Schildersezels, doeken en diameters: LG's concept-tv's gepresenteerd

Schildersezels, doeken en diameters: LG's concept-tv's gepresenteerd

Televisie

Geplaatst: 11 november 2022 - 09:32

Aangepast: 25 november 2022 - 11:52

Redactie

Met nieuwe televisie-concepten en ontwerpen probeert LG ervoor te zorgen dat we op een andere manier naar tv's kijken. Letterlijk en figuurlijk. Hiervoor gebruikt het merk andere materialen en manieren om de televisie in het interieur te verwerken.

LG experimenteert er lustig op los met televisies. Bijvoorbeeld met oprolbare schermen, waarbij de tv uit een meubel rolt wanneer je deze aanzet. Je kunt een vergelijking maken met concept-cars, aangezien de televisies meer laten zien wat er technisch mogelijk is of om ons anders naar het ontwerp van een tv te laten kijken. Signature TV's, aldus LG.

Deze televisies zul je niet zo snel in de woonkamers tegenkomen. Ze zijn in mindere mate beschikbaar en de prijzen lopen soms wel tot in de tienduizenden euro's. Toch geeft het een bijzonder kijkje in de keuken hoe een merk tegen tv's aan kijkt en wat we in de toekomst mogelijk verwachten. Ook een merk als Samsung experimenteert er lustig op los. Bijvoorbeeld door televisies te vermommen als schilderijen aan de wand als deze uitgeschakeld zijn.

Samen met Italiaanse design meubelbedrijf Molteni&C heeft LG haar luxe Signature TV’s gepresenteerd. En daarvoor hebben ze gekozen voor een passende locatie voor deze high-end televisies: de bovenste verdieping in het iconische gebouw Valley op de Zuidas in Amsterdam.

Handige info in een artistiek design

Wat meteen opvalt als je naar de LG OLED Lifestyle Easel TV kijkt is de stoffen cover die een groot deel van het scherm overlapt. Dat zorgt ervoor dat het grote zwarte vlak dat menig woonkamer 'onsiert' verdwijnt. Dat verdwijnen van het grote zwarte vlak in de woonkamer is een idee waar meerdere fabrikanten mee worstelen. Zoals bij de eerder genoemde voorbeelden van LG's uitrolbare tv-scherm en Samsung's tv-als-kunsterwerk.

In ruststand laat deze dagelijkse informatie zien, zoals de datum, tijd en het weer in verschillende thema's. Hiervoor wordt de bovenzijde van het scherm gebruikt. Ook een screensaver equalizer die meebeweegt op de golven van je music track behoort tot de mogelijkheden. Het 65-inch OLED evo-scherm zorgt daarnaast voor een extra helder beeld.

Het grote zwarte vlak in de huiskamer van een niet-gebruikte televisie probeert LG te voorkomen.

Prominent aanwezig binnen elk interieur

Er zijn maar weinig televisies op de markt die vanuit alle hoeken het bekijken waard zijn. De LG OLED Objet Collection Posé tv in beige kleur is ontworpen om in elk interieur op te gaan en de achterzijde bevat een kabel- en accessoire-organizer met cover. Handig om je kabels in weg te werken en zelfs om je favoriete boeken en tijdschriften op te bergen. Hij is beschikbaar in in 42-inch, 48-inch en 55-inch formaten.

Het ontwerp van een schildersezel als inspiratie voor een tv-standaard.

Oneindig veel beeldpunten op luxe meubel

In de nagemaakte slaapkamer van het Valley-gebouw treffen we de absolute blikvanger van het luxe appartement: een Signature OLED 8K televsie met 88-inch scherm. Omgerekend betekent dat een diagonale afmeting van ruim twee meter. En door middel van de geavanceerde processor wordt alle 2K of 4K content automatisch opgeschaald naar de bijzonder hoge 8K-resolutie. En geen nood, door de luxe kunstmeubel kan je alle kabels makkelijk wegwerken en staat dit scherm als een huis op je vloer.

Er zullen niet veel slaapkamers zijn met genoeg ruimte voor een televisie met een schermdiagonaal van twee meter.

Met deze Signature-televisie probeert LG meer de focus te leggen op wat er technisch mogelijk is. Vooral op beeldkwaliteit door middel van een oled-schermpaneel en het scherpst mogelijke beeld.

Werk aan de winkel

Op de site van LG zijn sommige van deze concepttelevisies mondjesmaat verkrijgbaar voor de écht enthousiasteling. Toch heeft LG zeker nog wel wat werk voor de boeg voordat zulke tv's een groter publiek kunnen aanspreken. Zo heeft een 8K-resolutie nog zijn uitdagingen: het energieverbruik is nog enorm, terwijl hoge energiekosten een actueel thema zijn. Bovendien moet een scherm een behoorlijk formaat hebben om 8K van meer waarde te laten zijn ten opzichte van 4K. En zo'n groter paneel heeft ook zijn energie-uitdagingen.

Ook is er natuurlijk nog geluid. Wil je dit een beetje goed projecteren, dan heb je meerdere speakers en een subwoofer nodig. Dat staat weer wat minder fraai, zeker als je je tv in een schildersezel, schilderij of op een andere manier hebt vermomd.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000