Zo zorg je dat je Downloads-map sneller geladen wordt

© PXimport

Zo zorg je dat je Downloads-map sneller geladen wordt

Geplaatst: 8 november 2016 - 09:19

Aangepast: 14 december 2022 - 14:38

Chwhynny Overbeeke

Het komt regelmatig voor dat de inhoud van de Downloads-map in Windows 10 niet meteen weergegeven wordt. Hier laten we zien hoe de downloads map sneller geladen kan worden.

Of je nu een snelle SSD hebt of niet, de Downloads-map in Windows 10 wordt vaak traag geladen, waarbij de statusbalk in de Verkenner langzaam van links naar rechts groen wordt. Het kan zo'n 10 seconden duren voordat de inhoud van de map wordt weergegeven. Waar komt dit door? En hoe los je het op? Lees ook: Geef het Windows 10-startmenu een klassieke look met Classic Shell.

Thumbnails

Standaard probeert Windows 10 thumbnails aan te maken voor alle foto's en video's die in deze map staan, ook al zijn de bestanden in de Downloads-map geen foto's of video's. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat Windows niet langer zal proberen om in deze map thumbnails aan te maken, waardoor de inhoud weer snel geladen wordt.

© PXimport

Map optimaliseren

Open de Verkenner en klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar de Downloads map. Klik in het contextmenu op Eigenschappen. Klik op het tabblad Aanpassen en kies in de lijst bij Deze map optimaliseren voor de optie Diversen. Klik op OK om je keuze vast te leggen.

Voortaan gaat Windows ervan uit dat het een map is die allerlei verschillende bestandstypen bevat, waardoor er niet meer nodeloos geprobeerd wordt om thumbnails aan te maken voor bestanden waarvoor dit niet kan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000