Philips 32PFS5362/12 - Kleine prijs, geen kleine prestaties

© PXimport

Philips 32PFS5362/12 - Kleine prijs, geen kleine prestaties

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 15 mei 2018 - 04:54

Aangepast: 24 november 2022 - 13:07

Eric Beeckmans

Als je een televisie zoekt voor de kleinere woonkamer of bijvoorbeeld de werkkamer, kan het vaak geen kwaad om voor een kleiner model te kiezen. Een televisie van 32 inch kan dan letterlijk en figuurlijk precies in je straatje passen. Hoe goed presteert de Philips 32PFS5362/12?

Van deze 32 incher moet je geen designhoogstandjes verwachten. Rond het scherm zit een glanzend zwart kader van een centimeter, en hij heeft een vrij dik profiel. De centrale, open voet is uit plastic en alhoewel hij stevig staat, behandel je hem best met voorzichtigheid. Op een model van deze maat hadden we graag een draaivoet gezien.

Aansluitingen

Met slechts twee hdmi-aansluitingen, een vooraan en een aan de zijkant, ben je licht beperkt in aansluitmogelijkheden. Aan de zijkant is hij verder uitgerust met twee usb-aansluitingen. Achteraan vinden we wel nog een componentvideo-aansluiting voor oudere apparaten, en de hoofdtelefooningang. Om hem aan te sluiten op je netwerk is hij voorzien van een bedrade én draadloze netwerkaansluiting.

Beeldkwaliteit

Een klein toestel, met kleine prijs, maar zeker geen kleine beeldprestaties. Deze Philips zet met al je bronnen een erg mooi beeld op het scherm. De beeldverwerking rekent indien nodig ook af met ruis, en geeft het beeld mooi en gedetailleerd weer. Beperk de scherpte-instelling tot ‘1’ om lelijke, witte randen te vermijden. Bewegingsscherpte is zijn zwak punt, snel bewegende beelden hebben een licht wazige, dubbele rand. Dat is echter te verwachten in deze prijscategorie.

© PXimport

De 32PF5362 is voorzien van een IPS-scherm dat een redelijke kijkhoek biedt, maar matig contrast. Dat kan je licht verbeteren door in de gevorderde instellingen, bij contrastmodi, te kiezen voor ‘standaard’ of ‘beste beeld’. De kalibratie in film-mode is degelijk. Het scherm toont een lichtjes te helder beeld, met ietwat koele tint, en sommige kleuren (rood en cyaan) zijn een tikkeltje te flets. Toch geven we het toestel nog een ruime voldoende voor beeldkwaliteit.

Smart TV

Dit is een volwaardige televisie, uitgerust met een volledige tunerset voor DVB-T2 (antenne), DVB-C (kabel) en DVB-S2 (satelliet). Wie dat wenst kan opnemen naar een externe harde schijf met usb-aansluiting. Een degelijke mediaspeler die alle moderne muziek -en videoformaten (inclusief ondertitels) ondersteunt is ook aanwezig. Als enige minpunt vermelden we dat de speler sommige bestanden niet in de correcte beeldverhouding afspeelt, maar er het volledige scherm mee vult.

© PXimport

Er is ook een basisversie smart tv voorzien. Die bevat onder andere YouTube, Netflix, MovieMax, Videoland, en diensten zoals NPO Start, RTL XL, en Pathé. De interface is netjes en overzichtelijk, maar wel traag. Dat zien we overigens in alle menu’s van de televisie. In sommige gevallen moet je letterlijk een seconde wachten voor het effect van een toetsaanslag zichtbaar is.

Afstandsbediening

De afstandsbediening is erg licht, uitgevoerd in zwart plastic, met een glanzende accentrand. De aangename rubbertoetsen zijn makkelijk in te drukken. Boven de d-pad vind je toetsen voor de internet-apps, het Home Scherm en de tv-tuners. Voor Netflix is een extra toets voorzien. De layout is goed, enkel de cijfertoetsen onderaan en afspeeltoetsen bovenaan zijn misschien net iets te klein. Met de d-pad sla je soms ongewild de foute pijltjestoets aan, ook al staat je vinger wel degelijk op de juiste toets. 

© PXimport

Geluidskwaliteit

Deze Philips heeft voldoende volume en goede, volle klank voor doordeweeks kijkvoer. Voor een echte filmbeleving of om rustig van je muziek te genieten schiet hij te kort, al scoort hij op dat vlak zeker niet slechter dan andere modellen van dezelfde maat.

Conclusie

Ben je op zoek naar een televisie voor de slaapkamer, bureau of kinderkamer, of wens je een kleinere tv voor de woonkamer die goed uitgerust is en prima beeld heeft? Dan is deze Philips zeker kandidaat. Hij combineert een volledige uitrusting met prima beeld.

De 32PFS5362 gaat soms gebukt onder zijn wat slome interface, maar dat is enkel een probleem als je regelmatig aan de instellingen sleutelt en veel van bron verandert. Wie daar mee kan leven krijgt een televisie die voorzien is van een volledige set tv-tuners, ingebouwde wifi, een mediaspeler, en de meest essentiële smart tv-toepassingen. De beeldkwaliteit is goed, zeker als we ook zijn prijs in het achterhoofd houden. Niet de juiste keuze als je een thuisbioscoop wenst, of voor grote sportervaring gaat, wel als je een goed tweede toestel zoekt. Ook voor gamers is het een prima keuze. Zijn zuinig energieverbruik is mooi extraatje dat je er bovenop krijgt.

7,5

ONS OORDEEL

Philips 32PFS5362/12

Pluspunten

Degelijke beeldkwaliteit

Goed uitgerust (tv-tuners, mediaspeler, streaming apps)

WiFi ingebouwd

Lage input lag is goed voor gamers

Zeer zuinig energieverbruik

Minpunten

Slechts twee HDMI-aansluitingen

Gebruikersinterface reageert soms vrij traag

Toestel beschikt niet over een draaivoet

Conclusie

**Prijs** 279 euro **Display** Full HD LED **Schermdiagonaal** 32 inch, 80 cm **Resolutie** 1920 x 1080 pixels **HDR**Nee **Beeldfrequentie**60 Hz **Connectiviteit** 2 x HDMI, 2 x USB, CI+, optische audio-uitgang, IEC75-antenne, Ethernet-LAN, satellietaansluiting, hoofdtelefoonaansluiting, WiFi **Smart TV**Ja **Website** [www.philips.nl]( https://www.philips.nl/c-p/32PFS5362_12/5300-series-ultraslanke-smart-full-hd-led-tv-met-pixel-plus-hd/ )...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000