Kiezen voor een babyfoon met app

© PXimport

Kiezen voor een babyfoon met app

Geplaatst: 29 september 2019 - 16:28

Aangepast: 15 september 2022 - 11:26

Remmelt Mastebroek

De slimme babyfoon (ook wel babyfoon met app) wint snel aan populariteit! Geen wonder, aangezien je met deze babyfoon je kleintje altijd en overal in de gaten kunt houden, ongeacht waar je bent. Aangezien wifi-babyfoons nog wel volop in ontwikkeling zijn, kan de kwaliteit echter erg verschillen. Natuurlijk kun je via Kieskeurig.nl verschillende modellen vergelijken. In dit aanvullende artikel leggen we je graag uit hoe een babymonitor-app precies werkt.

De dual mode babyfoon

Een wifi-babyfoon bestaat alleen uit een babystation, dat je vervolgens via wifi met je thuisnetwerk verbindt. Je smartphone fungeert daarbij als ouderstation. Er is echter ook een tussenoplossing, waarbij je jouw baby ook nog via een traditionele monitor kunt bekijken. Deze oplossing – die gebruik maakt van zowel een babyfoon app als een extra ouderstation – wordt ook wel een dual mode-babyfoon genoemd.

Je baby zowel via je smartphone als via een monitor kunnen bekijken klinkt misschien een beetje overbodig, maar in de praktijk kan het zeker een handige optie zijn! Neem een situatie waarin de ene ouder thuis is en de ander op het werk. De werkende ouder kan de baby in de gaten houden via zijn of haar smartphone, terwijl de ouder thuis gebruik maakt van de monitor.

Er zijn steeds meer merken die deze babyfoons maken: zo kun je tegenwoordig onder meer kiezen voor een Motorola babyfoon of een model van Ibaby of Medisana. Kijk bij de aanschaf van een dual mode-babyfoon in ieder geval goed naar de functies van de app. De mogelijkheden kunnen namelijk nogal verschillen en zodoende doorslaggevend zijn voor je beslissing.

Babyfoons met smartphone-ondersteuning

Heb je geen traditionele monitor nodig? Dan kun je ook kiezen voor een babyfoon met alleen smartphone-ondersteuning, ook wel een babyfoon met camera en app genoemd. Deze wifi-babyfoons hebben geen klassiek ouderstation. In plaats daarvan gebruik je (een app op) je smartphone of tablet om je baby in de gaten te houden.

Er zijn verschillende fabrikanten die babyfoons met smartphone-ondersteuning maken: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Luvion babyfoon, Philips babyfoon of Topcom babyfoon, om maar een paar merken te noemen. Er is echter nog een alternatief: het gebruik van twee smartphones of tablets als babyfoon. Daarbij wordt één van deze apparaten ingezet als babystation. Je hoeft in dat geval alleen een app te kopen om gebruik te kunnen maken van (een aantal) babyfoon-opties, zoals de terugspreekfunctie. Het nadeel van deze optie is natuurlijk dat je het apparaat dat dienst doet als babystation niet meer kunt gebruiken voor andere dingen.

Ongeacht je voorkeur voor een van deze opties zijn er een aantal zaken, waarop je eigenlijk altijd moet letten. Zo is het in ieder geval belangrijk om te kijken voor welk besturingssysteem de bijbehorende app geschikt is: met een babyfoon-app voor Android kun je niet veel op iOS, en omgekeerd. Check dus vooraf of de babyfoon-app geschikt is voor iPhone, Android of Windows. Daarnaast is het zaak je wifi-verbinding goed te testen. Mocht je wifi-signaal te zwak blijken, dan kun je eens kijken naar een wifi repeater. Ten slotte raden we je aan goed te kijken naar de beveiliging van je smartphone en netwerk én naar de veiligheid van de app. Je wilt immers niet dat deze gemakkelijk te hacken is. Zorg er dus in ieder geval voor dat je het standaardwachtwoord van de camera en app verandert!

Media has no description

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000