Hoe verbind je een babyfoon met wifi?

© PXimport

Hoe verbind je een babyfoon met wifi?

Uitzetlijst

Geplaatst: 29 september 2019 - 16:05

Aangepast: 15 september 2022 - 11:26

Remmelt Mastebroek

Na lang wikken, wegen én vergelijken op Kieskeurig.nl ben je eruit! Je wilt een slimme babyfoon. Een slimme babyfoon wordt ook wel eens wifi babyfoon genoemd. Dat komt omdat je de slimme babyfoon verbindt met je wifi. Daarna kun je via (een app op) je smartphone of tablet je baby in de gaten houden. In dit artikel gaan we dieper in op de wifi babymonitor. Dit type babyfoon is nog vrij nieuw, zodat er nog veel onduidelijkheden zijn. We hebben aandacht voor de voordelen van de slimme babyfoon en bespreken hoe je het apparaat aansluit op je wifi-netwerk.

De voordelen van een wifi babyfoon

Met een babyfoon met camera, wifi en smartphone bedoelen mensen dus eigenlijk een zogenoemde slimme babyfoon (ook wel een smart babymonitor). Met dit apparaat kun je je baby via je smartphone (of tablet) bekijken, waar je ook bent. Handig!

In tegenstelling tot ‘gewone’ babyfoons, die uit twee delen bestaan (een deel dat je in de babykamer zet, het babystation, en een deel dat je bijvoorbeeld in de huiskamer zet, het ouderstation) bestaat een wifi babyfoon enkel uit een babystation, dat je via wifi aan je thuisnetwerk koppelt.

We lichten hieronder een aantal voordelen van de slimme babyfoon uit.

Babyfoon lange afstand

Bewegingsmelding

Veel extra's

© PXimport

De babyfoon aansluiten op je wifi netwerk

Als je een smartphone of tablet hebt, dan kun je kiezen voor een wifi-babyfoon. Dit apparaat bestaat alleen uit een babystation, dat je vervolgens via wifi met je thuisnetwerk verbindt. Zodra er verbinding is, kun je overal ter wereld je kindje monitoren met je smartphone (of tablet). Je smartphone fungeert daarbij als ouderstation. Om gebruik te maken van deze babyfoon is het meestal nodig een app van de producent te downloaden.

De babyfoon met wifi is ideaal wanneer je in verbinding wilt blijven met je baby, zelfs als je helemaal niet in de buurt bent. Het bereik is in principe ongelimiteerd. Daarbij geldt natuurlijk wel dat hoe beter je wifi-signaal is, des te beter de kwaliteit van het beeld en geluid zal zijn.

Babyfoon aansluiten op wifi

Het aansluiten van de slimme babyfoon op de wifi-verbinding is vaak erg simpel. Vergelijk het met het koppelen van je smartphone aan de wifi. Je selecteert het netwerk en voert je netwerksleutel in. Daarnaast is het vaak nodig om een app van de producent te downloaden op je smartphone of tablet. Let goed op of de app in kwestie geschikt is voor iOS of Android.

Zoals we eerder al stelden, maakt deze babyfoon zijn belofte van onbeperkt bereik in de praktijk dus alleen waar met een sterk wifi-signaal. Als je baby boven slaapt en je modem beneden geplaatst is, kan het wifi-signaal niet sterk genoeg zijn. In dat geval kan het nodig zijn om een wifi repeater te plaatsen, zodat het signaal opgepikt kan worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000