Weekoverzicht: Met Windows 10, de Apple Watch en de ondergang van Adobe Flash

Weekoverzicht: Met Windows 10, de Apple Watch en de ondergang van Adobe Flash

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 19 juli 2015 - 04:06

Aangepast: 24 november 2022 - 11:29

Redactie Computer!Totaal

We verzamelen hier de opvallendste artikelen die er de afgelopen week zijn verschenen op Computertotaal.nl. Zo ben je dus weer helemaal up-to-date! Met deze week nieuws over Windows 10, de lancering van de Apple Watch en de ondergang van Adobe Flash.

Windows 10 is af

Gepubliceerd op: donderdag 16 juli

Twee weken voor de officiële release van Windows 10 kan het plastic om het nieuwe besturingssysteem gewikkeld worden. De laatste build, versie 10240, is helemaal af. Nieuwe pc's met Windows 10 komen pas een paar weken na de releasedatum in de schappen te liggen. Eerst is het de beurt aan het upgraden van Windows 7- en 8.1-pc's.

Windows 10 komt op 29 juli beschikbaar, en het eerste jaar is de update vanaf Windows 7 en 8.1 gratis. Meer over Windows 10? Lees er alles over in ons Dossier Windows 10.

Lees het artikel 'Windows 10 is af'

Muziek streamen in de allerhoogste kwaliteit

Gepubliceerd op: dinsdag 14 juli

Fysieke muziekdragers sterven langzaam uit en voor streaming muziek is er volop toekomst. Deze conclusie bracht de internationale muziekorganisatie IFPI onlangs in z'n onderzoeksrapport naar buiten. Reden genoeg dus om de mogelijkheden van streaming muziek eens grondig te verkennen.

We laten je zien waar je op moet letten en wat van invloed is op de kwaliteit van je muziek. Er zijn bijvoorbeeld veel mogelijkheden op het gebied van bestandsformaten, afspeelapparatuur en muziekstreamers.

Lees de how to 'Muziek streamen in de allerhoogste kwaliteit'

'Facebooks Moneypenny wordt sociale zoekmachine'

Gepubliceerd op: dinsdag 14 juli

Facebook Messenger wordt mogelijk uitgebreid met een sociale zoekfunctie genaamd Moneypenny. Deze functie zorgt ervoor dat de Facebook-gebruiker wordt geholpen bij het vinden van relevante zoekresultaten, en wel door een fysiek persoon.

Het systeem dat de gebruiker assisteert door middel van de aanbevelingen wordt Moneypenny genoemd. Moneypenny zou een mix tussen Siri en Amazon's Echo moeten worden. De naam Moneypenny is afgeleid uit de James Bond-films.

Lees het artikel 'Facebooks Moneypenny wordt sociale zoekmachine'

Nieuwe pc? 17 dingen om nu aan te denken!

Gepubliceerd op: maandag 13 juli

Zodra je je nieuwe pc hebt uitgepakt geniet je van een sneller systeem en nieuwe Windows-versie. Nog even je bestanden overzetten en programma's installeren en je kunt beginnen, toch? We bespreken 17 tips die belangrijk zijn na de aanschaf van je Windows 8.1-pc, maar die bijna iedereen vergeet.

Het is belangrijk om aan de garantie en de verzekering te denken, maar het is ook slim om je bestanden, wachtwoorden en webbrowser instellingen over te zetten zodat ook je nieuwe pc weer werkt zoals jij het wilt.

Lees de how to 'Nieuwe pc? 17 dingen om nu aan te denken!'

Apple lanceert Apple Watch in Nederland

Gepubliceerd op: vrijdag 17 juli

De Apple Watch is sinds vrijdag eindelijk in Nederland te verkrijgen. De nieuwste gadget van Apple was vanaf april 2015 al in verschillende landen te koop, en nu is ook voor Nederland het lange wachten dus voorbij.

De Apple Watch is, zowel via de website van Apple als via de fysieke winkels in Amsterdam, Den Haag en Haarlem te koop. Daar liggen ze eveneens vanaf 17 juli in de winkels. De Watch is verkrijgbaar vanaf 419 euro.

Lees ook: Zo koop je de Apple Watch in Nederland

Flash: Van kroonprins tot lelijk eendje

Gepubliceerd op: woensdag 15 juli

Ooit was het de drijvende kracht achter interactieve websites, tegenwoordig wordt het meer en meer verguisd. Adobe Flash heeft zijn langste tijd gehad, nu grote bedrijven zich tegen de tool keren. Maar wat is er nou eigenlijk gebeurd?

Het zal niet lang meer duren voor Flash begraven kan worden. HTML5 ontpopt zich meer en meer tot een goede opvolger, helemaal nu Google het op zijn mobiele devices en in YouTube-video's heeft omarmd. Adobe zal het nog even uitzingen en zal vernieuwde versies op de markt brengen om de lekken te dichten, maar het einde van Flash is nabij - en daarmee het einde van een lang en roerig tijdperk.

Lees het artikel 'Flash: Van kroonprins tot lelijk eendje'

Zo controleer je tekst op plagiaat

Gepubliceerd op: woensdag 15 juli

We nemen allemaal wel eens een stukje tekst over van één of andere website. Maar dat mag natuurlijk lang niet altijd. Hoe controleer je je tekst op plagiaat?

Het checken op dubbele content is erg belangrijk. Niet omdat je hoeft te vrezen voor een boete van de site met bijna identieke content, maar vooral omdat Google niet heel vergevingsgezind is op dit gebied. Wanneer je een site hebt met content die al (deels) bestaat, word je lager gewaardeerd door Google, en zul je dus minder goed te vinden zijn. Een kleine check is dus wel het minste dat je kunt doen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000