Yamaha TW-E3A - Goed, maar niet bijzonder

© PXimport

Yamaha TW-E3A - Goed, maar niet bijzonder

Audio

Geplaatst: 14 augustus 2021 - 08:11

Aangepast: 25 november 2022 - 11:05

Lorenzo Jepma

Dankzij de ongekende populariteit van de Apple Airpods komt iedere serieuze audiofabrikant met een eigen in-ear-koptelefoon-lijn. Zo ook het welbekende Yamaha. In deze review bespreken we de Yamaha TW-E3A.

Connectiviteit

Niet heel verassend is dat je verbinding maakt via bluetooth. Het linker- en rechteroortje kun je apart aan- of uitdoen en verbinden via bluetooth. Soms resulteert dat erin dat wanneer je de oortjes uit het doosje haalt er maar één verbonden is met je apparaat. Om het oortje dat uitstaat te verbinden dien je het oortje in kwestie even kort aan en uit te schakelen. Daarna is de verbinding weer hersteld. Je kunt maximaal drie apparaten tegelijk onthouden. De in-ears schakelen naadloos over naar een ander apparaat. Mits dat apparaat al een keer is ingesteld natuurlijk.

© PXimport

De Yamaha TW-E3A beschikt over aptX-ondersteuning. Deze codec zorgt ervoor dat de streamingkwaliteit (via bluetooth) van jouw muziek iets hoger ligt dan bij oortjes die geen aptX-ondersteuning hebben. Het apparaat dat je gebruikt als muziekbron moet echter ook die aptX-ondersteuning bieden.

Bediening en app

Touch-bediening gebeurt middels de oordoppen. Dit zien we tegenwoordig bij de meeste in-ears die uitkomen. Doormiddel van de linker- of rechteroordop een of twee keer in te drukken kun je naar het volgende nummer gaan, de muziek pauzeren of het geluidsvolume verhogen. Aan elk oortje én indrukcommando is weer een unieke taak verbonden. Je kunt via de oortjes ook telefoongesprekken ontvangen, beëindigen en zelfs negeren.

Bij de oortjes zit ook een applicatie. Hier kun je alleen vrij weinig mee. Je kunt er alleen de optie Listening Care inschakelen. Er is geen equalizer aanwezig om bijvoorbeeld de bas omhoog of terug te schroeven. Het inschakelen van deze modus doet de geluidskwaliteit overigens wel iets ten goede. Met deze optie ingeschakeld klinken de oortjes ook bij een laag volume goed.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Deze oortjes van Yamaha beschikken ook over stembediening.

-

Draagcomfort

De oortjes zitten erg goed. De oortjes hebben een klein compact design, maar sluiten de oren goed af. In de verpakking zijn ook nog verschillende eartips aanwezig om de voor jou perfecte pasvorm te vinden. Sommige oortjes, zoals de Apple AirPods Pro, hebben een erg lange steel. Wat mij betreft is dat een lelijk gezicht. De TW-E3A ziet er wat dat betreft een stuk beter uit. Een leuke bijkomstigheid is de IPX5-classificering. Dit betekent dat de oortjes waterbestendig zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn voor regen- of zweetdruppels. 

Geluid

Deze oortjes van Yamaha klinken opvallend goed. De in-ears kunnen een vrij compleet geluidpalet ten gehore brengen. Er is ruim voldoende bas aanwezig en ook op een laag volume klinkt het geluid prettig. De microfoon pakt heel soms niet altijd alles goed op en kan wat zacht bevonden worden bij het bellen. Zowel via videobelsoftware als Microsoft Teams en Discord, maar ook bij reguliere telefoongesprekken. De TW-E3A ondersteunt geen ruisonderdrukking en mist iets als een ambientmodus.

Conclusie

De TW-E3A in-ears van Yamaha klinken prima (verassend goed voor deze prijsklasse zelfs), gaan lekker lang mee, zijn waterbestendig en zitten daarnaast ook nog eens goed. Maar daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. De oortjes onderscheiden zich niet door een goede ruisonderdrukking of een handige app met toegevoegde waarde. Desalniettemin zijn dit prima oortjes in deze prijsrange. Goede alternatieven zijn de 1More Colorbuds en de Teufel Airy Sports. De oortjes van 1More bieden ongeveer dezelfde specs in een ander jasje, terwijl de oortjes van Teufel iets meer geschikt zijn voor sporters. 

7,0

ONS OORDEEL

Yamaha TW-E3A

Pluspunten

Goed geluid

Waterbestendig

Draagcomfort

Minpunten

Microfoon klinkt wat zacht

App voegt weinig tot niets toe

Mist ruisonderdrukking en ambientmodus

Conclusie

**Prijs** € 129,95 **Verbinding** Bluetooth 5.0, aptX **Accuduur** Oordopjes: 6 uur, doosje: 24 uur **Oplaadtijd** Oordopjes 2 uur, Oplaaddoosje 2 uur **Overig** Verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, roze en wit **Website** [nl.yamaha.com]( https://nl.yamaha.com/nl/products/audio_visual/headphones/tw-e3a/index.html)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000