Zo kun je je geld terugvragen op Steam

© PXimport

Zo kun je je geld terugvragen op Steam

Geplaatst: 1 september 2022 - 11:54

Aangepast: 14 december 2022 - 09:42

Justin Doornekamp

Het leven van een gamer kan best prijzig zijn. Spellen zijn niet goedkoop en dus doet het altijd een beetje pijn als je een game hebt gekocht die totaal niet aan je verwachtingen voldoet. Als je een pc-spel hebt gekocht, dan kun je echter je geld terugvragen op Steam. Hoe werkt dat? Wij leggen het uit.

Je kunt er niet omheen dat Steam een voorloper is op het gebied van digitale games. De beste pc-games zijn wel op het platform te vinden en regelmatig zijn er aantrekkelijke kortingen.

Maar zelfs de best beoordeelde titels kunnen niet jouw smaak zijn. Niet iedereen geniet van de uitdaging die Elden Ring biedt of van het extreme geweld in Doom Eternal. Bovendien kan het zijn dat je pc een bepaalde game niet trekt. En daarom wil je soms ook een spel weer terug naar de winkel brengen. Bij Steam is het mogelijk een restitutie aan te vragen. 

Wanneer kun je een restitutie aanvragen?

Op de Steam-Terugbetalingen-pagina valt te lezen dat je voor bijna elke aankoop op het platform een terugbetaling kunt aanvragen, ongeacht de reden. Er zijn wel enkele beperkingen. Zo mag je een spel niet langer dan twee uur hebben gespeeld om voor een terugbetaling in aanmerkingen te komen. Ook mag de aankoop niet langer dan twee weken geleden zijn.

“Zelfs als je buiten de terugbetalingsregels valt die we hebben beschreven kun je toch vragen om een terugbetaling en zullen we ernaar kijken”, stelt het bedrijf achter Steam, Valve, desondanks. Kortom: je kunt het altijd proberen. 

 

© PXimport

Zo werkt het

Als je een terugbetaling wil aanvragen, ga dan in je browser naar de Steam Support-pagina en log in op je Steam-account. Als je bent ingelogd zie je op de Support-pagina een tabje Aankopen. Als je naar dit menu gaat, dan krijg je een overzicht van je laatste aankopen. 

Klik op een titel waarvoor je een restitutie wil aanvragen. Zie je de game niet in de lijst staan, klik dan op Volledige aankoopgeschiedenis bekijken. Nadat je op de titel hebt geklikt, kun je via de knop Ik wil een terugbetaling geld terugkrijgen.

 

© PXimport

In het dropdownmenu dat verschijnt kun je direct aangeven op welke manier je je geld wilt terugkrijgen, bijvoorbeeld via Paypal. Een terugbetalingsoptie vind je niet als je aankoop buiten het beleid van Steam valt, maar zoals gezegd kun je de aanvraag alsnog opsturen. 

Het is dan van belang dat je bij Vertel ons waarom goed uitlegt waarom je alsnog een terugbetaling zou moeten ontvangen. Klik vervolgens op Verzoek indienen en je krijgt snel te horen of je verzoek wordt gehonoreerd. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000