Widgets uitschakelen in Windows 11 doe je zo

© PXimport

Widgets uitschakelen in Windows 11 doe je zo

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 juni 2022 - 11:49

Aangepast: 25 november 2022 - 11:40

Wesley Akkerman

Hoewel widgets in Windows 11 soms best handig kunnen zijn, kunnen we het ons ook voorstellen dat je ze liever kwijt dan rijkt bent. Gelukkig kun je ze uit het zicht halen, waardoor ze je niet langer lastig vallen. Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je hier.

Met de widgets van Windows 11 kun je bijvoorbeeld op de hoogte blijven van belangrijk nieuws, het weer of verschillende sportuitslagen. Hartstikke handig natuurlijk, maar wat nou als je daar niet op zit te wachten? Dan kun je ze beter uitschakelen. Dat kun je bijvoorbeeld doen via de Taakbalk van Windows 11. Dat is verreweg de gemakkelijkste manier waarmee je deze taak voltooit.

Widgets Windows 11 weghalen

De Taakbalk onderin het scherm is op verschillende manieren vorm te geven in Windows 11. Dat is handig om te weten, helemaal wanneer je de nieuwe indeling niet zo tof vindt. Je kunt besluiten de snelkoppelingen naar links te verplaatsen, standaardopties verstoppen en de kleur veranderen, om maar wat voorbeelden te geven. Maar via de Taakbalk krijg je het ook voor elkaar de widgets te verwijderen. Met een paar stappen heb je dit al voor elkaar gekregen.

Lees ook: Windows 11-taakbalk: beter of slechter dan in Windows 10?

© CIDimport

  • Druk met je rechtermuisknop op een lege plek op de Taakbalk van Windows 11. Het maakt niet uit waar je klikt, zolang je maar geen functie of app aanklikt.

  • Selecteer de instellingen van de Taakbalk; dat is de onderste optie.

  • (Een alternatieve methode is de app voor instellingen te openen, naar Persoonlijke instellingen te gaan en links de optie Taakbalk te selecteren).

  • Zoek nu het onderdeel Taakbalkitems op en klik daarop om de opties te zien staan.

Dit is de plek waar je widgets kunt uitschakelen. In beeld staan nu verschillende opties, zoals Chat en Zoeken. Rechts zie je een schuifregelaar staan. Wanneer het knopje naar rechts staat en een accentkleur heeft, dan is de optie geactiveerd. Staat die naar links en heeft de knop dezelfde kleur als de achtergrond, dan staat die uit.

Aan de knoppen draaien

Nu is het de bedoeling om widgetknop dus uit te schakelen. Als het goed is staat de knop nu naar links. Door er een keertje op te klikken, schakel je de widgets uit en heb je er geen last meer van. En dat is het eigenlijk. Je hoeft niet moeilijk te doen met allerlei ingewikkelde instellingen of commando’s, maar kunt dit gewoon op deze manier regelen. 

Wil je de widgets weer terugplaatsen? Dan doorloop je dezelfde stappen en schuif je de regelaar de andere kant op.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000