Garmin Vívomove Sport - wel de lusten, niet de lasten

© PXimport

Garmin Vívomove Sport - wel de lusten, niet de lasten

Sport elektronica

Geplaatst: 4 maart 2022 - 11:11

Aangepast: 25 november 2022 - 11:29

Joris Peterse

Het kan best een lastige keuze zijn. Kies je voor de functies van een smartwatch, of kies je voor het stijlvolle van een horloge. Met de Garmin Vívomove Sport kun je voor beide kiezen. Garmin heeft namelijk functies van een smartwatch in een écht horloge geplaatst. Lees ons oordeel in deze Garmin Vívomove Sport review.

Garmin weet met recht de aandacht van vooral sporters op zich te vestigen. De smartwatches zijn tot in de kleinste details in staat bewegings- en gezondheidsdata te verzamelen en de smartwatches in combinatie met de app blijken uitstekende coaches voor betere sportprestaties en meer inzicht over je gezondheid. Onlangs ging er ook veel aandacht uit naar de nieuwste Garmin Epix-smartwatch, met saffier, zonnelader, uitgebreide GPS mogelijkheden… en een prijskaartje van bijna 900 euro.

Gelukkig biedt Garmin ook zijn uitstekende metingen naar een groter publiek, met betaalbaardere smartwatches en een smartwatch voor wie liever een gewoon horloge verkies. In dat laatste geval hebben we het over deze Garmin Vívomove Sport. Dankzij een gewoon uurwerk zou je op het eerste gezicht niet zeggen dat het om een smartwatch gaat en kun je stijlvol de deur uit voor bijvoorbeeld een etentje zonder je smartwatch thuis te laten.

© PXimport

© PXimport

Aan de voorzijde lijkt de Garmin Vívomove Sport een gewoon horloge, aan de achterzijde zie je dat deze meer in huis heeft.

Horloge met uurwerk en scherm

Op het oog is de Garmin Vívomove Sport een gewoon horloge, inclusief uurwerk. Geen vierkante schermpjes, maar een mooi rond horloge met een standaard horlogebandje. Het klokje is bovendien niet dik, waardoor het zich echt vermomd als horloge. In feite is het een hybride smartwatch, want er zijn wel degelijk eigenschappen van een smartwatch ingebouwd. In de wijzerplaat zit een klein schermpje verwerkt, dat incidenteel een melding kan tonen. Wanneer je Vívomove niets te melden heeft, is dit schermpje onzichtbaar.

Tevens is er aan de achterzijde een hartslagmeter geplaatst. Connectie maken met je smartphone doet het horloge gewoon via bluetooth, waarna de gegevens netjes gesynchroniseerd worden met de Garmin Connect-app. Een veelzijdige applicatie, die alle data keurig weergeeft, maar wellicht wel een wat toegankelijker ontwerp verdient.

© PXimport

Garmin Connect

Deze Garmin Connect-app gebruik je om het horloge te koppelen aan je smartwatch. Na koppeling draaien de wijzers zichzelf op de juiste tijd. Hier kun je terecht voor de configuratie, zoals het ingeven van je doelstellingen, gewicht, lengte en leeftijd. Maar ook voor praktische zaken, zoals het tonen van meldingen op je horloge.

Op het dashboard kun je terecht voor veel zaken die de app op basis van je lichaamsdata vaststelt. Je gezette stappen, hartslaggegevens, (intensieve) bewegingsminuten, schatting van verbrande calorieën en zelfs met de ‘body battery’ in hoeverre je hersteld bent van je vorige oefeningen en weer klaar bent om aan de slag te gaan. Het is wellicht een beetje gek om met een horloge te gaan slapen, maar als je daartoe bereid bent heb je zelfs uitgebreide gegevens over je nachtrust.

Ga je graag sporten, dan legt je horloge net als een smartwatch alle data nauwkeurig vast. Van je hartslag tot gezette stappen en impact. Draag je je smartphone ook bij je, dan wordt de GPS van je telefoon gebruikt om desgewenst de (hard)loop of fietsroute in kaart te brengen.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Goedkoop

Het uurwerk van de Garmin Vívomove ziet er wat basic uit, daar valt niet zo heel veel over te vinden. Toch voelt het horloge een beetje alsof je hem bij de Action vandaan haalt. Met name het dunne rubberbandje voelt en oogt erg goedkoop. Dat is ook het geval bij veel gewone smartwatches van Garmin, maar bij een vermomde smartwatch als deze mag dag echt wel een tandje beter.

Ook is de accuduur niet zoals een gewoon horloge. Dat is begrijpelijk, want een gewoon horloge zit niet bomvol sensoren en een actieve bluetooth-verbinding. Toch had ik er iets meer van verwacht. De accu gaat in praktijk zo’n week mee, en is natuurlijk erg afhankelijk van hoe regelmatig je het horloge draagt en ermee sport. Het dunne, lichtgewicht ontwerp van het horloge kan één van de oorzaken zijn waardoor Garmin heeft moeten kiezen voor een wat kleinere accu. Wat goed te begrijpen is.

Conclusie: Garmin Vívomove Sport kopen?

Een hybride smartwatch is vrij zeldzaam, maar wel degelijk interessant. Je hebt het voordeel van de geavanceerde metingen van Garmin en een minischermpje achter de wijzerplaat, vermomd als écht horloge. Toch is de Garmin Vívomove Sport (begrijpelijkerwijs) wat beperkter dan een echte smartwatch. Ook voelt het ontwerp wat goedkoop aan, het horloge en met name het bandje verdient wat meer luxe.

7,0

ONS OORDEEL

Garmin Vívomove Sport

Pluspunten

Oogt als een horloge

Metingen

Klein schermpje achter uurwerk

Minpunten

Goedkope bandjes en ontwerp

Accuduur

Conclusie

**Adviesprijs** € 179,- **Kleuren** zwart, wit, groen **Platform** Android, iOS **Scherm** uurwerk met oled (154 x 72) **Formaat** 4 x 4 x 1,1 cm **Gewicht** 34 gram **Sensoren** hartslagmeter, acceleratiemeter, stappenteller, calorieënteller, slaapmonitor, hoogtemeter **Connectiviteit** bluetooth **Overig** waterdicht, verwisselbare bandjes **Website** [www.garmin.com](https://www.garmin.com/nl-NL/p/742133#specs)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000