De beste films en series op de streamingdiensten

De beste films en series op de streamingdiensten

Geplaatst: 12 februari 2023 - 09:31

Aangepast: 12 februari 2023 - 10:19

Laura Jenny

Terwijl Netflix pas bekend heeft gemaakt welke Netflix Original-films dit jaar allemaal naar de streamingidenst komen, bekijken wij het week voor week. Welke films en series die onlangs op de streamingdiensten verschenen zijn de moeite waard?

The Last of Us (HBO Max)

Genre: Survivaldrama
Jaar: 2023
Regie/maker: Neil Druckmann en Craig Mazin
Cast: Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna en Anna Torv
Duur: 50 minuten per aflevering
IMDb-link

Gamers hebben er lang op gewacht, maar stiekem is deze serie helemaal niet alleen geschikt voor gamers. The Last of Us is weliswaar gebaseerd op een populaire gamereeks, maar het is net zo meeslepend als je de games nog nooit hebt gespeeld. Deze serie vertelt het verhaal van Joel en Ellie, die in een soort apocalyptische ramp belanden waarbij mensen massaal geïnfecteerd raken met een bizar virus en elkaar uitmoorden. De eerste aflevering is meteen een emotionele achtbaan: de toon is gezet. Elke week volgt nu een nieuwe aflevering op HBO Max.

Watch on YouTube

American Dad! (Disney+)

Genre: humor/animatie
Jaar: 2005-heden
Regie/maker: Mike Barker, Seth MacFarlane en Matt Weitzman
Cast: Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Scott Grimes en Rachael MacFarlane
Duur: 22 minuten per aflevering
IMDb-link

Liever iets luchtigers? De satirische animatieserie American Dad! loopt al een tijdje. Al sinds 2005 genieten we van de ongemakkelijke en grappige situaties waarin de familie Smith verzeild raakt. Vanaf deze week kun je het achttiende(!) seizoen bekijken op Disney+. In dit seizoen zien we onder meer dat onze hoofdrolspeler Stan zijn carrière als CIA-agent aan de wilgen hangt. Hij verhuist naar Chicago om een loopbaan in de komedie na te jagen.  

Watch on YouTube

LOL: Last One Laughing (Prime Video)

Genre: humor
Jaar: 2023
Presentatoren: Philippe Geubels en Jeroom Snelders
Cast: Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos El Ahmadi en Bas Hoeflaak.
Duur: 30 minuten per aflevering
IMDb-link van het origineel

De wereldwijde reeks LOL: Last One Laughing is in Nederland neergestreken en Amazon Prime Video heeft voor die gelegenheid een veelzijdige cast aan comedians bij elkaar verzameld. Ze worden zes uur lang opgesloten en mogen zelf niet lachen, maar anderen juist wel aan het lachen (proberen te) maken. Dat doen ze met verschrikkelijk flauwe acts, maar ook door snelle grapjes tussendoor, heftige staarwedstrijden enzovoort. Als kijker moet je misschien lachen om de acts zelf, maar het leukst is om te zien hoe de comedians als getergde zielen hun best doen om vooral niet te lachen. Het is heerlijk pijnlijk om te zien, vooral bij Henry van Loon, die tot extreme maatregelen overgaat om maar niet te hoeven lachen. Ze doen het namelijk allemaal voor de winst: 50.000 euro voor een goed doel naar keuze.

Watch on YouTube

That 90’s Show (Netflix)

Genre: comedy
Jaar: 2023
Regie/maker: Gregg Mettler, Bonnie Turner en Lindsey Turner
Cast: Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp, Callie Haverda en Ashley Auferdheide
Duur: 30 minuten per aflevering
IMDb-link

Nog niet genoeg gelachen na alle comedians en lollige tekenfilms? Dan is er nog meer comedy om de naweeën van Blue Monday te helpen bestrijden. We konden vanaf 1998 jarenlang genieten van de That’s 70’s Show. Acht seizoenen lang werden we door onder anderen Laura Prepon, Ashton Kutcher en Wilmer Valderrama meegenomen in het Amerika van de jaren 70. In That 90’s Show hebben Eric en Donna een tienerdochter genaamd Leia, die de zomervakantie doorbrengt bij haar opa en oma. Daar leert ze een groepje kinderen kennen en herhaalt de geschiedenis zich, maar dan – je raadt het al – geheel in 90’s-stijl.

Watch on YouTube

Represent / En Place (Netflix)

Genre: Franse comedy
Jaar: 2023
Regie/maker: Francois Uzan en Jean-Pascal Zadi
Cast: Jean-Pascal Zadi, Benoît Poelvoorde, Marina Foïs en Eric Judor
Duur: 20-50 minuten
IMDb-link

Veel grote Amerikaanse producties deze week, maar er is ook een Franse serie voor iets minder Hollywood-glamour. Een serie die draait om een man die mogelijk de eerste zwarte president van Frankrijk wordt. Hoe het land daar op reageert, maar ook zijn omgeving en hijzelf, zie je in deze Franse comedy van de hoofdrolspeler zelf: Jean-Pascal Zadi.

Watch on YouTube

Meer zin in een film? We hebben extra nog drie films om aan te raden, al stonden die eerder al op andere streamingdiensten: Baby Driver (te zien op HBO Max, ViaPlay Prime Video en Videoland), Chef (Amazon Prime Video en ViaPlay ) en The Mauritian (Netflix en HBO Max).

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten