© CIDimport

Zo zien extensies in Edge eruit

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 maart 2016 - 09:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:21

Redactie

De Windows 10-browser Edge heeft eindelijk ondersteuning voor extensies gekregen. De add-ons in de browser zijn als bèta te gebruiken. We gingen ermee aan de slag om te zien hoe extensies eruit zien.

 De extensies zijn voorlopig alleen nog te gebruiken in de meest recente Technical Preview van Windows 10, Build 14291. Dat is alleen te gebruiken voor Windows Insiders, gebruikers die zich hebben aangemeld voor vroege bèta-versies die mogelijk nog niet helemaal stabiel werken.

Beperkt aanbod

Voorlopig zijn er nog maar 3 extensies te gebruiken: Besturing via muis-bewegingen, een ingebouwde vertaler, en een extensie waarmee je Reddit kunt gebruiken. Later moeten er meer extensies beschikbaar komen.

De extensies zitten in Edge onder het 'Instellingen'-menu. Als je er op klikt, zie je dit menu waar je straks je geïnstalleerde extensies kunt bekijken en er nieuwe in kunt laden.

© CIDimportAls je op 'Get extensions' klikt, kom je op deze pagina met extensies uit. Je ziet dat je er 3 kunt downloaden: Bing Translator, de Reddit Enhancement Suite, en een add-on om Edge met muisbewegingen te besturen.

© CIDimport

Downloaden en installeren

Je moet de extensies downloaden naar je harde schijf, en ze vervolgens vanaf je schijf installeren als een programma.

Vervolgens moet je de extensies handmatig inladen via Edge, door via 'Load extension' de complete map te selecteren die je zojuist hebt geïnstalleerd.

© CIDimportDat is een nogal omslachtig systeem, waarvan we hopen dat het in de toekomst simpeler wordt. Bij het installeren van extensies in Firefox of Chrome hoef je slechts één keer op een knop te drukken.

Werk aan de winkel

Als je de extensies geïnstalleerd hebt, kun je die meteen gebruiken zonder dat je er je browser opnieuw voor hoeft op te starten.

© CIDimport


© CIDimportDe extensies voor Edge lijken een klein begin voor Microsoft om de bijna vergeten browser weer wat interessanter te maken. Het wachten is op meer extensies, én op een proces dat het installeren makkelijker maakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000