© PXimport

Windows 10 is af

Geplaatst: 16 juli 2015 - 05:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:29

Daan Doedens

Twee weken voor de officiële release van Windows 10 kan het plastic om het nieuwe besturingssysteem gewikkeld worden. De laatste build, versie 10240, is helemaal af.

Dat melden bronnen dichtbij Microsoft. Het bedrijf uit Redmond heeft de uiteindelijke build vrijgegeven als 'release to manufacturing (RTM)'-versie, zodat hardwaremakers kunnen beginnen het besturingssysteem op nieuwe pc's en laptops te zetten.

Testlab

Nieuwe pc's met Windows 10 komen pas een paar weken na de releasedatum in de schappen te liggen. Eerst is het de beurt aan het upgraden van Windows 7- en 8.1-pc's. Daarvoor heeft Microsoft een aantal bekende winkels en bedrijven ingericht als testlab, waar bezoekers informatie kunnen inwinnen, het nieuwe OS kunnen testen en hun eigen pc of laptop kunnen laten upgraden.

Windows 10 komt op 29 juli beschikbaar, en het eerste jaar is de update vanaf Windows 7 en 8.1 gratis. Meer over Windows 10? Lees er alles over in ons Dossier Windows 10.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000