Slim Folio voor de gewone iPads, dat komt omdat die nog iets meer hoogte heeft voor de toetsen. Bij de Folio Touch voelt het wat ‘blikkeriger’ aan maar daar ben je eigenlijk zo aan gewend. Ideaal zijn de sneltoetsen voor onder andere helderheid, volume en mediabediening. Je komt in vergelijking met een MacBook zo niets te kort. 

© PXimport

Vrije kijkhoek

Dankzij de vrij in te stellen steun kun je elke kijkhoek instellen die je maar wilt. Een groot voordeel ten opzicht van Apple’s Magic Keyboard. Ook na wat langer gebruik wordt die steun niet lam, de iPad Air waarmee ik testte klapte eigenlijk nooit om of door. Het enige nadeel van deze oplossing is de extra diepte die het vraagt. In het vliegtuig of op schoot vraagt het toetsenbordgedeelte van de Folio Touch een stuk meer ruimte dan het Magic Keyboard waardoor je af en toe knel kan komen te zitten. Gelukkig kun je het toetsenbord ook omklappen om lekker films of series te kijken tijdens het vliegen. De toetsenbord-functie wordt dan uitgeschakeld zodat je niet bang hoeft te zijn voor onbedoelde toetsaanslagen. 

© PXimport

© PXimport

Conclusie

In vergelijking met Apple’s toetsenbord-oplossingen is de Folio Toch heel interessant. Je krijgt een degelijke, in de praktijk uitstekend bruikbare oplossing voor een relatief scherpe prijs. Niets meer en niets minder.

8,0

ONS OORDEEL

Logitech Folio Touch

Pluspunten

Prijs

Prima toetsenbord

Robuuste hoes

Minpunten

Neemt veel ruimte in op schoot

iPad niet zo snel afneembaar

Conclusie

**Prijs**€ 159,99 **Kijkhoek**20-60 graden **Afmetingen**25,6 x 19,2 × 2,1 cm **Gewicht**646 gram **Website** [www.logitech.com/nl](https://www.logitech.com/nl-nl)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000