Samen aan de seksspeeltjes: de beste erotische toys voor jou en je partner

© Maridav - stock.adobe.com

Samen aan de seksspeeltjes: de beste erotische toys voor jou en je partner

Erotiek

Geplaatst: 6 januari 2023 - 09:31

Aangepast: 6 januari 2023 - 19:31

Laura Jenny

Ze worden vaak weggezet in de ‘solo’-hoek, maar seksspeeltjes kunnen juist een leuke uitbreiding zijn op het seksleven dat je deelt met je partner. Een speeltje komt daarin zeker niet in de plaats van je partner: het komt er juist bíj. In dit artikel laten we zien welke sextoys er zijn voor koppels die samen op avontuur willen.

Seksspeeltjes ter sprake brengen

Hoewel het in veel relaties een zeer welkome toevoeging is aan het seksleven, kan het best lastig zijn om seksspeeltjes in je relatie te introduceren. Een partner kan het gevoel krijgen dat hij of zij je niet voldoende bevredigt. Wil je het onderwerp ter sprake brengen, houd dan rekening met dit mogelijke gevoel van afwijzing dat kan ontstaan. Verzeker je partner ervan dat je enorm geniet van jullie seksleven, maar dat het je leuk lijkt om hiermee eens te experimenteren.

Is je partner nog wat aarzelend, ga dan samen eens wat online research doen: wat is er allemaal? Is er een bepaald speeltje waar hij of zij zich comfortabel bij voelt en dat hem of haar aanspreekt? Geef het eventueel een beetje tijd om in te dalen, om het vervolgens op een later moment nog eens voorzichtig ter sprake te brengen. Geef je partner de tijd om er over na te denken en aan het idee te wennen.  Want voor het gebruik van speeltjes in je relatie geldt: jullie moeten je er allebei volledig goed bij voelen.

Als je partner ervoor open staat, dan kun je samen gaan kijken welke erotische toy er bij jullie zou passen. Je hoeft niet meteen een heel winkelmandje vol te klikken met de gekste attributen, al mag dat natuurlijk wel als jullie meteen volop willen experimenteren. In het artikel Speeltjes in de slaapkamer: wat gebruik je waarvoor? hebben we al een aantal toys beschreven. Hieronder laten we je kennismaken met vijf speeltjes die heel geschikt voor partners.

U-vormige vibrator

Waar veel mensen aan denken bij een sekstoy voor koppels is waarschijnlijk de U-vormige vibrator. Hierbij wordt één deel bij haar ingebracht, waarbij er een ander deel is dat meer op de vagina ligt. Hierbij heeft de bedpartner plezier van de trillingen tegen zijn of haar lijf aan, of dit nu een man is of een vrouw. Het voordeel is dat je deze vibrator dan verder niet vast hoeft te houden en je je handen vrij hebt voor andere dingen. Het is vaak wel even zoeken naar hoe deze vibrator werkt en of beide partners er veel plezier uit halen, maar geef het die tijd en je zal merken dat het een geweldige uitbreiding kan zijn op je seksleven. Er zijn ook modellen met een draadloze afstandsbediening waarmee de trillingsfrequentie kan worden aangepast.

© RESHETNIKOV MIKHAIL

Luchtdrukvibrator

Deze vibrator heeft een soort zuigmondje waarbij er in pulseringen luchtdruk ontstaat wanneer je deze toy op of nabij de clitoris gebruikt (of op andere lichaamsdelen, zoals tepels). Het is een ideale toy om de vrouw snel tot een hoogtepunt te laten komen, wat bijvoorbeeld fijn is voor koppels die niet beiden door penetratie tot een hoogtepunt kunnen bereiken. Met een luchtdrukvibrator erbij kan het zelfs makkelijker worden om tegelijkertijd een orgasme te hebben. De bekendste luchtdrukvibrator komt van Satisfyer, maar ze zijn er bijvoorbeeld ook van Lelo.

© Alona - stock.adobe.com

Vibrerend ei

Eén van de meest populaire sekstoys voor stellen is het vibrerende eitje. Het is onder andere populair bij koppels niet direct naast elkaar liggen of staan, maar kunnen ook een date extra spannend maken, wanneer de vrouw het draagt en haar partner de touwtjes (of eigenlijk de afstandsbediening) in handen heeft. Easytoys heeft bijvoorbeeld een heel geschikt vibrerend ei dat je op tien snelheden kunt instellen en waarvan de afstandsbediening tot 20 meter ver reikt.

Daarnaast zijn er ook varianten die ‘smart’ zijn en die je via een app op afstand kunt bedienen. Leuk als je een lat-relatie hebt, of je partner weg is voor haar of zijn werk.

© Daniel Hanscom Dan - stock.adobe.com

(Vibrerende) cockring

We hebben tot nu toe veel toys genoemd die te maken kunnen hebben met inwendig inbrengen, maar er zijn ook varianten die speciaal voor de penis zijn gemaakt. De cockring bijvoorbeeld. Er zijn vibrerende varianten, die tijdens de seks kunnen zorgen voor stimulatie van de man, maar ook voor extra stimulatie voor de vrouw. Heb je geen penis, dan kun je ze eventueel ook gebruiken om je vingers, al moet je wel zorgen dat je daarvoor een variant kiest die bijvoorbeeld wat meer elastisch is. Omdat een cockring een vrij kleine sekstoy is die meer uitwendig wordt gebruikt, is dit vaak een goed instapspeeltje. Ze zijn er dan ook vaak van allerlei onbekende merken.

© Dolph - stock.adobe.com

Een massager

Zoek je een seksspeeltje dat er echt voor is gemaakt om op zoveel mogelijk plekken te worden gebruikt, dan is een massager ideaal. Deze kan letterlijk worden gebruikt om iemands rug te masseren, maar ook voor de zuidelijke regionen. Ze worden vaak geleverd met verschillende opzetstukken, zodat je meer manieren hebt om ze in te zetten. Een massager is mede door zijn vorm (lang met een grote ‘knobbel’ erop) vaak wat minder intimiderend dan de gemiddelde Tarzan, waardoor dit zeker voor een partner die nieuw is in de wereld van seksspeeltjes waarschijnlijk een wat toegankelijkere speeltje is, juist omdat je hem duidelijk op heel veel plekken kunt gebruiken. 

© pixel-shot.com (Leonid Yastremskiy)

Speeltjes kopen

Ga je eenmaal op zoek naar een speeltje, dan kun je er zelf voor kiezen of je daarvoor naar een seksshop gaat of liever online bestelt. Het voordeel van online is dat het anoniemer is, maar het nadeel is dat je het speeltje niet even in levende lijve kunt zien en dat het soms moeilijk is om de grootte goed in te schatten. Ook moet je bij online bestellen wachten tot je de bestelling in huis hebt, terwijl je na een bezoek aan de seksshop meteen aan de slag kunt.

Of je er nu voor kiest om online of offline te shoppen: grijp de kans aan om met je partner meteen naar eventuele andere uitbreidingen op je seksleven te kijken. Misschien kom je er zo achter dat je bondage heel fijn vindt, of misschien rollenspellen compleet met kostuums. Andere koppels spelen graag seksuele bordspellen of investeren in mooie lingerie om elkaar het hof te maken. En wil je je seksleven van de slaapkamer naar de badkamer verplaatsen, dan kun je eventueel ook op zoek naar toys die volledig waterdicht zijn voor extra stomende douchesessies. De mogelijkheden zijn eindeloos en experimenteren is zowel solo als met je partner enorm leuk om te doen. Veel speelplezier!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000