Dít zijn de 5 populairste babyfoons op dit moment

© africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy)

Dít zijn de 5 populairste babyfoons op dit moment

Geplaatst: 4 september 2023 - 10:27

Demi Schoenmakers

Voor kersverse ouder is er niets zo waardevol als gemoedsrust, vooral wanneer je kleintje heerlijk ligt te slapen. Babyfoons zijn al lang niet meer die krakende, statische apparaten die je nog wel kent van vroeger. Tegenwoordig zijn ze geavanceerder dan ooit tevoren, met een scala aan functies die ervoor zorgen dat je elk hikje, glimlachje en slaapliedje kunt volgen. Laten we eens kijken welke babyfoons op dit moment het meest gewild zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een babyfoon?

Een babyfoon is een klein elektronisch apparaat waarmee je je baby of jong kind in de gaten kunt houden terwijl hij of zij in een andere kamer ligt. Op die manier kun je op afstand volgen of je kindje rustig ligt te slapen en hoef je niet constant te gaan kijken of alles nog goed gaat. 

Een babyfoon bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel, ook wel de babyunit genoemd, staat in de babykamer. Het andere deel van de babyfoon is de ouderunit en is voorzien van een luidspreker. Diverse babyfoons beschikken tegenwoordig ook over een beeldscherm, zodat je niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien wat zich afspeelt in de kamer waar je kindje ligt te slapen.

Met zoveel keuzes en functies die beschikbaar zijn, kan het kiezen van de juiste babyfoon een beetje overweldigend lijken. Als je je er even kort in verdiept, valt dit reuze mee. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten:

  • Audio en/of camera - heb jij genoeg aan de klassieke babyfoon met alleen een geluidsverbinding? Of ga je liever een stap verder en wil je je kind ook visuele in de gaten houden?

  • Bereik en signaalsterkte - bereik is uiteraard cruciaal bij het kiezen van een babyfoon. Woon je in een groot huis? Dan is het belangrijk dat de babyfoon een goed bereik en signaalsterkte heeft, zodat je geen belangrijke momenten mist.

  • Batterijduur - niets is vervelender dan een lege batterij op het moment dat je baby je het meest nodig heeft. Controleer de geschatte batterijduur van de babyfoon in zowel actieve als stand-by modus. Sommige modellen kun je 24/7 opladen. 

  • Veiligheid en privacy - met slimme babyfoons die verbinding maken met het internet, is het belangrijk om te zorgen voor de veiligheid en privacy van je gezin. Kies een babyfoon met encryptie om ervoor te zorgen dat de videostream alleen voor jou toegankelijk is en niet voor ongenode gasten.

  • Extra functies - tegenwoordig kun je je babyfoon ook connecten met een app, zodat je de kamertemperatuur in de gaten kan houden. Of heb je een knopje waardoor je van een afstand tegen je kind kan praten. Sommige babyfoons hebben zelfs bewegings- of ademhalingsbewaking, wat extra gemoedsrust kan bieden. 

  • Budget - wat wil je uitgeven? Babyfoons variëren sterk in prijs, dus bepaal van tevoren je budget. Gelukkig zijn er babyfoons beschikbaar voor verschillende prijsklassen, dus je kunt er zeker een vinden die past bij wat je wil uitgeven.

Met deze gids ben je goed op weg om de perfecte babyfoon te kiezen die je gemoedsrust zal vergroten. Of je nu gaat voor de nieuwste slimme technologie, eenvoudige geluidsverbindingen of iets daartussenin, je kunt met een gerust hart slapen, wetende dat je kleintje veilig en wel in de gaten wordt gehouden.

Dit zijn de 5 populairste babyfoons!

Philips Avent SCD923/26 beeldbabyfoon

Welkom in het tijdperk van slimme babyfoons. Deze babyfoon wordt geleverd met een app die je op je smartphone kunt installeren. Hiermee kun je niet alleen live videobeelden van je baby bekijken, maar ook temperatuur- en vochtigheidsniveaus in de kamer controleren. En als je kleintje onrustig wordt, kun je zelfs op afstand (je eigen) slaapliedjes inschakelen - wie had ooit gedacht dat het leven ouder zo high tech kon zijn? Deze babyfoon is door de Consumentenbond in november 2022 nog als beste getest. 

0

Powered by

logo

Motorola Comfort 40 Connect

Op nummer twee bij de Consumentenbond staat de Motorola Comfort 40 Connect. Dit model is een babyfoon met camera en heeft een goede geluidskwaliteit. Mocht je kind niet graag in het donker slapen, dan kan het nachtlampje op de babyunit helpen. Ook zit er een terugspreekfunctie op, zodat je ook van een afstand je kind kunt geruststellen. Tot slot beschikt de ouderunit over een temperatuurweergave. 

0

Powered by

logo

Alecto DBX-85 ECO

Voor bewuste ouders die zich zorgen maken over hun ecologische voetafdruk, is er de Alecto ECO babyfoon. Deze babyfoon werkt op oplaadbare batterijen en heeft een laag stralingsniveau dat de zendkracht vermindert wanneer de baby rustig slaapt. Het is een eenvoudig product dat gewoon goed z’n werk doet. Je sluit de babyunit aan, laadt de ouderunit op en legt met een simpele druk op de knop verbinding tussen beide apparaten. Soms is less echt more, vooral als het gaat om gemoedsrust.

0

Powered by

logo

Luvion Essential

Deze beeldbabyfoon van Luvion is één van de bestverkochte beeldbabyfoons in Nederland & België. Waar de Luvion Essential vooral in uitblinkt, is het nachtzicht: je kunt tot vijf meter alles heel scherp zien. Nog een pluspunt: hij is uit te breiden tot maximaal vier baby-units. Handig als jouw kinderen op verschillende kamers slapen en je iedereen in de gaten wil houden. Tot slot zit er nog een babyverzorgingstimer op, waarmee je de slaap- en voedingstijden van je kind kunt bijhouden. Ideaal! 

0

Powered by

logo

Philips Avent SCD723/26

Ook deze babyfoon zonder beeld van Philips is bekroond tot beste babyfoon. Met name de gevoeligheid van de microfoon ligt bij dit exemplaar erg hoog. Daarnaast reikt het bereik tot wel 122 meter, wat boven verwachting is. Aangezien de babyfoon geen camera heeft, gaan de batterijen extra lang mee. De batterijduur van de ouderunit is zelfs 26,5 uur. Verder bevat de babyfoon een paar handige extra functies, zoals de terugspreekfunctie, het nachtlampje, het afspelen van slaapliedjes en de temperatuurweergave. 

0

Powered by

logo

Of je nu kiest voor de nieuwste slimme technologie, de beste nachtzichtopties of een eco-vriendelijke innovatie, er is zeker een babyfoon die bij jouw behoeften en stijl past.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten