Zo werkt de nieuwe chatfunctie in Google Foto’s

© PXimport

Zo werkt de nieuwe chatfunctie in Google Foto’s

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 december 2019 - 15:43

Aangepast: 24 november 2022 - 13:46

Justin Doornekamp

Google biedt gebruikers veel mogelijkheden om te chatten Er zijn in het verleden al acht chatapps van het bedrijf verschenen, waarvan een deel nog steeds te gebruiken is. Er komt nog een manier bij om te chatten, namelijk via Google Foto’s.

Google rolt een nieuwe functie uit, waardoor je binnen de Foto’s app direct foto’s of video’s kunt versturen en met elkaar kunt chatten.

Er komt niet veel bij kijken. In de app kun je een foto selecteren, die je wilt delen. Vervolgens druk je op de deelknop linksonder in het scherm en kies je een van je contacten op basis van naam, telefoonnummer of e-mailadres. Zodra je op de foto tikt wordt het plaatje verzonden naar die contactpersoon en kun je daarna direct met elkaar chatten.

De ander heeft wel een Google-account nodig om de foto’s te kunnen ontvangen en moet ingelogd zijn om het gesprek in de Foto’s-app te zien. Dat is een groot nadeel van de nieuwe functie, omdat niet iedereen een Google-gebruiker is, al zal die kans klein zijn.

De vernieuwde Foto’s-app stelt je ook in staat om een groepschat op te zetten door te klikken op Nieuwe groep en vervolgens de contactpersonen toe te voegen.

Als je eenmaal een gesprek bent gestart, dan kun je de chat iedere keer terugvinden onder het tabje Delen in de Foto’s-app. Hier vind je ook overzichtelijk de foto’s en video’s terug die je hebt gedeeld, maar ook de foto’s die je leuk bevonden hebt. Je kunt eveneens foto’s opslaan op je telefoon door op de Alle Foto’s-optie te klikken. Dan zie je de foto’s zonder de bijbehorende gesprekken.

Google benadrukt dat het niet wil concurreren met de bestaande chat-apps, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hangouts. De nieuwe functie is vooral bedoeld om gemakkelijk en snel foto’s te delen, aldus Google.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000