Vibrators met luchtdrukstimulatie: zo werkt de Satisfyer

© VERSHININ EVGENII Евгений Вершинин - stock.adobe.com

Vibrators met luchtdrukstimulatie: zo werkt de Satisfyer

Erotiek

Geplaatst: 6 februari 2023 - 18:32

Aangepast: 22 februari 2023 - 08:29

Laura Jenny

Denk je aan een vibrator, dan denk je waarschijnlijk aan een gestroomlijnd apparaat dat trillingen voortbrengt. Zulke vibrators zijn er nog steeds, maar sinds een tijdje wint een ander type snel aan populariteit: de luchtdrukvibrator. De bekendste is de Satisfyer, maar er zijn er nog veel meer. Hoog tijd dus om eens te kijken hoe deze seksspeeltjes (waarvan gezegd wordt dat ze een vrouw in tien seconden tot een orgasme kunnen brengen!) nu eigenlijk werken.

Net zoals voor alle andere sekstoys geldt ook voor de luchtdrukvibrator (die in het Engels trouwens suction vibrator wordt genoemd) dat je pas echt weet hoe het voelt als je er zelf eentje gebruikt. Maar grote kans dat je eerst meer wilt weten over de werking ervan voordat je naar de winkel rent. Want sekstoys met luchtdrukstimulatie: het klinkt ingewikkeld en misschien zelfs een beetje eng. Maar geloof ons: dat valt echt heel erg mee!

Hoe werkt een luchtdrukvibrator?

Het grootste verschil tussen een luchtdrukvibrator en een gewone vibrator is dat je de luchtdrukvibrator uitwendig gebruikt; je hoeft hem dus niet in te brengen. Nu hoef je een gewone vibrator ook zeker niet altijd in te brengen: het trillen op de clitoris is bijvoorbeeld ook heel stimulerend. Niet voor niets zijn veel luchtdrukvibrators ook voorzien van een trilmotor. Maar daarnaast hebben deze luchtdruktoys iets extra's: de luchtdrukmond. Dit is een opening in de vibrator die je op de clitoris (of bijvoorbeeld een tepel) plaatst. Het apparaat creëert vervolgens luchtdruk, wat voor een zuigend gevoel zorgt.

Je kunt zelf instellen hoe hard de suctie moet zijn. Het ‘zuig’-effect van de luchtdruk is niet constant; er wordt heel snel achter elkaar luchtdruk opgebouwd die daarna in rap tempo even weggaat en dan terugkeert. Dat gaat enorm snel, zeker als je de vibrator in een nogal hoge stand zet. Het effect dat dan optreedt is niet groot zoals je bijvoorbeeld bij veel penis-seksspeeltjes wel hebt: het is juist heel subtiel. Maar subtiel is, vooral als je het speeltje op de zeer gevoelige clitoris zet, genoeg voor een heel erg intens gevoel.

© Swiss-Discovery - stock.adobe.com

Wat er gebeurt wanneer de clitoris gestimuleerd wordt

De reden dat het zo interessant is om juist de clitoris te stimuleren, is dat dat de plek is waar het bloed naartoe gaat wanneer de vrouw opgewonden is. Ook in de schaamlippen eromheen komt veel bloed, waardoor de gevoeligheid enorm toeneemt. Hoe meer deze gevoeligheid toeneemt, hoe dichter je bij een orgasme komt.

Een vibrator helpt bij het bereiken van een orgasme. Met een gewone vibrator wordt de gevoelige clitoris al aangeraakt, maar door de suctie van een luchtddrukvibrator wordt er nóg meer bloed naar dit deel gestuurd. Daardoor wordt het (nog) makkelijker om tot een hoogtepunt te komen. Om de prijs hoef je het niet te laten: qua aankoopprijs zit er weinig verschil tussen een gewone vibrator en een luchtdrukvibrator.

Om helemaal in de stemming te komen

Eigenlijk is het heel voor de hand liggend dat deze vibrators zo razend populair zijn. Wat deze suctie-ervaring namelijk eigenlijk in een zekere zin nabootst is cunnilingus (orale seks). Het is niet voor niets dat vrouwen vaak een orgasme bereiken wanneer ze worden gebeft. Dat hoeft echter niet te betekenen dat deze ‘kunstmatige’ vorm van stimulatie de plek in kan nemen van beffen. Het kan ook een uitbreiding of een fijne warmmaker zijn. Soms kan een aanraking van de clitoris een beetje teveel zijn door de gevoeligheid: het voordeel van een luchtdrukvibrator is dat er met contactloze golven wordt gewerkt, waarbij het mondje zorgt dat je clitoris niet direct wordt beroerd. 

© Luiza - stock.adobe.com

Hoe weet je dat of een vibrator een luchtdrukvibator is?

Je weet dat je mogelijk met een luchtdruktoy te maken hebt als het speeltje een opening heeft, maar ... check ook altijd goed de verpakking, want er zijn tegenwoordig zó veel verschillende ontwerpen dat je ook met een nogal creatieve gewone vibrator te maken hebt.

Wat is de bekendste luchtdrukvibrator ter wereld?

Een merk dat heel groot en bekend is op dit gebied, is Satisfyer. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een Satisfyer Pro (waarschijnlijk de beroemdste luchtdrukvibrator ter wereld) of een Satisfyer Curvy. Maar er is bijvoorbeeld ook Womanizer Liberty, Lelo SONA 2, de waterdichte Lelo SILA en Lovehoney Rose (die er erg schattig als roosje uitziet). Vaak zijn ze van zacht siliconen gemaakt en hebben ze mooie ronde vormen en vrolijke kleuren, waardoor ze er erg aantrekkelijk uitzien en niet eens allemaal meteen herkenbaar zijn als vibrator.

Wat zijn de verschillen tussen diverse luchtdrukvibrators?

Zit er verschil in de ene of de andere luchtdrukvibrator? Qua werking niet, maar er is wel een voelbaar verschil. Zo heeft bijvoorbeeld de Love Triangle van Satisfyer een vrij klein mondje (het is ook een soort reis-apparaatje), terwijl de Curvy een vrij grote opening heeft. Ook is de ene toy gemaakt van siliconen, en de ander wat meer van plastic. Qua werking doen alle luchtdrukvibratoren hetzelfde, maar er kan wel wat verschil zitten in zuigervaring: de ene luchtdrukvibrator is tot wat hardere zuiggevoelens in staat dan een andere. Dat is niet erg, want wat ze allemaal doen is je helpen snel tot een heel fijn hoogtepunt te komen. Dat hoeft bovendien niet duur te zijn: ze zijn er al vanaf een euro of voor 25 euro.

0

Powered by

logo

Zo maak je een Satisfyer schoon (of vibrator van een ander merk natuurlijk)

Ook bij luchtdruktoys is het belangrijk dat je ze hygiënisch gebruikt. Zorg dus dat je ze na elk gebruik (en na elke persoon) goed schoonmaakt met water en zeep. Let daarbij ook goed op de randjes.

♂ En tot slot: ook voor mannen en ... welke standjes?

Nieuwsgierig of je luchtdrukvibrators ook op een man kunt gebruiken? Probeer het vooral lekker uit. Het hoofddoel van dit type vibrator is echter wel vooral de stimulatie van de clitoris. Dat kan zijn tijdens voorspel om in de mood te komen, maar bijvoorbeeld ook tijdens de seks om samen tot een orgasme te kunnen komen (waarbij vooral standjes als 🐕 en 🐮👩 goede standjes zijn om dit type vibrator goed tot zijn recht te laten komen.

Ook lekker om te lezen: Samen aan de seksspeeltjes: de beste erotische toys voor jou en je partner.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000