Waar voor je geld: 5 krachtige airco's met een hoog koelvermogen

© Pavel Vorobev

Waar voor je geld: 5 krachtige airco's met een hoog koelvermogen

Geplaatst: 6 juni 2024 - 12:07

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een krachtige airco om een ruime kamer te koelen? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Duux North Smart 18K

Deze luxe airco koelt met een capaciteit van maar liefst 18.000 BTU moeiteloos een grote woon- of slaapkamer. Volgens de fabrikant is het apparaat geschikt voor elke ruimte tot 53 vierkante meter. Ondanks het forse gewicht gebruik je hem eenvoudig in verschillende kamers. Hij rust namelijk op vier wielen zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Bedenk wel dat je de warme lucht naar buiten moet afvoeren. Hiervoor levert Duux diverse accessoires mee, zoals een uitrekbare luchtslang. Verder is er ook een PET-filter inbegrepen. Dat haalt stofdeeltjes uit de lucht.  

Je kunt de North Smart 18K op drie manieren bedienen, namelijk via het geïntegreerde bedieningspaneel, de bijgesloten afstandsbediening of de app. Zet met een smartphone gerust de airco alvast aan, bijvoorbeeld zodra je na een lange werkdag bijna thuis bent. Staat het apparaat in de slaapkamer? Activeer dan de nachtmodus en profiteer van een relatief stille werking van 55 decibel. Verder komt hierbij ook de timerfunctie goed van pas. Behalve koelen kun je met dit product desgewenst ook ventileren en ontvochtigen. Deze krachtige airco is verkrijgbaar in een donkergrijze en witte uitvoering.

0

Powered by

logo

Qlima P 652

De fabrikant claimt dat je met deze airco een kamer van zo’n zestig vierkante meter kunt koelen. Het apparaat ondersteunt dan ook een riant koelvermogen van 18.000 BTU. Met 36 kilo schoon aan de haak is de Qlima P 652 behoorlijk zwaar. Toch gebruik je de airco overal waar jij hem nodig hebt, want je rijdt het apparaat simpel naar de gewenste plek. De enige voorwaarde is dat je de inbegrepen luchtslang naar buiten afvoert. Binnenshuis kun je de richting van de koele luchtstroom naar boven of beneden aanpassen. Zo zit je nooit in de wind.

Airco's hebben misschien een slechte naam op het gebied van energieverbruik, maar dat valt met dit exemplaar eigenlijk wel mee. Ga uit van ongeveer twee kilowattuur per uur. Uiteraard is het verbruik sterk afhankelijk van welke temperatuur je met de afstandsbediening of het bedieningspaneel instelt. Verder kan de aanwezige timerfunctie het stroomverbruik beperken. Bepaal voordat je gaat slapen bijvoorbeeld dat de Qlima P 652 zichzelf na pakweg drie uur uitschakelt.

0

Powered by

logo

Eurom Polar 140 Wifi

Dit slimme en prijsvriendelijke model van Eurom koppel je aan jouw draadloze thuisnetwerk. Vervolgens kies je in een app op je smartphone een aangename temperatuur. Dat werkt ook op afstand, zodat je voortaan in een koel huis thuiskomt. Als alternatief stuur je de Polar 140 Wifi met de bijgesloten afstandsbediening aan. Die bevat een geïntegreerde display waarop je onder meer de temperatuur en ventilatorsnelheid kunt aflezen. Daarnaast bevat de airco zelf ook een bedieningspaneel.

Dankzij een ruim koelvermogen van 14.000 BTU kun je een middelgrote kamer van maximaal 44 vierkante meter koelen. Houd hierbij rekening met een geluidsniveau van ongeveer 65 decibel. Een pluspunt is dat de productdoos een raamafdichtingskit bevat, waardoor je deze airconditioning meteen kunt gebruiken. Dankzij de geïntegreerde wielen kun je op meerdere plekken in huis van een verfrissend briesje genieten. Gebruik de timerfunctie om energiekosten te besparen. Behalve als airco fungeert dit apparaat ook als ontvochtiger en ventilator. Met de ingebakken zwenkfunctie wordt de frisse lucht efficiënt verspreid.

0

Powered by

logo

Lees ook: Mobiele airco of vaste airco kopen - zo maak je de beste keuze!

Bestron AAC12000

Wie een middelgrote kamer wil koelen, haalt met de Bestron AAC12000 een betaalbare airco in huis. Volgens de specificaties van de fabrikant is de koelcapaciteit van 12.000 BTU geschikt voor een ruimte tot 40 à 45 vierkante meter. Mooi meegenomen is het relatief lage stroomverbruik van 1,4 kilowattuur per zestig minuten. Dit product is dan ook gecertificeerd met energielabel A. Met behulp van de timerfunctie schakelt de AAC12000 zichzelf na enige tijd automatisch uit. Hierbij kun je een tijdspanne tot maximaal 24 uur kiezen.

Bestron levert een afstandsbediening met geïntegreerd display mee. Handig, want hierop check je op elk moment de ingestelde temperatuur. Selecteer een waarde van minimaal 16 en maximaal 31 graden. Verder kun je hiermee ook de ingebouwde ontvochtiger of ventilator activeren. Ten opzichte van andere verrijdbare airco’s is de behuizing relatief compact, namelijk 72 × 42 × 36 centimeter. Hierdoor kun je hem makkelijk in een hoekje van de kamer kwijt. Deze airco produceert ongeveer 65 decibel aan geluid.

0

Powered by

logo

De’Longhi PAC EX120 Silent

De De’Longhi PAC EX120 Silent heeft zich al lang en breed bewezen. Ruim dertig Kieskeurig.nl-bezoekers komen tot een gemiddelde beoordeling van een 8,3. Daarnaast was deze airco volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl op het moment van schrijven niet eerder zo goedkoop. Het apparaat heeft een koelvermogen van 11.500 BTU. Je gebruikt hem in een kamer met een maximale inhoud van 110 kubieke meter. De zwarte behuizing heeft handgrepen en zwenkwielen, zodat je hem soepel kunt verplaatsen. Gebruik de meegeleverde afvoerslang en uitgebreide raamafdichtingskit om de warme lucht naar buiten weg te voeren.

Het bedieningspaneel en de display bevinden zich aan de voorzijde van de behuizing. Dankzij de verlichte cijfers kun je makkelijk de huidige temperatuur aflezen. Aan de hand van drie standen bepaal je de gewenste ventilatorsnelheid. Voelt het binnenklimaat ietwat benauwd aan? Start in dat geval de aanwezige ontvochtiger om de luchtkwaliteit te verbeteren. Je hoeft voor het wijzigen van instellingen trouwens niet per se naar het apparaat te lopen, want de productdoos bevat een compacte afstandsbediening. De PAC EX120 Silent is gecertificeerd met energielabel A. Ga per uur koelen uit van een energieverbruik van ongeveer één kilowattuur.

0

Powered by

logo

Welke airco past het best bij jou?

Maak gratis een afspraak met LG voor advies en een vrijblijvende offerte

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten