De beste hoofdtelefoons voor je PlayStation 4 en 5

© PXimport

De beste hoofdtelefoons voor je PlayStation 4 en 5

Geplaatst: 8 oktober 2021 - 09:02

Aangepast: 25 november 2022 - 11:11

Justin Doornekamp

Iedere gamer wil het beste geluid. Met een koptelefoon sluit je jezelf helemaal af van de buitenwereld en laat je je gemakkelijk meevoeren door de games die je aan het spelen bent. Bovendien is een hoofdtelefoon een goede keuze als je niet een extreem dure geluidsinstallatie wilt kopen. Wat zijn de beste hoofdtelefoons voor je PlayStation 4 en 5?

Sony PS5 Pulse 3D

Prijs: € 99,99
Website: www.playstation.com

Wie een PlayStation 5 heeft kan niet om de officiële koptelefoon van Sony heen. Dit model werd specifiek voor de nieuwe console ontworpen, waardoor je het beste geluid voor je games kunt verwachten. Vooral de Tempest 3D-audiotechniek is indrukwekkend: overal om je heen hoor je het geluid, waardoor de kogels je letterlijk om de oren vliegen tijdens het spelen van je favoriete shooter. De twee microfoons met noise-cancelling zorgen ervoor dat je goed verstaanbaar bent voor je teamgenoten. De koptelefoon werkt ook op een PS4, maar de geluidskwaliteit is dan niet zo goed als op een PS5. 

© PXimport

SteelSeries Arctis 7P

Prijs: € 199,99
Website: www.nl.steelseries.com

De Arctis werd eveneens ontworpen met de PS5 in gedachte en het is daarom geen verrassing dat ook deze koptelefoon de Tempest 3D-techniek ondersteunt. Speel je games op andere platformen, dan is dat ook geen probleem. Je kunt de Arctis namelijk gebruiken op een pc, Nintendo Switch en PS4. Als we de fabrikant mogen geloven, gaat de accu van de koptelefoon veel langer mee dan die van de Pulse 3D, namelijk 24 uur. Volgens Sony gaat de Pulse maximaal 12 uur mee. De Arctis is wel aanmerkelijk duurder met een prijskaartje van bijna 200 euro tegen de circa 100 euro die je voor de Pulse betaalt. 

© PXimport

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

Prijs: € 149,99
Website: www.nl.turtlebeach.com

De Stealth 700 was al een degelijke headset, maar met dit nieuwe model doet Turtle Beach er nog een stapje bovenop. De geluidskwaliteit is uitstekend, waarbij de ondersteuning voor 3D-audio een welkome toevoeging is ten opzichte van de voorganger, terwijl het geluid van de inklapbare microfoon eveneens goed is. Toch niet helemaal tevreden over het geluid? Dan kun je via een app op je telefoon of computer de geluidsinstellingen van de Stealth 700 helemaal naar jouw hand zetten. Bovendien gaat een volle batterij tot 20 uur lang mee. Wel zit de headset redelijk strak om het hoofd en de Stealth 700 is ook vrij zwaar, wat je na enkele uren gamen begint te voelen. Het prijskaartje is met circa 150 euro redelijk aantrekkelijk.

© PXimport

HyperX Cloud Stinger

Prijs: € 61,00
Website: www.hyperxgaming.com

Wil je liever niet meer dan 100 euro betalen voor een goede headset, dan kun je kiezen voor de Cloud Stinger van HyperX. De koptelefoon legt de nadruk op comfort en is erg licht op het hoofd, waardoor deze ook bij lange gamesessies nog prettig op je hoofd zit. De geluidskwaliteit is prima, maar verwacht op dit vlak niet het beste van het beste. Op de koptelefoon zelf kun je wat beperkte aanpassingen doen aan het geluid, maar op hoge volumes, laat de Cloud Stinger het soms afweten. De microfoon is stevig en kun je volledig omhoog klappen. Al met al de beste budgetoptie.    

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000