Massage in a bottle: alles over heerlijk masseren met olie

© Alina

Massage in a bottle: alles over heerlijk masseren met olie

Geplaatst: 9 september 2023 - 17:01

Laura Jenny

Het is lekker voor je spieren, het ontspant en het ruikt lekker: massageolie is een wondermiddel. Maar welke olie kies je en hoe gebruik je het?

Soorten massages

Massages zijn er in allerlei varianten, net als massageolie. Ingewikkeld? Dat hoeft niet! Hoewel er veel soorten zijn, is iedereen anders en is het – net als met seks – juist leuk om samen te experimenteren en te ontdekken wat wel en niet werkt. Laat je er vooral niet door uit het veld slaan. In dit artikel richten we ons op de rugmassage, de lichaamsmassage en de erotische massage. Massages die heel geschikt zijn voor een intiem moment met je (bed)partner. Een massage is een heel goede vorm van voorspel, omdat je het heel rustig aan kunt opbouwen en je langzaam naar de intiemere delen toe kunt werken.

0

Powered by

logo

Soorten massageolie

Masseren doe je het beste met massageolie. Bodylotion kan ook, maar helaas droogt dat vaak te snel op en glijdt het niet voldoende. Massageolie ruikt vaak lekker, en sommige hebben een smaakje (die plakken soms wat meer door de toevoeging van suiker of honing). Massageolie verzorgt en verzacht de huid lekker. Ook zijn er oliën die niet in een flesje komen, maar als een kaars. Steek je de kaars aan, dan verandert de wax in een fijne, warme massageolie. Wees daar wel voorzichtig mee, want hoewel warmte fijn is, kan het in eerste instantie te heet zijn.

Massageolie met kaars

© ME Image

Massageolie kan uit natuurlijke ingrediënten bestaan, maar er zijn ook veel varianten die vol van chemische stoffen en parfum zitten. Bovendien is het heel persoonlijk welke je prettig vindt, en hoeveel je gebruikt – niet iedereen houdt van dat plakkerige gevoel op de huid. Terwijl sommigen zich juist volledig willen laten insmeren voor extra gladheid tijdens de massage. Er zijn ook massageoliën die na aanraking enorm verwarmen. Dit kan bijdragen aan een ontspannen gevoel. Daarnaast kan het de spieren wat losser maken mochten die bijvoorbeeld stijf, moe of pijnlijk zijn.

Is massageolie multifunctioneel?

Massageolie wordt ook vaak gebruikt als glijmiddel, maar daar is niet elke olie geschikt voor. Sommige massageoliën zorgen namelijk voor irritaties van de intieme zones, omdat er bijvoorbeeld veel parfum inzit. Ook kan het een negatief effect hebben op zowel condooms als sekstoys, waardoor deze niet meer veilig zijn en zelfs stuk kunnen gaan. Pas vooral op met glycerine in de olie: dit maakt de olie wel lekker glibberig, maar het kan de zuurwaarden in de vagina uit balans brengen. Er zijn wel massageoliën die je voor beiden kunt gebruiken, dit staat vaak specifiek vermeld op het product. Bijvoorbeeld die van het condoommerk Durex

Ook interessant: Zo verrijk je je seksleven met glijmiddel

Massageolie kopen: hier moet je op letten

Er zijn verschillende zaken om op te letten als je massageolie wil aanschaffen. Let bijvoorbeeld goed op wat je zelf lekker vindt ruiken en waar je de olie voor wilt gebruiken. Wil je het ook als glijmiddel gebruiken, controleer dan goed of dat wel kan in combinatie met condooms of sekstoys. Daarnaast is het altijd goed om te controleren of je massageolie geen glycerine bevat, mocht je het bij het vrouwelijk geslachtsdeel willen gebruiken. Houd er rekening mee dat massageolie en glijmiddel niet hetzelfde zijn, maar soms wel als 2-in-1-product te koop zijn. Massageolie is er voor vijf euro, maar je kunt er ook vijftig euro aan kwijt zijn: het is maar net welke je zelf aantrekkelijk vindt.

Lotus, sexy rose of kokosgeur...

Shop voor alle soorten massageolie

Masseren: zo doe je dat

Er zijn wel duizenden manieren om te masseren. Wees daarom niet bang om het verkeerd te doen en vraag je partner eventueel om instructies: mag het wat harder, moet het juist wat zachter? Sneller, langzamer? Het beste startpunt is om wat olie in je handen te doen en deze even te laten opwarmen, bijvoorbeeld door te wrijven: anders is het soms een koude verrassing op het lijf. Daarna kun je rustig met de handen over het lichaam glijden om de olie te verspreiden. Waarschijnlijk volgen je handen dan als vanzelf de vormen van het lichaam. Neem vooral de tijd, masseer langzaam en zet soms wat meer druk met de handen. Kijk goed hoe je partner reageert en zo kun je steeds meer experimenteren. Gebruik daarbij niet alleen de palmen van je handen, maar bijvoorbeeld ook je knokkels of je ellebogen. En probeer te variëren in het soort beweging: zacht strelen, flink kneden, warm wrijven of los kloppen.

Rugmassage

© Stevica Mrdja

De ideale omstandigheden

Wil je iemand een fijne, ontspannende en misschien wel erotische massage geven? Zorg dan voor een prikkelarme omgeving. Zorg voor een opgeruimde kamer, dim het licht en zet ontspannende muziek op. Dit hoeft niet per se meditatieve muziek te zijn, heerlijke 90’s RnB is bijvoorbeeld ook zeer geschikt. Zorg ervoor dat je het bed van een handdoek voorziet en dat de kamer een fijne geur en atmosfeer heeft. Televisie uit, telefoon weg, even in alle rust aandacht hebben voor elkaar. Kaarsjes dragen ook vaak bij aan een romantische sfeer voor een massage, maar zet die wel op een veilige plek.

Uiteindelijk gaat het bij een massage om ontspanning: niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor de gever. Loop dus niet te hard van stapel, want masseren is best een intensieve activiteit. Pak het rustig aan en bouw de spanning langzaam op, dan zit je eigenlijk altijd goed. Lekker genieten!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten