Microsoft rolt Creators Update uit voor Windows 10 Mobile

© CIDimport

Microsoft rolt Creators Update uit voor Windows 10 Mobile

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 april 2017 - 06:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:37

Redactie

Microsoft is de uitrol gestart van de Creators Update voor Windows 10 Mobile, iets later dan de gelijknamige update voor de pc-versie van Windows 10 is uitgekomen.

Hoewel de updates voor beide platformen dezelfde naam dragen, zijn er eigenlijk weinig gelijkenissen tussen de twee. Op Windows 10 Mobile draait de Creators Update niet zozeer om nieuwe functies, als wel om verbeteringen aan de infrastructuur van het mobiele besturingssysteem. Daardoor zouden telefoons vlotter moeten draaien.

Niet voor iedereen

Niet alle Windows Phones krijgen de update binnen. De bekendste modellen die wel overgaan naar de Creators Update, zijn de Lumia 550, Lumia 640/640 XL, Lumia 950/950 XL, HP Elite x3 en de IDOL 4S van Alcatel. Het zou ongeveer 60 procent van alle Windows 10 Mobile-gebruikers beslaan, valt te lezen via MSPowerUser.

Kleinere updates

De Creators Update voor Windows 10 Mobile maakt het besturingssysteem ook geschikt voor Microsofts nieuwe manier van updates uitrollen. Die updates zijn namelijk voortaan zo'n 35 procent kleiner dan voorheen, en gebruikers hebben voortaan ook meer opties om updates uit te stellen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000