ID.nl logo

Kinderwagens: soorten en uitvoeringen

Verwacht je een kleintje? Dan moet je natuurlijk veel producten aanschaffen. Denk aan kleertjes, een box, aankleedkussen en natuurlijk spulletjes voor de babykamer. Voor wandelingen heb je een kinderwagen nodig. Maar wat is nu de beste kinderwagen voor jou? Bedenk sowieso dat de wagen een aantal jaar mee moet. Kijk ook naar welke accessoires jij belangrijk vindt. Weet je (ongeveer) wat je wilt? Ga dan prijzen vergelijken. Het maakt niet uit of je kiest voor een dure of goedkope kinderwagen, zolang jij maar weet dat je er zeker mee op pad gaat. Wij zetten verschillende soorten kinderwagens voor je op een rij.

10 december 2019 - 19:32
Remmelt Mastebroek

Welke extra's kan een kinderwagen hebben?

Een kinderwagen of buggy is een van de belangrijkste producten die je nodig hebt als je een kleintje verwacht. Vergelijk deze goed, want ze zijn er in alle soorten, maten, prijzen en vormen. Bedenk ook hoe en waar je vooral met de kinderwagen of buggy naartoe gaat en zoek naar bijbehorende opties. Reis je bijvoorbeeld vaak met het openbaar vervoer, dan heb je een lichte wagen nodig waarvan je de duwbeugel kleiner kunt maken. Maar er zijn nog veel meer functies die je kunt tegenkomen op je kinderwagen, combiwagen of buggy. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

10 december 2019 - 19:32
Remmelt Mastebroek

Overstappen van kinderwagen naar wandelwagen of buggy

“Wanneer kan de baby in de wandelwagen?” is een veelgehoorde vraag van kersverse mama’s. Je kindje wordt immers steeds groter, dus met een aantal maanden past hij niet meer in de kinderwagen. Een baby die net geboren is plaats je altijd in een liggende houding, omdat de ruggenwervel dan nog niet volgroeid is. Je kindje ligt over het algemeen de eerste zes maanden in de reiswieg, oftewel wagenbak. Als je baby kan zitten, stap je over naar een wandelwagen of buggy. Tussen wandelwagen en buggy zit echter wel verschil. “Wanneer kan de baby in de buggy dan?” vraag je je misschien af. Dit hangt vooral af van welk soort buggy je kiest. Wij zetten tips en overstap-redenen op een rij.

10 december 2019 - 19:32
Remmelt Mastebroek

Waaraan moet een veilige kinderwagen voldoen?

Op zoek naar een kinderwagen? Veiligheid is een belangrijke factor. Je wilt immers dat je kleintje niet alleen comfortabel, maar ook veilig zit. Tegenwoordig worden er in Europa strenge veiligheidseisen gesteld aan baby- en kinderartikelen. Zo moet een veilige kinderwagen onder andere beschikken over meerdere ventilatiemogelijkheden, een drie-of vijfpuntstuigje per zitje en een stevige rem. Kijk als je kinderwagens vergelijkt altijd of de wagen van jouw keuze voldoet aan de Europese norm NEN-EN 1888. In dit artikel geven wij jou tips en uitleg over deze Europese norm, zodat je zeker weet dat je een veilige kinderwagen aanschaft.

10 december 2019 - 19:32
Remmelt Mastebroek

Kinderwagen kopen: waar moet je op letten?

Als er een kindje op komst is, dan heb je veel te doen. Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen is een kinderwagen. Je wilt immers op pad en naar buiten met je kroost. Maar waar moet je nu precies op letten bij een kinderwagen kopen? Zoek uit welke kinderwagens en buggy’s er zijn, wat voor kinderwagen-accessoires er zijn en vergelijk daarna modellen. Zo vind je snel de kinderwagen die het beste bij jou en je kindje past!

13 november 2019 - 05:57
Remmelt Mastebroek

Hoe plaats je een autostoeltje in de auto?

Hoe moet je een autostoeltje in de auto plaatsen? Over het algemeen zijn er twee opties: met autogordels of met Isofix. Desondanks bestaat nogal wat onduidelijkheid over hoe je het beste een kinderstoel in de auto plaatst. Logisch, want een kinderzitje voor baby’s plaats je nou eenmaal vaak anders dan een zittingverhoger voor grotere kinderen. Bij babystoeltjes zie je bijvoorbeeld steeds vaker het gebruik van een onderstel waar het autostoeltje op geklikt kan worden. In dit artikel vertellen we je meer over het plaatsen van babystoeltjes, peuterstoeltjes en kinderautostoeltjes.

24 oktober 2019 - 11:39
Remmelt Mastebroek

0, 0+, 1, 2, 3 en i-Size: de juiste maat autostoeltje

Kinderen kleiner dan 1,35 meter moet je volgens de wet vervoeren in een goedgekeurde kinderautostoel. Daarmee bedoelen we kinderzitjes met een Europees keurmerk. Op dit moment zijn er twee keurmerken in omloop: de ECE-R129-norm (beter bekend als i-Size) en de ECE-R44-norm. Bij deze laatste worden autostoelen opgedeeld in verschillende autostoel-groepen. We bespreken beide keurmerken en vertellen je hoe je het juiste formaat kinderzitje kiest. We hanteren daarbij drie overkoepelende categorieën: autostoeltje baby, autostoeltje peuter en autostoeltje kinderen.

24 oktober 2019 - 11:32
Remmelt Mastebroek

Autostoeltje vastzetten: autogordel of Isofix?

Even een autostoeltje (veel mensen zeggen dan meteen de Maxi Cosi) bevestigen in de auto: het klinkt zo gemakkelijk. Helaas gaat er in de praktijk toch nog weleens mis en daarom geven we je graag wat tips.

24 oktober 2019 - 11:31
Remmelt Mastebroek

Autostoeltje: vooruitkijken of achteruitkijken?

Er zijn twee manieren om je kindje in een autostoeltje te vervoeren: voorwaarts en achterwaarts. Een van de meest gestelde vragen is dan ook of je een autostoeltje nu beter achteruit- of vooruitkijkend kunt plaatsen. We vertellen je hier meer over beide manieren én we vertellen je meer over draaibare autostoeltjes, die je zowel achterwaarts als voorwaarts kunt gebruiken.

24 oktober 2019 - 11:29
Remmelt Mastebroek

Waar moet je op letten bij het kopen van een autostoeltje?

De veiligheid van je kind gaat boven alles! Zodoende wil je er zeker van zijn dat je het beste autostoeltje koopt. Een autostoeltje kopen is echter zo simpel nog niet, want er zijn veel dingen waar je op moet letten. Idealiter wil je autostoeltjes testen voordat je je definitieve keuze maakt, maar dat kan meestal niet. Gelukkig kun je je met onze artikelen in ieder geval goed voorbereiden op je aankoop. Zo vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een kinderzitje of een stoelverhoger. Wist je bijvoorbeeld dat je, als je voor een stoelverhoger in de auto kiest, het beste een exemplaar met rugleuning en hoofdsteun kunt kiezen?

24 oktober 2019 - 11:02
Remmelt Mastebroek

Klachten over je elektrische fiets: wat kun je doen?

Een e-bike is een betrouwbaar vervoersmiddel waar niet zo snel iets aan mankeert. Toch kan het altijd gebeuren dat de accu stukgaat of dat je elektrische fiets een ander mankement vertoont. In dit artikel bespreken we welke problemen je eventueel zelf verhelpt en waarvoor je het beste professionele hulp van een fietsenmaker inschakelt. Verder kun je bij ingewikkeldere problemen een klacht melden bij de fabrikant of een consumenteninstantie. Leidt dat nog steeds niet tot een goede oplossing? Zoek het hogerop en schakel een klachtencommissie of rechtshulp in.

23 oktober 2019 - 13:21
Remmelt Mastebroek

Welke e-bike kan ik leasen?

Benieuwd naar welke e-bike je kunt leasen? Er is veel meer keuze dan je wellicht zou vermoeden. Naast een reguliere e-bike kun je bijvoorbeeld een elektrische bakfiets, sportieve racefiets of pijlsnelle speedbike leasen. Voor iedereen is er wel een ideale leasefiets beschikbaar. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

23 oktober 2019 - 13:19
Remmelt Mastebroek

Voordelig een e-bike leasen

Ga je een elektrische fiets leasen, dan weet je precies welke maandelijkse kosten je kunt verwachten. Een groot verschil vergeleken met wanneer je zelf een elektrische fiets financiert. Je weet dan na aanschaf tenslotte niet met welke uitgaven je tijdens de levensduur van zo’n luxe tweewieler te maken krijgt. Dat kunnen forse kosten zijn voor onderhoud, reparaties (arbeidsloon) en vervangende onderdelen. Het kopen van een nieuwe accu is bijvoorbeeld peperduur. Overweeg je een leasefiets? In dit artikel lees je hoe de kosten voor particuliere en zakelijke e-bike lease zijn opgebouwd.

23 oktober 2019 - 13:17
Remmelt Mastebroek

E-bike leasen: hoe lease ik een elektrische fiets?

De aanschaf van een nieuwe e-bike kost behoorlijk wat geld. Naast de forse aanschafprijs krijgen kopers op termijn ook nog te maken met extra kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen. Zie je daar tegenop, dan is een ebike leasen misschien wel iets voor jou. Vanaf 1 januari 2020 is het mogelijk tegen een vast maandbedrag een splinternieuwe e-bike te gebruiken zonder dat je te maken krijgt met onverwachte uitgaven.

23 oktober 2019 - 13:16
Remmelt Mastebroek

E-bike van de zaak

Wanneer je goede afspraken met je werkgever maakt, is een elektrische fiets leasen een aantrekkelijke optie. Hoe kun je je baas overtuigen? Leg de pluspunten van een fiets van de zaak aan je werkgever voor en verlies uiteraard niet je eigen voordelen uit het oog. Onder de juiste omstandigheden is een zakelijk lease e bike-abonnement een win-winsituatie. Hoog tijd voor een nadere uitleg.

23 oktober 2019 - 13:15
Remmelt Mastebroek

Hoe kun je het beste je lichaamstemperatuur meten?

Als je last hebt van een infectie of virus kun je koorts krijgen. Een koorts-temperatuur wil zeggen dat je lichaamstemperatuur boven de 38°C komt. Wanneer je lichaamstemperatuur hoger is dan 37,5 graden, maar onder de 38 graden blijft, spreken we van verhoging. Bij een flinke infectie kan je lichaamstemperatuur zelfs oplopen tot 40 °C. Bij een hogere temperatuur kunnen er meer afweerstoffen gemaakt worden. Zo kan het lichaam het virus of de bacterie beter onschadelijk maken. Koorts is dus een goede reactie van je lichaam.

08 oktober 2019 - 19:09
Remmelt Mastebroek

Uitleg lichaamstemperaturen: wanneer heb je koorts?

Als je koorts hebt, voel je je meestal niet zo lekker. Wanneer heb je koorts? Koorts-symptomen zijn koude rillingen, hoofdpijn, zweten, verminderde eetlust en een verhoogde temperatuur. Meestal krijg je koorts als je lichaam vecht tegen een virus of bacterie. Koorts kan ook een bijwerking zijn van bepaalde medicatie of optreden na vaccinatie. Om te weten of je daadwerkelijk koorts hebt, is een koortsthermometer onontbeerlijk.

08 oktober 2019 - 18:59
Remmelt Mastebroek

Soorten koortsthermometers: zo kies je de beste

Een hand tegen je voorhoofd houden is een goed begin als je denkt dat je koorts hebt, maar meten is weten. Met een lichaamsthermometer kun je tot op 0,1 graad nauwkeurig je temperatuur meten. Ga je een thermometer kopen, dan is het handig om je eerst te oriënteren, zodat je de beste koortsthermometer voor jouw situatie kunt aanschaffen. De prijzen voor een elektrische thermometer lopen uiteen van vijf tot wel honderd euro, afhankelijk van de gebruikte techniek. Als je bijna nooit een thermometer gebruikt kun je misschien volstaan met een simpel model zonder snufjes. Heb je jonge kinderen, dan kan het nuttig zijn om te investeren in een goede contactloze of zelfs een speenthermometer. Met de informatie in dit artikel kun je de beste thermometer voor jouw specifieke situatie kiezen.

08 oktober 2019 - 18:59
Remmelt Mastebroek

Je scheerapparaat onderhouden, zo doe je dat

Elektrisch scheren biedt allerlei voordelen, maar helaas moet je wel met enige regelmaat je scheerapparaat schoonmaken. De mesjes van het scheerblad of de scheerkop blijven zo langer intact. Bovendien zorgt het voor meer hygiëne. Het dagelijkse onderhoud kost gelukkig nauwelijks moeite, want je spoelt het scheerhoofd van de meeste modellen probleemloos af onder de kraan. Hiermee verwijder je het merendeel van de achtergebleven haren en vuilresten. Af en toe ontkom je niet aan een grondige schoonmaakbeurt. Voor dit doeleinde leveren veel fabrikanten een klein borsteltje mee. Heb je een hekel aan een scheerapparaat reinigen, dan kun je deze taak ook aan een automatisch reinigingsstation uitbesteden. Lees in dit artikel hoe je een scheerapparaat optimaal onderhoudt.

08 oktober 2019 - 18:32
Remmelt Mastebroek

Het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid

Welk scheerapparaat je het beste kunt kiezen, hangt onder meer af van je huidtype. Iemand met een zachte gevoelige huid heeft tijdens het scheren een hoger risico op irritaties, jeuk, uitslag, rode vlekken en zelfs kleine wondjes. Zeker wanneer je ’s ochtends vroeg de deur uit moet, komen huidirritaties altijd ongelegen. Een verzorgingsproduct waarmee je nat kunt scheren ervaren de meeste mannen als een pijnvrij scheerapparaat. Gevoelige huid heeft dan namelijk minder te lijden, aangezien warm water en scheergel de baardhaartjes zachter maken. Wil je een nieuw scheerapparaat kopen, dan heb je keuze tussen een exemplaar met een roterende scheerkop of een vibrerend scheerblad. Wat is de beste keuze voor een gevoelige huid?

08 oktober 2019 - 18:32
Remmelt Mastebroek