Welke babyfoon past bij mij?

© PXimport

Welke babyfoon past bij mij?

Geplaatst: 28 oktober 2021 - 11:14

Aangepast: 15 september 2022 - 11:23

Daan Doedens

Je zou natuurlijk het liefst de hele dag bij je pasgeboren baby blijven zitten, maar soms moet je je kroost ook even alleen laten. En dan is een babyfoon wel zo handig. In dit artikel leggen we uit hoe een babyfoon werkt, welke soorten babyfoons er zijn en wat je als alternatief kunt gebruiken. 

 

© PXimport

Even uitpuffen? Bekijk hier alle babyfoons

Bekijk

 

© PXimport

Hoe werkt een babyfoon?

Een babyfoon is een apparaatje, of eigenlijk twee, die werken als een soort telefoons. Sommige babyfoons werken met een verzender en een ontvanger, andere kunnen beide kanten op werken. Babyfoons gebruiken meestal radiogolven om met elkaar te communiceren. DECT, een standaard die ook in gewone telefoons te vinden is, is een techniek die vaak wordt gebruikt en voor minder ruis zorgt. Sommige babyfoons gaan pas aan als er geluid te horen is in de babykamer.

Welke soorten babyfoons zijn er?

Er zijn verschillende soorten babyfoons. De meest simpele versie bestaat uit een verzender op de babykamer en een ontvanger die je bij je kunt dragen. Bij sommige babyfoons heeft de verzender een camera aan boord, en de ontvanger een beeldschermpje, zodat je even een blik kunt werpen en niet meteen de trap op hoeft. Tegenwoordig bestaan er ook smart babyfoons, die je kunt bedienen met een app op je smartphone.

 

© PXimport

 

© PXimport

Speciale functies

Fabrikanten bouwen ook steeds meer extra functies in hun babyfoons. Zo zijn er apparaten die de temperatuur in de babykamer laten zien. Ook zijn er babyfoons uitgerust zijn met een speaker en waarmee je slaapliedjes kunt laten afspelen. Veel modellen hebben een Talk Back-functie, zodat je vanaf de bank iets terug kunt zeggen. En bepaalde babyfoons met beeldscherm hebben ook een opnamefunctie, zodat je echt helemaal niets meer hoeft te missen.

Alternatief: beveiligingscamera

Een alternatief voor een babyfoon kan een gewone beveiligingscamera zijn: die hebben namelijk vaak nagenoeg dezelfde functies. Beveiligingscamera’s kunnen aanspringen op het moment dat er beweging is, je krijgt meteen een melding op je telefoon en je kunt makkelijk terugpraten. Bovendien kun je je beveiligingscamera naderhand weer gebruiken om je huis te beveiligen, iets wat je met een gewone babyfoon natuurlijk niet gaat lukken.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten