ID.nl logo
Erotische sieraden: van spannende ring tot vibrerende ketting
© oleg_ermak - stock.adobe.com
Gezond leven

Erotische sieraden: van spannende ring tot vibrerende ketting

Sekstoys zijn er in allerlei soorten en maten, maar de meeste subtiele exemplaren hang je gewoon om je nek. Erotische sieraden zijn er steeds meer: seksualiteit mag gezien worden, al blijft het tegelijkertijd vaak heel subtiel.

Na het lezen van dit artikel weet je:

  • welke subtiele sieraden referenties zijn aan seks;
  • dat er ook vibratorkettinkjes zijn;
  • waar je erotische sieraden kunt kopen.

Wil je meer weten over erotiek? Lees dan onze Erotiek-pagina.

De wereld van erotiek en seks wordt vaak al heel spannend gevonden, maar opvallend genoeg is ook die van sieraden rondom dit onderwerp erg interessant. Vanuit de BDSM-wereld ken je het wel uit films: hondenkettingen en handboeien komen er geregeld voorbij. Maar je kunt ook met lust en verleiding spelen door simpelweg een subtiel kettinkje te dragen. 

Referenties of functionele sieraden

Daarin kunnen we het onderscheid maken tussen referentiesieraden en functionele sieraden. Referentiesieraden laten andere mensen zien dat je een bepaalde seksuele voorkeur hebt, op zoek bent of zijn simpelweg een leuke manier om een knipoog naar seks of het vrouwelijk lichaam te geven. Functionele sieraden kunnen ook echt iets. Voordat we daarmee doorgaan, bespreken we eerst een aantal interessante referentiesieraden.

Sommige sekstoymerken bieden ze aan, maar ook creatievelingen op Etsy: kettinkjes met daaraan een ‘pentekening’ van een vagina, een hangend 3D-model van een clitoris of een vingerende gouden hand van Biird. Er zijn ook sieraden die je naakte lijf extra in het zonnetje zetten, zoals een decolletéketting, die van de nek tot in het decolleté gaat en om het lijf heenloopt. Erg subtiel en erg verleidelijk.  

©Тимур Конев - stock.adobe.com

De bekendste: Crave Vesper

Maar er zijn ook functionele seksuele sieraden, waarbij je zowel iets moois draagt als kunt gebruiken. Het mooie hieraan is dat mensen die ervan weten meteen zien wat je draagt, terwijl onwetenden geen idee hebben en gewoon denken dat je een mooi hangertje om hebt. Crave Vesper is de bekendste. Dit is een staafvormig hangertje dat iets weg heeft van een spijker. Het sieraad is mooi om te zien, maar ook heel fijn om te gebruiken: het is namelijk ook een vibrator.

De ketting is van roestvrij staal en hij komt in zilver, rose en goud. Je kunt hem opladen via usb, hij is spatwaterdicht en heeft zelfs verschillende modi. Niet slecht voor een apparaatje van maar 9,7 centimeter lang en 0,8 centimeter in diameter. Ideaal om tegen de clitoris aan te houden als je even druk van de ketel wil halen. Hij is overigens niet voor inwendig gebruik. Deze ketting kost tussen de 70 en 100 euro, afhankelijk van het type en waar je hem koopt.

In het verlengde van de Crave Vesper is er ook een vibrerende ring. Ze heet Clio en je kunt de ring zowel als fashion-statement dragen als gebruiken bij seksuele handelingen: je hebt hem immers toch al om je vinger. Het is een vrij stil apparaat, hij heeft één trilstand en qua batterijduur gaat hij 1 uur mee. Je laadt hem op via usb. Ook hierbij is het aan te raden hem voorzichtig te gebruiken en op te passen voor water en andere vloeistoffen. Naast dat voor beide sieraden geldt dat je ze goed schoon moet houden, zoals je ook je andere seksspeeltjes goed reinigt (in dit geval met een lichtvochtige doek en wat milde zeep bijvoorbeeld).

Er is ook een au-armband die weer op een heel andere manier functioneel is: en die is niet voor iedereen. Dit is bedoeld voor mensen die van wat prikkeling in de vorm van pijn houden. Het lijkt een gewoon touw-armbandje, maar er zit een langwerpige, koperen kraal op die kan zorgen voor striemen en een tikkeltje pijn. In de BDSM-wereld zijn er veel van dit soort alternatieven, naast armbanden om te laten zien of je een dom of een sub bent. Er zijn veel mogelijkheden en je kunt er een hele studie op loslaten, al zijn dit wel vaak lederen bandjes, dus geen fragiele, zilveren kettinkjes zoals de hierboven beschreven exemplaren.

©LIGHTFIELD STUDIOS

Genitale sieraden en tepelverfraaiing

Er is overigens nog een categorie die we tot nu toe onbesproken hebben gelaten, namelijk genitale sieraden. Dit zijn bijvoorbeeld cockringen, maar ook kettinkjes die je rond het vrouwelijke geslachtsdeel kunt gebruiken, zoals een clitorisklem. En zoals we allemaal nog weten van ‘nipplegate’ zijn er ook tepelsieraden om je tepelhof van mooie zilveren of gouden versiersels te voorzien. Er zijn ook zilverkleurige tepelklemmen en kettinkjes die zowel mooi zijn, als een sexy functie hebben. Ook steeds vaker gezien zijn de glitterstickers voor op tepels, waarmee je je tepelhof van wat bling kunt voorzien.

Het moge duidelijk zijn: er zijn ontzettend veel sieraden om te verleiden, te laten zien wie je bent of zelfs een orgasme mee te kunnen krijgen. Vooral in de wereld van BDSM zijn sieraden een belangrijk onderdeel, maar ook als je niet zo in die wereld zit, maar alleen al als sexy knipoog wil laten zien dat je een seksueel wezen bent, dan zijn er allerlei kettingen, oorbellen en armbanden om uit te kiezen. Sieraden kunnen zowel extra stimulatie bieden, zoals tepelschuifjes, als verleiden, zoals decolletékettingen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal niets aan te hebben: geen kleding én geen sieraden: dat is minstens net zo verleidelijk.


Meer weten over mogelijkheden van erotische sieraden?

Kijk discreet rond in het enorme aanbod van Amazon

▼ Volgende artikel
Veilig Google Docs en Sheets delen met anderen
Huis

Veilig Google Docs en Sheets delen met anderen

Googles online tekst- en spreadsheet-bewerkers zijn een fijne, gratis alternatief voor Microsofts Office-suite. De mogelijkheden zijn vrijwel net zo uitgebreid. Het delen en samenwerken in bestanden is misschien nog wel makkelijker dan bij Word en Excel, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten voor je ongebreideld bestanden gaat delen.

In dit artikel lees je:

  • Hoe je Google Docs en Sheets deelt met anderen
  • Waar je op moet letten
  • Hoe je je documenten beveiligt

Ook interessant: Repetitief werk? Met templates maak je het jezelf zo veel makkelijker

Google Docs en Sheets

Google Docs, ook wel Documenten, is Googles tegenhanger van Microsoft Word, terwijl Sheets een concurrent voor Excel is. Anders dan bij Office-programma's werken Googles diensten in de cloud. De offline-functies zijn echter ook prima, en je kunt de tools prima gebruiken zonder internetverbinding. Het fijne aan dit cloud-first-idee is dat je in principe altijd en overal bij je bestanden kunt, en je niet vooraf hoeft te plannen wanneer en waar je je bestanden wilt openen. 

Back-up maken van bestanden

Voor je bestanden gaat delen, is het handig om eerst een back-up te maken van het te delen bestand, helemaal als je van plan bent om bepaalde mensen - of iedereen met de deellink - bewerkingsrechten te geven. 

Een back-up maken van een Docs- of Sheets-bestand is simpel genoeg. Open het document, ga in de menubalk bovenaan naar Bestand en klik op Kopie maken. Geef je kopie een naam, of laat de huidige naam staan. Het vinkje bij Delen met dezelfde mensen kan handig zijn, maar die wil je nu juist uit laten, als je het bestand al met iemand hebt gedeeld. Klik op Een kopie maken, en het bestand staat nu als los document in je map. 

Werk je veel met teksten en spreadsheets?

Investeer in een fijne muis: je pols is je dankbaar!

Bestand delen

Nu kun je originele bestand daadwerkelijk gaan delen. Klik op de grote Delen-knop rechtsboven. Standaard staat een bestand op Alleen voor jou, met de dropdown op Beperkte toegang. Via de adresbalk bovenaan kun je specifieke mensen uitnodigen - ze hoeven niet per se een Google-account te hebben, je kunt elk e-mailadres invullen. 

Via de dropdown onderaan kun je het bestand ook openstellen voor iedereen die de link heeft. Vanzelfsprekend moet je hier voorzichtig mee omspringen, want je hebt zelf weinig invloed op waar de link allemaal terechtkomt. 

Heb je iemand toegevoegd of heb je de link opengesteld, dan zie je een extra dropdown verschijnen, die standaard op Kijker staat. Zet je die op Reageerder, dan kunnen mensen reacties achterlaten in het document; met Bewerker krijgen ze volledige edit-rechten. Vandaar de back-up die we eerder hadden gemaakt: iemand kan per ongeluk (of expres!) het hele document wissen, zonder dat je er zelf nog veel aan kunt doen. 

Docs.new

Werk je veel met documenten, spreadsheets en presentaties, dan heeft Google een handige shortcut ingebouwd die je op de lange termijn veel tijd kan schelen. Je kunt namelijk direct een nieuw bestand openen zonder eerst naar de homepage van Google Docs te gaan. Dat doe je door docs.new in je adresbalk te typen en op Enter te drukken. Nu opent direct een nieuw Google-document. Hetzelfde geldt voor Sheets (sheets.new), Presentaties (slide.new) en Formulieren (form.new). 

Wachtwoord instellen?

Vreemd genoeg biedt Google geen optie om bestanden te beveiligen met een wachtwoord, al kan een wachtwoord natuurlijk net zo makkelijk gedeeld worden als een link. Wat je wel kunt doen, is een bestand maken in Word en Excel, daar een wachtwoord op zetten, en dat bestand vervolgens importeren in Google Docs of Sheets. 

Het is een wat omslachtige manier, en veel meer beveiliging dan een downloadlink biedt het niet, maar het is een optie. 

Tot slot

Bestanden delen via Google Docs of Sheets is nog makkelijker dan via Microsoft Word of Excel, je moet alleen wel even weten wat je doet. Zorg ervoor dat je niet meer mensen toegang geeft dan nodig, deel de openbare link alleen als je de mensen met wie je samenwerkt vertrouwt, geef niet zomaar iedereen bewerkingsrechten, en vergeet vooral geen back-up te maken, zodat je altijd een originele versie van het bestand in je persoonlijke Drive hebt staan.


▼ Volgende artikel
Review Motorola Moto G35 – Begrijpelijke compromissen
© Wesley Akkerman
Huis

Review Motorola Moto G35 – Begrijpelijke compromissen

Een toestel als de Motorola Moto G35 kan laten zien hoe goed een smartphone-ervaring kan zijn, zelfs als je er minder dan 200 euro voor betaalt. Dit model heeft een adviesprijs van 179 euro en biedt daarvoor een aantal mooie eigenschappen aan.

Goed
Conclusie

Onderaan de streep doet de Motorola Moto G35 weinig fout, dus kun je hem prima meenemen in je overweging. De processor houdt hier en daar je input niet helemaal bij, maar dat is eigenlijk het grootste struikelblok, zeker gezien de prijs. Dat kan overigens ook voor problemen met HDR-content zorgen, aangezien die meer van een systeem vraagt. We zijn echter wel van mening dat de Samsung Galaxy A15 iets meer voor hetzelfde geld aanbiedt, helemaal als het gaat om het updatebeleid. Maar de Moto G35 is allesbehalve een slechte smartphone.

Plus- en minpunten
  • Mooi scherm
  • Strak ontwerp
  • Groothoeklens
  • Prijs
  • Accuduur
  • Updatebeleid
  • Camerakwaliteit
  • Werkgeheugen

Net zoals bij seriegenoot Moto G55 kunnen we het ontwerp en de gekozen materialen voor de behuizing waarderen. De Motorola Moto G35 oogt strak en ligt lekker in de hand. Hij glijdt er bovendien niet snel uit, vanwege het polycarbonaat op de achterkant. Het toestel is niet waterdicht, maar is wel waterafstotend – dat is tenminste iets. Verder waarderen we het lage gewicht van 188 gram, de koptelefoonaansluiting onderop en de vingerafdrukscanner in de powerknop. De G35 voelt derhalve compleet aan, in elk geval op het gebied van hardware.

De Moto G35 heeft een aantal overeenkomsten met de 70 euro duurdere Moto G55. Zo heeft het riante lcd-scherm van 6,72 inch veel dezelfde eigenschappen. De (HDR-)kleuren en het contrast ogen mooi, maar de kijkhoek is niet fraai. De maximale helderheid ligt lekker hoog, waardoor je op zonnige dagen goed ziet wat er gebeurt. Daarnaast is er een hoge resolutie (1080 × 2400 pixels) en verversingssnelheid van 120 Hertz. Ook dit model heeft helaas last van die goedkoop ogende luchtlaag en bijbehorend schaduwspel aan de randen.

©Wesley Akkerman




©Wesley Akkerman




©Wesley Akkerman

Begrijpelijke keuzes

Onder de motorkap zit de relatief onbekende Unisoc T760-processor, die qua prestaties net iets achterloopt op de cpu van de Sony Xperia 10 VI (de Snapdragon 6 Gen 1). Als je bedenkt dat de Sony twee keer zo duur is, dan is dat helemaal niet verkeerd voor de prijs.

In tegenstelling tot de Moto G55 merken we soms dat het scherm te snel wil voor de processor. Dat merk je tijdens het scrollen. Het kan daardoor zijn dat het display, ondanks die hoge verversingssnelheid, schokt. Ook hebben apps soms wat tijd en ruimte nodig om op gang te komen.

Dat valt een beetje tegen, maar hoort bij deze prijsklasse. Datzelfde geldt voor de hoeveelheid werkgeheugen en opslagruimte, die 4 en 128 GB bedragen. De eerste is echt het minimale voor een Android-apparaat, terwijl de tweede niet meer van deze tijd is gezien de ruimte die we nodig hebben, maar gelukkig kun je die uitbreiden met een micro-SD-kaart. Het updatebeleid is ook niet te scherp, maar voor minder dan 200 euro begrijpelijk. Je krijgt in twee upgrades en drie jaar aan updates. De vergelijkbare Samsung Galaxy A15 doet dat beter met vier en vijf jaar.







Groothoeklens in dit prijssegment?

Net zoals bij de Moto G55 beschikt de Motorola Moto G35 over een hoofdlens van 50 megapixel. Gezien de prijs zijn we iets vergevingsgezinder en willen we graag benadrukken dat het toestel kleurrijke en redelijk gebalanceerde foto's maakt. Echter, het ontbreekt her en der wel een detail. Daarvoor ogen de beelden helaas te wazig, ondanks de autofocus. Avondfotografie is helaas niets om over naar huis te schrijven, aangezien details nog meer opgaan in de achtergrond dan overdag. Als je hier dus een foto mee maakt, doe dat dan in goed verlichte omgevingen.

Wat de Motorola Moto G35 redelijk uniek maakt, is de toevoeging van een groothoeklens. Die komen we niet vaak tegen op toestellen voor minder dan 200 euro. Hoewel we over het algemeen de resultaten van deze cameralens een voldoende willen geven, moet je wel rekening houden met een aantal vervelende zaken. De beelden ogen soms onscherp, een beetje korrelig en ook de kleuren komen niet helemaal overeen met de werkelijkheid. Houd het dus lekker op de hoofdcamera voor wanneer je foto's maakt, voor zowel ver weg als heel dichtbij.







Motorola Moto G35 kopen?

Ook de Motorola Moto G55 biedt een accu met een totaalvermogen van 5000 mAh aan. Door de niet al te krachtige processor kun je er daarom van uitgaan dat je hem meer dan een dag kunt gebruiken zonder hem te hoeven opladen. Soms zelfs twee dagen, als je rustig aan doet. Opladen gaat niet ontzettend snel met maximaal achttien watt, waardoor het al snel meer dan twee uur kan duren voordat de batterij weer vol is. De oplader moet je overigens zelf even regelen, omdat die, volgens Europese regels, niet meer in de doos verpakt wordt.

Onderaan de streep doet de Motorola Moto G35 weinig fout, dus kun je hem prima meenemen in je overweging. De processor houdt hier en daar je input niet helemaal bij, maar dat is eigenlijk het grootste struikelblok, zeker gezien de prijs. Dat kan overigens ook voor problemen met HDR-content zorgen, aangezien die meer van een systeem vraagt. We zijn echter wel van mening dat de Samsung Galaxy A15 iets meer voor hetzelfde geld aanbiedt, helemaal als het gaat om het updatebeleid. Maar de Moto G35 is allesbehalve een slechte smartphone.