Onder de loop

Computer accessoires

Geplaatst: 10 februari 2014 - 14:49

Aangepast: 12 september 2022 - 15:10

Onder de loop

Muziek maken op de pc kan op vele manieren. Er zijn programma’s om muziek in notenschrift te componeren, om gespeelde noten op een keyboard op te nemen, om bestaande geluidsfragmenten aan elkaar te plakken enzovoort. De overeenkomst tussen al deze programma’s is dat ze vaak behoorlijk complex zijn. Giada, een tip van Linda de Waal, vormt op deze regel een prettige uitzondering. Giada is zeer compact, eenvoudig in gebruik en toch zeer krachtig.
Met Giada kunt u muziek maken door middel van opgenomen of gedownloade audiofragmenten (samples). Het aantal samples dat u kunt inlezen wordt slechts beperkt door de power en het geheugen van uw pc. Aan elke sample kunt u een toets toewijzen zodat u via uw toetsenbord live muziek kunt maken en als u wilt, kan dat ook via een midi-keyboard. Om het geheel compleet te maken kunt u (niet meegeleverde) vst-effecten op de geluiden loslaten.


Wat: giada-0.8.0-win-i386.zip

Waar: www.giadamusic.com/download

Hoe groot: 1691 kB

Taal: EN
https://cdn2.computeridee.nl/www.giadamusic.com/download

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000