Een sekstoy-party, hoe gaat zoiets in zijn werk?

© Kzenon

Een sekstoy-party, hoe gaat zoiets in zijn werk?

Geplaatst: 21 mei 2023 - 17:26

Laura Jenny

Een Tupperware-party, maar dan met sekstoys. Dat is het korte antwoord op de vraag wat een sekstoy-party is. Maar ja, wat houdt dat precies in dan, en is het niet een beetje ongemakkelijk? In dit artikel kom je meer te weten, zodat je beter weet waar je aan toe bent als je ervoor bent uitgenodigd - of wie weet geïnspireerd raakt om er zelf een te organiseren.

Een sekstoy-party is een avond waarop er een verkoper met sekstoys naar het huis van de organisator komt. De organisator heeft allerlei mensen uitgenodigd die mogelijk erotisch speelgoed willen kopen en vervolgens krijgt de verkoper haar (of zijn) moment om meer uit te leggen over de speeltjes en ze aan de man/vrouw te brengen. Vaak krijgt de organisator een cadeautje of zelfs een percentage van de verkoper, als dank voor het hosten van het feestje en het mogelijk maken van dit verkoopmoment.

💡 Tip: Er wordt overigens niet alleen wat verteld over het product: je krijgt bijvoorbeeld ook uitleg waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een vibrator die bij je past, er wordt glijmiddel met bijzondere smaakjes gedemonstreerd, enzovoort.

Niet alleen harde verkopen

Tegelijkertijd gaat een sekstoy-party zeker niet alleen maar om harde verkopen, het is immers een party. Zo komen veel verkopers sowieso met een leuke ijsbreker: zeker als je met onbekenden zit en alleen de organisator kent, is het fijn als iedereen zich wat meer kan ontspannen. Ook is over sekstoys praten sowieso voor sommige mensen wat ongemakkelijk en dat ongemak wordt weggenomen wanneer je even samen een spelletje doet, of een quiz, of een geanimeerd voorstelrondje. Bij sommige sekstoy-party’s is het ook heel normaal om alcoholshotjes te drinken, maar dat hangt waarschijnlijk vooral van de organisator af: elk feestje is uiteindelijk toch weer anders.

buttplugs

© paninastock - stock.adobe.com

Enerzijds is een sekstoy-party een heel slimme manier om sekstoys te verkopen: sommige mensen vinden het niet zo fijn om naar een erotiekwinkel te gaan, omdat daar ook van alles ligt wat voor wat extremere seks bedoeld zijn. Bij iemand thuis zijn is dan wat vertrouwder en minder openbaar. Aan de andere kant is de kans dat je bij zo'n party met mensen bent die je niet kent ook groot. Toch kan dat ook juist leuk zijn: je komt weer andere mensen tegen uit het leven van de organisator, die waarschijnlijk een vriend(in) van je is. Wel kun je je juist omdat zo’n party bij iemand thuis is wat meer verplicht voelen om iets te kopen. De meeste verkopers zullen je verzekeren dat dat echt niet hoeft. Koop dus alleen dat wat je echt wilt.

💡 Tip: Vind je het allemaal echt veel te ongemakkelijk, dan zijn er ook altijd wat extra producten die niet zozeer met seksspeeltjes te maken hebben, maar wel een erotisch tintje hebben. Denk aan een libido-verhogende geurkaars, eetbare body paint of een badbruisbal met feromonen.

Het begin van sekstoy-party's

Sommige mensen denken dat dit soort party’s zijn begonnen in de jaren ‘90, een tijd waarin Playboy hoogtij vierde en het gebruik van speeltjes steeds populairder werd. Dat is echter niet zo: ze dateren al uit de jaren ‘70 en werden al een stuk populairder in de jaren ‘80. En waar dat in de begintijd misschien nog een taboe was, of iets dat in het geniep ging, is het inmiddels een vrij ingeburgerd begrip. Dat komt doordat we door de jaren heen op televisie, in magazines en onder elkaar wat makkelijker over het onderwerp zijn gaan praten, zeker waar het gaat om vrouwelijk genot. De tijd van alleen maar standje missionaris waarin het mannelijk orgasme centraal staat ligt allang achter ons en dat geeft de sekstoys ruim baan.

Daarnaast hebben sekstoys ook een andere belangrijke functie. Zo schrijft Brenda Cossman in 2007 in haar boek Sexual Citizens: the legal and cultural regulation of sex and belonging dat sekstoy-party’s ook een soort zelfhulpfunctie hebben. Je leert er meer over jezelf van. Je ontdekt daarnaast natuurlijk meer mogelijkheden om jezelf of je partner te plezieren, dus op die manier is het ook een heel leerzame avond die het seksleven van jouzelf en dat van je partner enorm kan verbeteren. Maar bovenal is het gezellig: met zijn allen al die trillende apparaten doorgeven, voelen aan de verschillende materialen en bedenken hoe dat op een andere plek zou voelen, dat is erg leuk. Het kan ook heel bevrijdend voelen om het intieme slaapkamer-onderwerp juist op zo’n andere, soms lollige manier te benaderen.

Wel is het goed om te weten dat deze feestjes erg op vrouwen zijn toegespitst. Dat ligt er vaak aan dat de bedrijven vooral seksspeeltjes voor vrouwen aanbieden en het daardoor al gauw een ‘ladies night’ wordt. Daarnaast vinden niet alle vrouwen het prettig om met onbekende mannen erbij over seks te praten, waardoor er waarschijnlijk om die reden voor de vrouwenavondjes is gekozen in plaats van het een heel divers en inclusief feestje te maken.

Vrouw met ben wa ballen

© Granmedia - stock.adobe.com

Zelf organiseren

Wil je zelf een feestje organiseren, dan kan dat. Er zijn verschillende bedrijven die het aanbieden, waaronder Ladies Night Homeparties, Sexclusively en Willie Home Party. Je hoeft ze maar een mail te sturen en je kunt iemand bij je langs laten komen. Meestal gaat het echter via via: een vriendin kent weer een vriendin die iemand kent die verkoper (of eigenlijk: consulente) is en vaak gaat het balletje daardoor rollen. Dat de verkoper een bekende is, is voor veel mensen ook fijner. Uiteindelijk is een sekstoy-party een leuke avond bij iemand thuis, zonder dat er seks aan te pas komt, maar waarbij er wel heel veel over allerlei tools om seks een stuk leuker te maken wordt gesproken. Ter lering, ter vermaak en met hopelijk voor de verkoper nog een aantal goede sales.


0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten