Van Transistor tot Titanfall: De 12 beste pc games van 2014 (tot dusver)

Van Transistor tot Titanfall: De 12 beste pc games van 2014 (tot dusver)

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 juli 2014 - 09:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie

Het is moeilijk te geloven dat we al halverwege 2014 zijn. Zes maanden geleden keken we nog uit naar Titanfall en Watch Dogs. Een spel als Wolfenstein: The New Order was nog nauwelijks bekend bij de meeste mensen. En het kwijlen begon bij veel gamers direct zodra er geruchten rond Fallout 4 opdoken.

En moet je nu eens kijken. We zijn de Xbox One en PlayStation 4 'current gen' gaan noemen in plaats van 'next gen', de pc port van Dark Souls II was verrassend solide, en... tja, we wachten nog steeds op Fallout 4.

Het is zomer, en dat betekent dat het tijd is om verkoeling op te zoeken, de zonneschijn buiten te negeren, en wat spelletjes te spelen. Op zoek naar suggesties? Dit zijn de beste pc games die tot nog toe dit jaar zijn uitgebracht.

Wolfenstein: The New Order

Deze kwam uit het niets. Toen ik Wolfenstein zag op PAX in 2013, dacht ik dat het er in het beste geval middelmatig uitzag. Maar ik had geen idee dat het één van de beste 'schlock' verhalen zou bieden die ik in jaren in een shooter gespeeld heb, gecombineerd met een verrassend diepe emotionele kern.

Het speelt heel anders dan de oude Wolfenstein, maar misschien is dat juist goed - dit is de beste Wolfenstein in jaren. Dit is waarschijnlijk te danken aan de ontwikkelaars bij MachineGames, wat is opgericht door ex-Starbreeze (Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay) werknemers.

Wolfenstein: The New Order

SCORE: 4,5/5

Transistor

Transistor, het tweede spel van Supergiant Games, heeft niet dezelfde stevige identiteit als zijn voorganger Bastion, maar toch was ik dol op dit kleine en subtiele indie spel. De soundtrack van Darren Korb is prachtig, en de grafische stijl is fenomenaal. Ik denk dat ik tijdens het spelen van Transistor meer screenshots genomen heb dan van enig ander spel dit jaar.

Je speelt als Red, een zangeres wier stem gestolen is, terwijl ze vecht tegen de corrupte invloed van The Process - een virus, of misschien een onbezonnen computerprogramma dat haar hele wereld dreigt uit te roeien. Het is een prachtig, zij het ingetogen, verhaal dat gekoppeld is aan geweldige art en muziek. Transistor is echt een compleet pakket - je ervaart het echt tijdens het spelen.

Transistor

SCORE: 4,5/5

Dark Souls II

Het is duivels moeilijk en ronduit een bestraffing. Met andere woorden, nog meer Dark Souls, en dat is precies wat de fans van de hels moeilijke actie RPG wilden.

From Software verdient ook een pluim omdat het bedrijf deze keer een goede pc port heeft uitgebracht. Er waren een aantal problemen met de pc port van de originele Dark Souls, maar Dark Souls II werkt zo soepel dat je zou denken dat het door een pc ontwikkelaar gemaakt is. Het is zo moeilijk dat je in razernij je controller zult wegsmijten, maar toch zul je van elke minuut van Dark Souls II genieten.

Dark Souls II

SCORE: 4,5/5

Valiant Hearts: The Great War

De Eerste Wereldoorlog is een relatief onontgonnen gebied in games, en terecht: Het conflict zit vol met morele ambiguïteit, en een loopgravenoorlog biedt minder kansen op heldendaden dan een gehaktmolen vol met gifgas. De Eerste Wereldoorlog was gewoon troosteloos.

Valiant Hearts legt deze gevoelens vast in een tweedimensionaal puzzelspel, prachtig geanimeerd (dankzij het UbiArt Framework van Ubisoft) en deprimerend grimmig. Hoewel het soms cartoonachtig is, gaat het spel geen moeilijke onderwerpen uit de weg, zoals het grootschalige gebruik van chemische wapens en willekeurig schieten. Het wordt allemaal bijeengehouden door een sensationeel verhaal dat je diep zal raken. Oh. en er is een hond.

Valiant Hearts: The Great War

SCORE: 4,5/5

Titanfall

Okay, deze FPS was niet helemaal wat ervan verwacht werd. Het heeft niet de doodsteek voor Call of Duty betekend, en de 'campagne' was eigenlijk een verwrongen hoorspel.

Hoe dan ook, ik heb flink plezier gehad met Titanfall. Hoewel first-person platforming vaak een hele klus is, is het bewegingssysteem van Titanfall zo soepel en verfijnd dat manoeuvres voor iedereen gemakkelijk te doen zijn. De algemene vuurgevechten en het gebruik van mechs verdient ook veel lof.

Ja, Titanfall is een verdomd leuk spel, en als ik over iets moet klagen zou ik zeggen dat het te kort is - je komt snel door de 'unlocks' heen, wat in principe betekent dat het spel afgelopen is. Laten we hopen dat Titanfall 2 wat meer body heeft.

Titanfall

SCORE: 4/5

Metal Gear Rising: Revengeance

Het duurde ongeveer een jaar tot Metal Gear Rising: Revengeance op de pc verscheen, maar het was het wachten waard. In dit Japanse actiespel ben je een ninja cyborg die zich kleedt in een mariachi kostuum en een 60 meter hoge robot in stukken hakt met een zwaard. En er vervolgens een achterwaartse salto vanaf doet.

Het is absoluut gestoord, tegelijkertijd zowel een legitiem onderdeel van de Metal Gear franchise, en een knipoog naar alles waar de serie voor staat. Combineer die gekheid met een veeleisend actiespel, waarbij zelfs op de gemakkelijkere niveaus je goede reflexen nodig hebt.

Metal Gear Rising: Revengeance

SCORE: 4/5

Shadowrun: Dragonfall

Heb je afgelopen zomer Shadowrun Returns, de via Kickstarter gefinancierde cyberpunk CRPG van legende Jordan Weissman,, gespeeld en gedacht "Dit is bijna precies wat ik zoek, maar het voelt op bepaalde gebieden wat dunnetjes en onderontwikkeld aan"? Dan moet je echt Dragonfall spelen.

Dragonfall is nog steeds niet perfect, maar deze uitbreiding van tien tot vijftien uur is wat minder lineair, wat beter geschreven, en wat beter gebalanceerd dan de oorspronkelijke campagne. Je metgezellen hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid, en de opdrachten zijn op hun best moreel dubbelzinnig. Het is bijna jammer dat dit niet de originele campagne was die met Shadowrun Returns werd meegeleverd.

Shadowrun: Dragonfall

SCORE: 4,5/5

Goat Simulator

De ontwikkelaars zelf noemen het "een klein, kapot, en dom spel", maar Goat Simulator is geweldig om een middag eens goed te lachen. Het was oorspronkelijk een kleine demo die gebouwd was voor een jamsessie van spelontwikkelaars, maar het internet eiste meer. En dus werd Goat Simulator als een echt spel uitgebracht.

Stap in het leven van een gewone, alledaagse geit terwijl je ramen breekt, aangereden wordt, op trampolines springt, demonstranten aanvalt, ontvoerd wordt door aliens, en meer - zo ontzettend veel meer. Bovendien hebben de ontwikkelaars na de release multiplayer aan het spel toegevoegd. Stel je voor hoeveel belachelijke ravage je met twee geiten kunt aanrichten!

Goat Simulator

SCORE: 4/5

Age of Wonders III

Er zijn al twee 4X strategiespellen met een fantasy-thema uitgebracht in de eerste helft van 2014 - Age of Wonders III en Warlock II. Age of Wonders III vertelt een serieus verhaal van verraad en lotsbestemming, terwijl Warlock II wat humoristischer is. Age of Wonders III heeft een steile leercurve, maar biedt over het algemeen een diepere ervaring, terwijl Warlock II wat gebruikersvriendelijker is.

Het is aan jou welke je kiest. Of als je dol op 4X games bent, neem ze dan allebei. Het zijn allebei goede strategiespellen - alleen met een verschillende benadering.

Age of Wonders III

SCORE: 3,5/5

Tropico 5

Heers over je Caribische eiland als dictator met een ijzeren vuist of een progressieve leider met een bloedend hart - het maakt niet uit, zolang je de boel maar onder controle houdt.

De manier waarop Tropico 5 de vooruitgang van steden uit de koloniale tijd tot moderne toeristische trekpleisters neerzet is goed gerealiseerd en voegt een extra laag van complexiteit toe aan deze stedenbouwer. Ik hoop dat Tropico 6 uitgebreidere veranderingen zal brengen, maar Tropico 5 is een leuk spel om de tijd mee te doden - vooral als je de serie nog nooit gespeeld hebt.

Tropico 5

SCORE: 4/5

South Park: The Stick of Truth

Het is kleiner en geringer dan wat mensen normaal gesproken verwachten van een Obsidian RPG, maar South Park: The Stick of Truth is een traktatie voor fans van de TV-serie - het spel is er enorm goed in geslaagd om de look en het gevoel van South Park vast te leggen. De grappen zijn niet altijd even goed, en het spel duurt een paar uur langer dan waarschijnlijk noodzakelijk is, maar Stick of Truth is toch een luchtige reis langs nazi's en foetussen en Canadezen. Met andere woorden, perfect om een aantal zomerdagen mee te vullen.

South Park: The Stick of Truth

SCORE: 3,5/5

Diablo III: Reaper of Souls

Het is een uitbreiding, niet een volledig spel, maar Diablo III: Reaper of Souls verdient een speciale vermelding omdat het iets gered heeft uit het brandende wrak van Diablo III en het vervangen heeft door een leuk, verslavend loot-spel. Het zal de pijn van Diablo II fans niet verzachten, maar voor ieder ander is Reaper of Souls een goedmakertje voor de zonden van Diablo III.

Diablo III: Reaper of Souls

SCORE: 4/5

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000