ID.nl logo
Samen aan de seksspeeltjes: de beste erotische toys voor jou en je partner
© Maridav - stock.adobe.com
Gezond leven

Samen aan de seksspeeltjes: de beste erotische toys voor jou en je partner

Ze worden vaak weggezet in de ‘solo’-hoek, maar seksspeeltjes kunnen juist een leuke uitbreiding zijn op het seksleven dat je deelt met je partner. Een speeltje komt daarin zeker niet in de plaats van je partner: het komt er juist bíj. In dit artikel laten we zien welke sextoys er zijn voor koppels die samen op avontuur willen.

Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Hoe je sekstoys kunt introduceren in je relatie
  • Wat je met een sekstoy zoal kunt doen
  • Welke verschillende sekstoys er beschikbaar zijn voor bedpartners
  • Waar je een sekstoy kunt kopen
  • Wil je liever weten welke sekstoys je solo kunt gebruiken? Lees dan ‘Speeltjes in de slaapkamer: wat gebruik je waarvoor?

Seksspeeltjes ter sprake brengen

Hoewel het in veel relaties een zeer welkome toevoeging is aan het seksleven, kan het best lastig zijn om seksspeeltjes in je relatie te introduceren. Een partner kan het gevoel krijgen dat hij of zij je niet voldoende bevredigt. Wil je het onderwerp ter sprake brengen, houd dan rekening met dit mogelijke gevoel van afwijzing dat kan ontstaan. Verzeker je partner ervan dat je enorm geniet van jullie seksleven, maar dat het je leuk lijkt om hiermee eens te experimenteren.

Is je partner nog wat aarzelend, ga dan samen eens wat online research doen: wat is er allemaal? Is er een bepaald speeltje waar hij of zij zich comfortabel bij voelt en dat hem of haar aanspreekt? Geef het eventueel een beetje tijd om in te dalen, om het vervolgens op een later moment nog eens voorzichtig ter sprake te brengen. Geef je partner de tijd om er over na te denken en aan het idee te wennen.  Want voor het gebruik van speeltjes in je relatie geldt: jullie moeten je er allebei volledig goed bij voelen.

Kleine stapjes: begin met het voorspel Wat het introduceren van speeltjes in je relatie misschien ook makkelijker kan maken: je hoeft ze niet meteen in te zetten voor het 'hardere werk'. Ze zijn ook heel geschikt om te gebruiken tijdens het voorspel. Je kunt er erogene zones over heel het lichaam mee stimuleren: denk aan je nek, de oorlellen en de tepels. Meer daarover lees je in ons artikel Seksspeeltjes voor beginners: een introductie in de wereld van erotische toys.

Als je partner ervoor open staat, dan kun je samen gaan kijken welke erotische toy er bij jullie zou passen. Je hoeft niet meteen een heel winkelmandje vol te klikken met de gekste attributen, al mag dat natuurlijk wel als jullie meteen volop willen experimenteren. In het artikel Speeltjes in de slaapkamer: wat gebruik je waarvoor? hebben we al een aantal toys beschreven. Hieronder laten we je kennismaken met vijf speeltjes die heel geschikt voor partners.

U-vormige vibrator

Waar veel mensen aan denken bij een sekstoy voor koppels is waarschijnlijk de U-vormige vibrator. Hierbij wordt één deel bij haar ingebracht, waarbij er een ander deel is dat meer op de vagina ligt. Hierbij heeft de bedpartner plezier van de trillingen tegen zijn of haar lijf aan, of dit nu een man is of een vrouw. Het voordeel is dat je deze vibrator dan verder niet vast hoeft te houden en je je handen vrij hebt voor andere dingen. Het is vaak wel even zoeken naar hoe deze vibrator werkt en of beide partners er veel plezier uit halen, maar geef het die tijd en je zal merken dat het een geweldige uitbreiding kan zijn op je seksleven. Er zijn ook modellen met een draadloze afstandsbediening waarmee de trillingsfrequentie kan worden aangepast.

©RESHETNIKOV MIKHAIL

Luchtdrukvibrator

Deze vibrator heeft een soort zuigmondje waarbij er in pulseringen luchtdruk ontstaat wanneer je deze toy op of nabij de clitoris gebruikt (of op andere lichaamsdelen, zoals tepels). Het is een ideale toy om de vrouw snel tot een hoogtepunt te laten komen, wat bijvoorbeeld fijn is voor koppels die niet beiden door penetratie tot een hoogtepunt kunnen bereiken. Met een luchtdrukvibrator erbij kan het zelfs makkelijker worden om tegelijkertijd een orgasme te hebben. De bekendste luchtdrukvibrator komt van Satisfyer, maar ze zijn er bijvoorbeeld ook van Lelo.

©Alona - stock.adobe.com

Vibrerend ei

Eén van de meest populaire sekstoys voor stellen is het vibrerende eitje. Het is onder andere populair bij koppels niet direct naast elkaar liggen of staan, maar kunnen ook een date extra spannend maken, wanneer de vrouw het draagt en haar partner de touwtjes (of eigenlijk de afstandsbediening) in handen heeft. Easytoys heeft bijvoorbeeld een heel geschikt vibrerend ei dat je op tien snelheden kunt instellen en waarvan de afstandsbediening tot 20 meter ver reikt.

Daarnaast zijn er ook varianten die ‘smart’ zijn en die je via een app op afstand kunt bedienen. Leuk als je een lat-relatie hebt, of je partner weg is voor haar of zijn werk.

©Daniel Hanscom Dan - stock.adobe.com

(Vibrerende) cockring

We hebben tot nu toe veel toys genoemd die te maken kunnen hebben met inwendig inbrengen, maar er zijn ook varianten die speciaal voor de penis zijn gemaakt. De cockring bijvoorbeeld. Er zijn vibrerende varianten, die tijdens de seks kunnen zorgen voor stimulatie van de man, maar ook voor extra stimulatie voor de vrouw. Heb je geen penis, dan kun je ze eventueel ook gebruiken om je vingers, al moet je wel zorgen dat je daarvoor een variant kiest die bijvoorbeeld wat meer elastisch is. Omdat een cockring een vrij kleine sekstoy is die meer uitwendig wordt gebruikt, is dit vaak een goed instapspeeltje. Ze zijn er dan ook vaak van allerlei onbekende merken.

©Dolph - stock.adobe.com

Een massager

Zoek je een seksspeeltje dat er echt voor is gemaakt om op zoveel mogelijk plekken te worden gebruikt, dan is een massager ideaal. Deze kan letterlijk worden gebruikt om iemands rug te masseren, maar ook voor de zuidelijke regionen. Ze worden vaak geleverd met verschillende opzetstukken, zodat je meer manieren hebt om ze in te zetten. Een massager is mede door zijn vorm (lang met een grote ‘knobbel’ erop) vaak wat minder intimiderend dan de gemiddelde Tarzan, waardoor dit zeker voor een partner die nieuw is in de wereld van seksspeeltjes waarschijnlijk een wat toegankelijkere speeltje is, juist omdat je hem duidelijk op heel veel plekken kunt gebruiken. 

©pixel-shot.com (Leonid Yastremskiy)

Evalueren Ook als je je partner veel ruimte hebt gegeven om aan het idee van seksspeeltjes te wennen, is het belangrijk om regelmatig te checken of hij of zij zich er nog steeds goed bij voelt. Ook iemand die in eerste instantie 'ja' zegt, kan wat geïntimideerd zijn bij het daadwerkelijk uitzoeken en gebruiken van een seksspeeltje.

Speeltjes kopen

Ga je eenmaal op zoek naar een speeltje, dan kun je er zelf voor kiezen of je daarvoor naar een seksshop gaat of liever online bestelt. Het voordeel van online is dat het anoniemer is, maar het nadeel is dat je het speeltje niet even in levende lijve kunt zien en dat het soms moeilijk is om de grootte goed in te schatten. Ook moet je bij online bestellen wachten tot je de bestelling in huis hebt, terwijl je na een bezoek aan de seksshop meteen aan de slag kunt.

Of je er nu voor kiest om online of offline te shoppen: grijp de kans aan om met je partner meteen naar eventuele andere uitbreidingen op je seksleven te kijken. Misschien kom je er zo achter dat je bondage heel fijn vindt, of misschien rollenspellen compleet met kostuums. Andere koppels spelen graag seksuele bordspellen of investeren in mooie lingerie om elkaar het hof te maken. En wil je je seksleven van de slaapkamer naar de badkamer verplaatsen, dan kun je eventueel ook op zoek naar toys die volledig waterdicht zijn voor extra stomende douchesessies. De mogelijkheden zijn eindeloos en experimenteren is zowel solo als met je partner enorm leuk om te doen. Veel speelplezier!

▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kopen van een strijkijzer?
© ALES MUNT
Huis

Waar moet je op letten bij het kopen van een strijkijzer?

Er zijn talloze soorten strijkijzers te koop, wat het best ingewikkeld kan maken om het juiste apparaat te kiezen. Stoomstrijkijzer, stoomgenerator, droogstrijkijzer: welke heb je nodig én waar moet je op letten als je er een koopt?

Dit artikel in het kort: Als strijken niet je favoriete klusje is, zit je niet te wachten op een strijkijzer dat zwaar is, moeilijk over je kleding manoevreert en, erger nog, kreukels niet glad krijgt. Met het lezen van dit artikel voorkom je een miskoop. Let bij het uitkiezen van je nieuwe strijkijzer onder andere op: • Of het apparaat wel of geen stoomfunctie heeft • Hoe hoog het vermogen van het strijkijzer is • Hoe je de temperatuur instelt • Het gewicht en de vorm van het strijkijzer • Extra functies, zoals sproeifunctie, stoomstootfunctie en automatisch uitschakelen Lees zeker ook: Tips om je kleding op de juiste manier te strijken

Niet iedereen is bij het kopen van een nieuw strijkijzer even kieskeurig. Vaak kiezen we een strijkijzer dat er een beetje leuk uitziet, lekker in de hand ligt en natuurlijk niet al te duur is. Toch is het slim om ook naar andere aspecten te kijken. Zo kun je niet met ieder strijkijzer even makkelijk grote hoeveelheden was wegstrijken, en is het ene strijkijzer beter geschikt om hardnekkige kreukels glad te strijken dan het andere. Met onderstaande checklist weet je zeker dat je nieuwe strijkijzer een schot in de roos is.

Wel of geen stoom?

Misschien wel de belangrijkste vraag in je zoektocht naar een goed strijkijzer is of je wel of niet voor een exemplaar met stoomfunctie kiest. Ga je wél voor stoom, dan heb je in die categorie ook weer verschillende opties. Stoomstrijkijzers zijn reguliere strijkijzers met een klein waterreservoir in het apparaat zelf. De tweede optie is de stoomgenerator, met een extern waterreservoir tot wel twee liter. Geen stoomfunctie nodig? Dan kies je voor een simpel droogstrijkijzer.

Strijken met stoom helpt om de vezels van een stof zachter en soepeler te maken, waardoor je kreukels makkelijk gladstrijkt. Het reguliere stoomstrijkijzer is dan ook veruit de populairste strijkijzersoort. Dit type strijkijzer is niet al te duur en is ideaal als je wel regelmatig strijkt, maar niet wekelijks hele wasmanden. Ook is hij compact van formaat én je kunt hem op iedere strijkplank kwijt.

Dat ligt wat anders bij een stoomgenerator. Vanwege het uitgebreide stoomstation heeft dit type strijkijzer namelijk een strijkplank met een groter plateau nodig. Een stoomgenerator heeft dan wel weer als groot voordeel dat je dankzij dat externe waterreservoir vrijwel oneindig kunt doorstrijken. Ook heeft een stoomgenerator een veel krachtiger stoomvermogen dan een gewoon stoomstrijkijzer, waardoor je zelfs de meest hardnekkige kreukels uit je wasgoed krijgt.

©Arestov Andrew - stock.adobe.com

Dat een stoomgenerator zo groot van formaat is, betekent overigens niet dat je met dit type strijkijzer niet prettig strijkt. Integendeel: je haalt het ijzer voor het strijken namelijk uit het waterreservoir. Daardoor is dit type strijkijzer juist lichter en behendiger dan een gewoon stoomstrijkijzer, waarvan je waterreservoir tijdens het strijken 'meedraagt'.

Tot slot is er nog het droogstrijkijzer zonder stoomfunctie. Dat strijkijzer is vanwege het gebrek aan stoom wat minder geschikt voor moeilijke kreukels en stugge stoffen, maar perfect voor wanneer je zo nu en dan een T-shirt of overhemd strijkt. Droogstrijkijzers zijn een stuk goedkoper dan stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren én zijn compact en licht van gewicht. Fijn is ook dat dit type strijkijzer niet regelmatig hoeft te worden ontkalkt.

Met een goed strijkijzer alleen ben je er niet ...

... een fijne strijkplank erbij en de kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon

Vermogen

Het vermogen van een strijkijzer is waarschijnlijk niet het eerste waar je op let, maar dit heeft wél grote invloed op hoe jouw strijkijzer presteert. De wattage van strijkijzers kan variëren van zo'n 800 tot 2600 watt - nogal een verschil! Het vermogen bepaalt hoe snel een strijkijzer opgewarmd is, maar ook hoe warm een strijkijzer kan worden én hoe makkelijk het apparaat deze hitte kan vasthouden. Een constante temperatuur is handig bij het strijken van lastige stoffen en kreukels. Maar ook de stoomkracht hangt af van het vermogen van je strijkijzer. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, hoe meer stoomkracht het apparaat heeft en hoe betere resultaten je krijgt.

Temperatuurinstelling

Moderne strijkijzers beschikken steeds vaker over automatische temperatuurinstelling. Dat houdt in dat het apparaat de temperatuur met behulp van sensoren automatisch aanpast aan de stof die eronder ligt. Handig, want zo wordt het strijkijzer nooit zomaar te heet en blijft de stof mooi intact.

Misschien geef je toch de voorkeur aan een ouderwetse draaiknop op je strijkijzer. Zo'n draaiknop heeft als voordeel dat je zelf alle controle hebt over de temperatuur, en dat je dus ook hogere temperaturen kunt gebruiken voor moeilijkere kreukels. Wat de temperatuurinstelling betreft, is het één niet per se beter dan het ander; het hangt er helemaal vanaf wat je zelf fijn vindt. Houd er wel rekening mee dat een model met automatische temperatuurinstelling vaak wat duurder is.

Gewicht en vorm

Om comfortabel te kunnen strijken heb je een strijkijzer nodig dat je geen lamme arm bezorgt en dat ook moeilijke hoekjes eenvoudig gladstrijkt. Besteed dus zeker aandacht aan het gewicht en de vorm van je nieuwe strijkijzer. Ideaal is een zo breed mogelijke strijkzool met spitse punt. Daarnaast wil je een strijkijzer dat zo licht mogelijk is, het liefst onder de één kilo. Ben je van plan wekelijks wasmanden vol weg te gaan strijken, dan kun je een stoomgenerator overwegen. Deze strijkijzers zijn extra licht dankzij hun externe waterreservoir én strijken lekker krachtig.

©Maksims_Liene | fotoduets

Extra functies

Veel strijkijzers beschikken over handige functies die je misschien aanspreken, zoals de sproeifunctie, stoomstootfunctie en automatisch uitschakelen. Met de sproeifunctie spuit je in plaats van een grotere hoeveelheid stoom een lichte nevel over de stof, wat helpt bij het gladstrijken van niet al te hardnekkige kreukels. De stoomstootfunctie is ideaal voor kreukels die je er met de normale stoomfunctie niet uitkrijgt, maar bijvoorbeeld ook voor het strijken van zwaardere stoffen én voor het verticaal stomen van hangende kleding. Automatisch uitschakelen zorgt ervoor dat het strijkijzer na gebruik niet per ongeluk aan blijft staan. Dat voorkomt ongelukken én scheelt wat op je energierekening.


▼ Volgende artikel
Review OnePlus 13 – Doet weinig fout, maar die prijs…
© Wesley Akkerman
Huis

Review OnePlus 13 – Doet weinig fout, maar die prijs…

De OnePlus 13 behoort tot de eerste groep smartphones die beschikt over een Qualcomm Snapdragon 8 Elite-processor. Die chipset biedt meer dan je nodig hebt, en daar betaal je dan ook een hoge prijs voor. Of deze telefoon die prijs waard is, lees je in deze review.

Uitstekend
Conclusie

Onderaan de streep doet de OnePlus 13 weinig fout. De dingen die we tijdens ons gebruik zijn tegengekomen, vinden we in elk geval geen dealbreakers. Het enige dat 'm in de weg zit, is die instapprijs van 999 euro. Op de typische OnePlus-eigenschappen scoort de 13 gelukkig heel goed. De processor is razendsnel, de accu gaat lang mee, de software stottert niet en het scherm is even prachtig als energiezuinig.

Plus- en minpunten
  • Razendsnelle processor
  • Hoge oplaadsnelheid
  • Prachtig, energiezuinig scherm
  • Grote accu
  • Camerasysteem (overdag)
  • Updatebeleid (gemiddeld genomen)
  • Updatebeleid kan echter beter
  • Camera's (bij het inzoomen)
  • OxygenOS verliest eigen karakter
  • Draadloos laden vereist extra investering
  • Prijs

Als je voor de OnePlus 13 kiest, dan heb je de keuze uit twee opties. Het model dat 999 euro kost, heeft 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte. Als je 150 euro meer inlegt, krijg je respectievelijk 16 en 512 GB. Ten opzichte van de modellen van vorig jaar is dat wederom een hogere prijs. Toen was de duurste versie 999 euro. Ter vergelijking: voor favoriet Pixel 9 Pro XL betaal je 1199 euro voor 16 GB aan werkgeheugen en slechts 128 GB aan opslagruimte. In deze vergelijking krijg je bij OnePlus dus meer voor minder.

Qua ontwerp is er in vergelijking met de OnePlus 12 weinig veranderd. Het is deze keer meer een kwestie van verfijning. De randen van het grote amoledscherm zijn iets platter, maar nog steeds licht gebogen. Daarnaast steekt de cameramodule minder ver uit en krijg je zowel een IP68- als IP69-certificaat. Je toestel is dus waterdicht – zelfs als iemand er een hogedrukreiniger op loslaat. Het model dat wij testen is voorzien van vegan leer en de kleur Midnight Ocean Blue. Een erg fraaie kleur als je het ons vraagt, die enorm veel karakter uitstraalt. Een uniek aanzicht.

©Wesley Akkerman

Toestel met handschoenen gebruiken

Het riante scherm van 6,82 inch heeft zo z'n voor- en nadelen. Nee, het is niet net zo helder als de Pixels en Galaxy's van deze wereld, maar alles blijft onder felle omgevingen prettig leesbaar. Met een hoge QHD-resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz doet het systeem gelukkig niet onder voor de concurrentie. Datzelfde geldt voor de eigenschappen kleur, contrast en flikkeringen. Door relatief unieke dimming-technologie moet het display zachter aanvoelen voor de ogen – maar op dat gebied hebben we geen verschil gemerkt met andere premium smartphones.

Verder heeft OnePlus wederom verbeteringen doorgevoerd op het gebied van energiezuinigheid, waardoor de accu nog iets langer meegaat. Naast Aqua Touch, geïntroduceerd op het model van vorig jaar, is er nu ook Glove Mode. Niet alleen kun je het toestel daardoor prima in de regen gebruiken, ook maakt het niet meer uit of je handschoenen draagt. Toegegeven, het scherm reageert niet goed op élke handschoen, maar als die aan de richtlijnen voldoet, functioneert het zoals geadverteerd. Daardoor zijn er weinig omstandigheden waarin het scherm niet werkt.

©Wesley Akkerman

1x zoomen.

©Wesley Akkerman

2x zoomen.

©Wesley Akkerman

6x zoomen.

Paar tegenvallertjes...

Over de accu gesproken: met maar liefst 6000 mAh houdt de OnePlus 13 het met gemak twee dagen uit onder normale omstandigheden. Je laadt het systeem op met een Supervooc-lader op 100 watt (en anders 50 watt draadloos). Uit de test komt naar voren dat dergelijke snelheden alleen behaald worden als je opladers van OnePlus (of zustermerk Oppo) gebruikt. Verder is het een beetje vervelend dat de magnetische draadloze oplader alleen werkt als je een OnePlus-hoesje aanschaft. De lader en het hoesje koop je samen voor ongeveer 95 euro extra.

En als we het dan toch over zaken hebben die een beetje tegenvallen, komen we aan bij de software-ondersteuning. Die loopt met vier grote updates en zes jaar aan beveiligingsupdates iets achter op Google en Samsung, maar gemiddeld genomen kom je nog wel beter uit dan bij andere merken. De OnePlus 13 draait nu op Android 15 en krijgt dus Android 19. De software zelf lijkt steeds minder op het OxygenOS van vroeger, maar daar zijn we inmiddels aan gewend. Gelukkig werkt alles snel en kom je weinig vooraf geïnstalleerde apps tegen.

©Wesley Akkerman

Waar het om te doen is

Waar het echter allemaal om te doen is, is de processor. Dat is de gloednieuwe Snapdragon 8 Elite. Op papier 30 tot 40 procent sneller op allerlei belangrijke onderdelen, waardoor je eigenlijk veel meer kracht en snelheid voorgeschoteld krijgt dan je nodig hebt. De cpu's van de afgelopen jaren waren dat eigenlijk ook al, waardoor we nu op een punt zijn dat we echt kunnen spreken van overkill. Dat biedt wel hoop voor de toekomst, want het lijkt erop dat de OnePlus 13 gewoon die zes jaar aan ondersteuning gaat volmaken – als tweedehandsje of anderszins.

Dat betekent in de praktijk dat je moeiteloos kunt doen wat je wilt doen. Apps opstarten, bestanden bijhouden, games spelen – het gaat allemaal als een trein. Uit onze eigen test komt naar voren dat de processor soms een beetje inkakt, maar dan nog blijft het boven het niveau van de OnePlus 12, Galaxy S24 en zeker de recente Pixel-smartphones. OnePlus heeft altijd de neiging de chipset iets af te knijpen ten faveure van een lange accuduur; daar hebben we nu minder moeite mee. Al is het beter dat de fabrikant dit soort praktijken minder heftig zou inkleden.

©Wesley Akkerman

0,5x zoomen.

©Wesley Akkerman

2x zoomen.

©Wesley Akkerman

6x zoomen.

Heldere foto's met nadruk op blauw

Tot slot is de OnePlus 13 uitgerust met drie camerasensoren van 50 megapixel. Ten opzichte van de OnePlus 12 moet de telelens het met minder pixels doen, terwijl de groothoeklens er juist pixels bij krijgt. In beide gevallen kunnen we de camerasystemen niet betrappen op verschillen die enorm ver uit elkaar liggen. Over het algemeen maakt de OnePlus 13 redelijk heldere beelden die vooral overdag goed uit de verf komen. 's Avonds heeft het systeem de neiging om blauw wat prominenter te maken, maar de helderheid blijft bestaan.

Daardoor kan het zijn dat sommige avondfoto's wat minder natuurlijk ogen in vergelijking met die van bijvoorbeeld een Pixel 9 Pro. Maar daar staat tegenover dat er meer details bewaard blijven. Het kan zijn dat de OnePlus 13 licht te veel ruimte geeft, waardoor sommige shots op een zonnig moment wat detail of kleur verliezen. En zodra je voorbijgaat aan 6x inzoomen, ontstaan er meer problemen met details. De AI strijkt de beelden platter dan je zou willen, waardoor objecten hun finesse missen. Dat doet een dure Samsung dan weer beter.

©Wesley Akkerman

OnePlus 13 kopen?

Onderaan de streep doet de OnePlus 13 weinig fout. De dingen die we tijdens ons gebruik zijn tegengekomen, vinden we in elk geval geen dealbreakers. We weten dat OxygenOS al lang geen OxygenOS meer is en steeds meer richting Oppo's ColorOS kruipt. Daarnaast zijn de camerakwaliteiten nooit de reden geweest om voor OnePlus te kiezen. Dat betekent niet dat je geen mooie shots maakt met dit toestel, maar met andere premium smartphones heb je wellicht een betere ervaring. Het enige dat in de weg zit, is die minimale prijs van 999 euro.

Ook hier plaatsen we de kanttekening dat OnePlus op dit vlak veranderd is. Het merk is allang geen prijsvechter meer. Inmiddels is het basismodel vergelijkbaar geprijsd met concurrerende smartphones, waardoor er in feite een goede reden wegvalt om voor dit toestel te kiezen. Op de typische OnePlus-eigenschappen scoort de 13 gelukkig heel goed. De processor is razendsnel, de accu gaat lang mee, de software stottert niet en het scherm is even prachtig als energiezuinig. Los van die prijs is dit precies wat we van het Chinese merkt gewend zijn.