Seksspeeltjes alleen voor vrouwen? Echt niet: dit zijn de beste sextoys voor mannen!

© Olga Goretz - stock.adobe.com

Seksspeeltjes alleen voor vrouwen? Echt niet: dit zijn de beste sextoys voor mannen!

Geplaatst: 18 februari 2023 - 18:30

Aangepast: 17 april 2023 - 13:35

Laura Jenny

Seksspeeltjes voor vrouwen zijn allang geen taboe meer - kijk maar naar het enorme succes van de Satisfyer∗. Maar bij erotisch speelgoed voor mannen ligt dat anders. In de homocommunity mogen zulke toys dan wel wat meer geaccepteerd zijn, maar in heterokoppels wordt er weinig over gesproken. Tijd om dat te veranderen, want ook mannen kunnen (heel veel!) plezier beleven aan seksspeeltjes.

∗ Hoe die werkt, lees je trouwens in dit artikel. En wist je dat Satisfyer ook allerlei toys voor mannen heeft?

Eerlijk zeggen. Waar denk jij aan bij de term sextoys voor mannen? Grote kans dat je al snel uitkomt bij de cockring of misschien de buttplug. En ja, hoewel dat ook leuk speelgoed is, kun je als man uit een veel groter scala aan seksspeeltjes kiezen. Dat zijn zeker niet alleen speeltjes voor de penis. Er is namelijk een bepaalde plek bij mannen die enorm goed gestimuleerd kan worden: de prostaat

Meerdere cockringen

© Dolph - stock.adobe.com

Prostaatstimulatie

Voor de prostaat kun je bijvoorbeeld kiezen voor een prostaatvibrator. Die is anders dan een gewone vibrator, omdat hij anaal wordt gebruikt. Op die manier kun je namelijk de ‘P-spot’ bereiken. Dat plekje wordt gezien als het mannelijke equivalent van de G-spot bij vrouwen. Stimulatie ervan schijnt niet alleen sexy en lekker te zijn, maar ook nog eens gezond, omdat de bloedcirculatie erdoor wordt verbeterd en het ziektes zou voorkomen. Een voorbeeld van een geschikte prostaatvibrator is de Intenz, die ook meteen van een cockring is voorzien voor extra stimulatie.

Prostaat massager

© KAPLINSKIY

Een voorbeeld van een prostaatvibrator. Een bekend merk is Intenz.

Zuigen en kloppen

Wil de man liever niets in zijn lijf, maar wel om zijn lijf? Dat kan ook. Met een vibrerende masturbator zoals de Time 4 Joy Pocket Pussy of de meer zuigende Tenga krijgt de man het gevoel dat hij ofwel oraal wordt gestimuleerd of 'het' doet met een vagina. Deze apparaten zijn vaak voorzien van ribbels en verschillende standen om ze zo precies naar wens te kunnen gebruiken. Hoewel er zeker sekspartners zijn die dit type speeltjes samen gebruikt, worden deze toys ook veel voor sologebruik ingezet. En niet alleen op de penis: er zijn ook mannen die het prettig vinden om bijvoorbeeld de Pocket Pussy op de ballen te gebruiken.

Seksspeeltjes alleen voor vrouwen? Echt niet: dit zijn de beste sextoys voor mannen!-24943853

Geschikt om samen of alleen te gebruiken: de Time 4 Joy Pocket Pussy.

Eén vibrator, dubbel plezier

Liever niet alleen? Ze zijn niet alleen voor mannen, maar voor koppels: de speciale koppelvibrators. Deze hebben geen lange vorm zoals de meeste vibrators, maar lopen in een bocht en zijn vaak wat platter en dunner. Dat is omdat het de bedoeling is deze in te brengen, waarbij de penis er dan ook nog bij kan. Ondertussen is de andere zijde van de vibrator een deel dat tegen de clitoris aan trilt. De man voelt de trillingen aan de binnenkant van de vrouw en wordt op die manier extra gestimuleerd. Een voorbeeld van een goede koppelvibrator is de Eva Pulse.

Eva Pulse koppelvibrator

Man-vrouw-koppel? Dan is een vibrator als de Eva Pulse een aanrader!

(Vibrerende cockring)

Waarschijnlijk is de cockring een van de meest toegankelijke seksspeeltjes, omdat-ie vrij klein en goedkoop is, maar ook makkelijk kan worden ingezet. Je maakt cockrings makkelijk schoon omdat ze geen groefjes hebben. Zachte varianten kunnen ook om de vinger worden gedaan om bijvoorbeeld andere erogene zones te stimuleren, zoals de nek, de tepels en de clitoris. Ze zijn er ook met afstandsbediening, zodat je je vriend of man op een afstandje even kunt wakker maken, wat voor een heel spannend etentje kan zorgen. Je hebt ook trillende uitvoeringen, zoals deze Ivy Lux cockring: een vibrerende ring die om de penis geschoven wordt en die voor simulatie voor zowel de drager als voor zijn sekspartner zorgt

cockring

Deze cockring verschaft niet alleen plezier aan de drager, maar ook aan diens partner.

Rein = fijn

Voor alle seksspeeltjes geldt: na elk gebruik (en elke persoon) even goed schoonmaken met water en zeep. Let daarbij wel goed op of het materiaal waarvan de toy gemaakt is bijvoorbeeld helemaal onder water mag, want dan is schoonmaken nóg makkelijker.

Seksspeeltjes voor mannen: zo begin je erover

Wil jij jouw -partner graag introduceren in de wereld van seksspeeltjes? Hoe goed je hem ook kent: loop niet té hard van stapel. Iemand mid-seks overvallen met een onverwachte vibrator op een mogelijk ongewenste plek, dat is niet oké. Iemand moet zich comfortabel voelen bij het gebruik van toys. Praat er dus eerst over (hoe je dat kunt aanpakken, lees je bijvoorbeeld in het artikel Seksspeeltjes voor beginners: een introductie in de wereld van erotische toys). Want: net als alles wat met seks te maken heeft, is de basis altijd consent en dat is net zo hard nodig wanneer het gaat om seksspeeltjes. 

Geef aan dat je het leuk zou vinden om eens te kijken hoe seksspeeltjes het in jullie slaapkamer doen als uitbreiding op jullie seksleven. Misschien moet hij aan het idee wennen, dus geef het tijd. En, misschien kun je hem stiekem zelf iets meer aan het idee laten wennen door klein - en misschien bij jezelf - te beginnen. Blijf echter altijd vragen of hij het oké vindt en prettig vindt, zeker als hij nog aarzelt over deze verrijking voor de slaapkamer.


Glijmiddel. Ook altijd fijn ...

... om het soepel te laten verlopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten