Het beste van 2014: 10 bluetooth-speakers

© PXimport

Het beste van 2014: 10 bluetooth-speakers

Geplaatst: 30 december 2014 - 11:32

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Redactie Computer!Totaal

Je kan muziek natuurlijk direct vanaf je smartphone afspelen, maar luidsprekers geven veel beter geluid. Om die te gebruiken, heb je al lang geen kabel meer nodig. Wij zetten tien fijne bluetooth-speakers op een rijtje.

X-mini WE Speaker

De X-mini WE thumb-sized speaker heeft een zeer krachtige indruk op ons gemaakt. Als je denkt dat baby's veel volume hebben, dan heb je deze bluetooth-minispeaker nog niet gehoord.

Niet alleen de kwaliteit van het geluid, ook de afstand vanaf waar je connectie houdt met de minispeaker is behoorlijk indrukwekkend. Het product werkte tot op acht meter afstand van mijn smartphone. Het product zou nog twee meter verder kunnen afleggen volgens de beschrijving, maar dat leverde enkele haperingen op. Acht meter is in ieder geval genoeg om je tuinterras van muziek te voorzien.

© PXimport

De X-mini WE is een geweldige speaker die ondanks zijn minimale grootte veel geluid kan produceren. Hierdoor kun je altijd en overal je favoriete muziek beluisteren op hoge kwaliteit, zonder dat je veel apparatuur hoeft mee te dragen. De X-mini WE is zeer stevig en kan tegen een goede stoot en is compatibel met veel smartphones, tablets en laptops met bluetooth 3.0 of hoger.

Bekijk hier de volledige review van de X-mini WE Speaker.

X-mini WE Speaker

Prijs: 40 euro

Afmetingen: 48 x 40mm

Gewicht: 48 gram

Output: 1,5W

Frequency Response: 200Hz-20kHz

Batterij: 230 mAh

Speelduur: max 6 uur

Laadduur: +/- 2 uur

Bluetooth: versie 3.0 (met NFC)

Pluspunten

+ Goed geluid

+ Handig mee te nemen

+ Accuduur

+ NFC

Minpunten

- Onbruikbaar met oudere laptops

SCORE: 9/10

Fresh 'n Rebel Rockbox #3

Waar Fresh 'n Rebels Rockbox Cube klein is en de Rockbox Fold in brillenkokerformaat is uitgevoerd, is de Rockbox #3 een zwaar en groot bakbeest. Imposant, dat kun je wel stellen, maar is met een gewicht van 1340 gram ook iets minder goed te vervoeren.

Waar veel draagbare luidsprekers nog geen woonkamer kunnen vullen, doet de Rockbox #3 dat moeiteloos. Een veel voorkomend probleem onder bluetooth-speakers is dat er vervorming optreedt wanneer je het volume erg hoog zet. Fresh 'n Rebels luidspreker weet dat als een van de weinige producten te voorkomen en muziek klinkt kwalitatief gezien op iedere volumestand hetzelfde.

© PXimport

Rockbox #3 blijkt een zeer sterke bluetooth-luidspreker. Waren eerdere producten van Fresh 'n Rebel ietwat zwak (Cube) of gemiddeld (Fold), de #3 is een schot in de roos. De #3 biedt 24 uur luisterplezier, hoogstaand geluid dat niet vervormt op hogere volumes en een handvol accessoires tegen een zeer schappelijke prijs.

Bekijk hier de volledige review van de Fresh 'n Rebel Rockbox #3.

Fresh 'n Rebel Rockbox #3

Prijs: € 79,99

Vermogen: 2 x 12 W

Driver: 2x70 mm

Frequentiebereik: 80 Hz~18 kHz

Gewicht: 1340 gram

Accuduur: Ongeveer 24 uur

Pluspunten

+ Audiokwaliteit

+ Hoog volume

+ Prijs

+ Batterijduur

+ Accessoires

Minpunten

- Geen lichtgewicht

SCORE: 9/10

JBL Charge 2

De zomer mag dan wel voorbij zijn, maar je kunt niet vroeg genoeg met de voorbereidingen voor de volgende zomer beginnen. Een stranddagje is dan niet compleet zonder JBL's Charge 2. Door de volle bas en het design is de draagbare speaker ideaal voor bescheiden feestjes.

Alleen al door zijn kleur zal niemand de JBL Charge 2 over het hoofd zien. Naast de minder spannende witte en zwarte uitvoering, is JBL's luidspreker verkrijgbaar in fel paars, rood en blauw. Een lekker zomerse uitstraling dus, precies het seizoen waar je de Charge 2 het liefst erbij pakt.

© PXimport

JBL's Charge 2 leent zich uitstekend voor (strand-)feestjes door voldoende vermogen en een volle bas, die met name dancemuziek tot zijn recht laat komen. Helaas is de bas niet aan te passen, waardoor deze bij sommige muziekgenres ongewenst de boventoon voert. Dit maakt de Charge 2 misschien niet de beste keuze onder de draagbare bluetooth-speakers, maar het blijft niettemin een uitstekende keuze.

Bekijk hier de volledige review van de JBL Charge 2.

JBL Charge 2

Prijs: € 149,99

Vermogen: 2 x 7,5W

Frequentiebereik: 75 Hz - 20 kHz

Accuduur: Ongeveer 12 uur

Gewicht: 1018 gram

Afmetingen: 185,2 x 79 mm

Pluspunten

+ Volle bas

+ Lange accuduur

+ Aardig wat vermogen

Minpunten

- Bas overstemt soms

- Niet bestand tegen zand en water

SCORE: 8/10

Edifier MP211

De voorganger van de MP211 was de Edifier Extreme Connect, en deze was ons vorig jaar erg goed bevallen. We rammelden dan ook al enige tijd bij Edifier aan de deur om snel aan de slag te kunnen met de MP211. We hadden hoge verwachtingen van het nieuwe speakertje, welke grotendeels worden waargemaakt.

De speaker zal je niet direct over de streep trekken met zijn uiterlijk vertoon. De MP211 is sober vormgegeven en de grote grijze knoppen aan de bovenkant van het apparaat komen een beetje goedkoop over. Het apparaatje is dan ook niet heel duur, je hebt hem in huis voor 49,99 euro. Wat je voor die prijs krijgt, is zeker vermeldenswaardig.

© PXimport

De speaker van Edifier is een goede koopkeuze wanneer je niet te veel geld wilt besteden aan een bluetooth-audioproduct, maar toch op zoek bent naar kwaliteit. De MP211 biedt met ondersteuning van bluetooth 4.0, NFC en micoSD-kaarten net dat beetje extra voor een zeer degelijk prijskaartje.

Bekijk hier de volledige review van de Edifier MP211.

Edifier MP211

Prijs: € 49,99

Vermogen: 2 x 2W

Signaal-ruisverhouding: 85 dB (a)

Frequentiebereik: 200Hz - 20kHz (±6dB)

Accuduur: Ongeveer 8 uur

Pluspunten

+ Bluetooth 4.0

+ NFC-ondersteuning

+ MicroSD-poort

+ Degelijk geluid

+ Prijs

Minpunten

- Batterijduur

SCORE: 8/10

JBL Clip

Het is niet de eerste draagbare bluetooth-speaker van JBL, maar wel één van de kleinste. De JBL Clip, ongeveer zo groot als de palm van je hand, is de nieuwe speaker van JBL. Daarnaast heeft JBL iets unieks toegevoegd: een Clip.

Als je een draagbare speaker hebt, dan moet je hem alsnog altijd ergens in doen om te kunnen vervoeren. Het nadeel van hem ergens instoppen, is dat het geluid wordt gedempt en dat gaat ten koste van de kwaliteit en het volume. JBL heeft daar wat op bedacht: een clip bovenop de speaker. Dit zorgt ervoor dat je de speaker ergens aan vast kan maken in plaats van ergens in moet stoppen.

© PXimport

De JBL Clip is een ideaal maatje voor onderweg, zowel in formaat als in prestaties. Het geluid is gewoon goed te noemen voor een speaker van dit formaat. Zet daar een prijs van vijftig euro tegenover en je hebt een leuke speaker voor een leuke prijs. De clip is een handige toevoeging: het maakt het net wat makkelijker om je speaker onderweg te gebruiken. Het ontbreken van NFC, een oplader en de korte kabeltjes zijn maar kleine nadelen en daarvoor hoef je de speaker niet te laten liggen.

Bekijk hier de volledige review van de JBL Clip.

JBL Clip

Prijs: 49,99,-

Vermogen: 3,2 W

Frequentiebereik: 160 Hz - 20 kHz

Accuduur: Ongeveer 5 uur

Gewicht: 150 gram

Afmetingen: 107 x 88 x 42 mm

Pluspunten

+ Geluidskwaliteit

+ Clip

+ Accuduur

+ Formaat

+ Prijs

Minpunten

- Geen NFC

- Geen oplader

- Korte kabels

SCORE: 8/10

Edifier M3280BT

De Edifier M3280BT is een 2.1-set, oftewel twee satellietspeakers en een subwoofer. Alle aansluitingen zitten op de subwoofer en het regelen van volume, balans en bas regel je op de rechter satellietspeaker. En dan valt gelijk iets op: de aan/uit-knop zit wat onhandig achterop de subwoofer geplaatst. Als je deze bijvoorbeeld onder je bureau hebt staan, moet je er dus telkens onder kruipen om de speakerset volledig uit te zetten.

De Bluetooth-verbinding werkt ideaal. Het is een kwestie van connectie maken en afspelen maar. Omdat het via Bluetooth is, hoef je geen aparte app of programma te gebruiken om je geluid via de speakerset af te laten spelen. Dit maakt het des te meer gebruiksvriendelijk.

© PXimport

De M3280BT van Edifier blinkt in weinig punten echt uit. Het design is wat saai en de knopjes zijn niet van hele hoge kwaliteit. Het geluid is gelukkig wel goed te noemen, met als groot voordeel natuurlijk dat je de muziek ook via Bluetooth kunt afspelen. Edifier heeft zich met deze set door middel van de Bluetooth-functie weten te onderscheiden van de concurrentie in dit prijssegment.

Bekijk hier de volledige review van de Edifier M3280BT.

Edifier M3280BT

Prijs: € 100,-

Aansluitingen: 3,5 mm jack en bluetooth

Vermogen: RMS 8W x 2 + 20W x 1

Formaat Satellieten: 124mm x 255mm x 125mm, subwoofer: 235mm x 244mm x 293mm

Gewicht: 5,7 kg

Pluspunten

+ Goed geluid

+ Bluetooth

+ Prijs

Minpunten

- Design

- Goedkope knoppen

- Uitknop op subwoofer

SCORE: 7,5/10

Denon Envaya

De eerste indruk die je krijgt zodra je de Denon Envaya uit de doos haalt is dat hij voor een draagbare speaker vrij groot en lomp aan doet. Een lichtgewicht is het trouwens ook niet: de speaker weegt bijna anderhalve kilo. Zeker de witte variant ziet er ook niet heel erg mooi uit. Hij doet een beetje denken aan een speaker die is ontworpen om onder de douche te gebruiken.

© PXimport

Het belangrijkste van een speaker is uiteraard de geluidskwaliteit. Zeker bij deze Denon Envaya, aangezien je er bijna tweehonderd euro voor moet neerleggen. Het geluid is rustig. Dat betekent dat de lage tonen vooral erg goed naar voren komen. De hoge tonen moeten het daarom toch met wat minder ruimte doen.

Qua behuizing had de speaker iets mooier gemogen. Daarnaast is hij vrij zwaar en vormt het een aardig lomp geheel. Gelukkig voorziet de Denon Envaya je verder wel van alle gemakken. Zo kan je je telefoon eraan opladen, verbinding maken door NCF en kan je ook nog de frontjes wijzigen van kleur. De accuduur is ook erg goed, waardoor je lang van je muziek kan genieten. Qua geluidskwaliteit springt hij er niet uit.

Bekijk hier de volledige review van de Denon Envaya

Denon Envaya

Prijs: 199,-

Afmetingen: 140x255x47,5 mm

Gewicht: 1,3 kg

Kleuren: Zwart en wit

Aansluitingen: USB voor het opladen van je telefoon, 3,5 mm jack

Maximaal aantal apparaten: 8

Pluspunten

+ Lage tonen

+ Accuduur

+ Verschillende frontjes

+ USB oplader voor telefoon

+ NFC

Minpunten

- Hoge tonen

- Gewicht

- Design

SCORE: 7,5/10

Teufel Motiv B

Teufel heeft sinds kort eindelijk door dat we onze muziek het liefst streamen. Okay, Spotify Connect wordt nog niet overal ondersteund door de Duitse fabrikant, maar met bluetooth komen we een heel eind. De Motiv B is hier het jongste bewijs van. Een stijlvol minisetje met een wel zeer grote mond.

De bouwkwaliteit van de Motiv B is uitstekend. Je betaalt dan misschien 250 euro voor het systeem, je haalt ook wel echt een massief en stevig setje in huis. De witte behuizing is van hard plastic, met een transparante voorkant waar de tweeters en woofers in verzonken liggen. Onder de tweeters zit nog een onopvallende klankgleuf. Het design van de Motiv B is minimalistisch, en zo zien we dat natuurlijk graag.

© PXimport

Teufel heeft met de Motiv B een prima speakersetje afgeleverd. Een zeer compact systeem dat ideaal is wanneer je jouw muziek wilt streamen via een smartphone of tablet. Het is indrukwekkend om te zien welke audiokwaliteit Teufel uit zulke kleine speakers weet te persen.

Bekijk hier de volledige review van de Teufel Motiv B.

Teufel Motiv B

Prijs: € 249,99

Afmetingen: 14,6 x 13 x 18 cm (DxBxH)

Gewicht: 1,7 kg

Connectiviteit: Bluetooth 4.0, 3,5 mm jack

Max vermogen tweeter: 18 Watt

Max vermogen woofer: 30 Watt

Akoestisch principe: 2-kanaals

Versterkerkanalen: 2

Pluspunten

+ Design

+ Installatie

+ Volume

+ Gebalanceerd geluid

Minpunten

- Bas op hoog volume

- Geen Spotify Connect

- Open tweeters

SCORE: 7,5/10

Logitech X300

Ieder toonaangevend audiomerk heeft wel een draagbare bluetooth-speaker in de collectie. Uiteraard kan Logitech dan niet achterblijven. Logitech heeft sinds kort de X300, die verkrijgbaar is in vier blitse kleuren.

De speaker lijkt qua design en formaat wel een beetje op de JBL Charge en FLIP. Voor de Logitech X300 betaal je alleen wel bijna de helft van de prijs van de JBL Charge. Je zou denken dat de geluidskwaliteit daar heel erg onder te lijden heeft, maar gelukkig is dit niet het geval. Deze is namelijk prima voor een speaker van dit formaat. Hij pakt alle tonen mee, maar de focus ligt voornamelijk op de hogere tonen. Dat betekent niet dat er gelijk geen bas meer overblijft, ook hier is nog voldoende van aanwezig.

© PXimport

Deze Logitech X300 is een goede metgezel voor onderweg. Dankzij de vorm en het gewicht neem je hem eenvoudig mee. Het geluid is daarnaast ook goed te noemen. Met alle tonen die goed worden weergegeven is het geluid prettig om naar te luisteren. Ook bij een hoog volume vervormt het geluid niet. Daarnaast is ook de telefoonfunctie erg handig.

Bekijk hier de volledige review van de Logitech X300.

Logitech X300

Prijs: € 69,99

Bereik: 10 meter

Accuduur: Ongeveer 4 uur

Gewicht: 335 gram

Afmetingen: 152 x 71 x 69 mm

Pluspunten

+ Geluidskwaliteit

+ Design

+ Telefoonfunctie

Minpunten

- Geen NFC

- Geen oplader

- Geen beschermhoes

- Accuduur

SCORE: 7/10

UE BOOM

De UE BOOM heeft een vrij uniek design. Hij is namelijk helemaal rond. Dit maakt dat het geluid geheel rondom de speaker verspreid wordt. Dit ziet er stoer uit en heeft natuurlijk functioneel gezien ook grote voordelen, aangezien het niet uit maakt hoe je de speaker plaatst.

Je kunt op deze speaker twee apparaten tegelijk via Bluetooth koppelen. Zo kun je dus wisselen van afspeelapparaat zonder opnieuw te hoeven koppelen. Daarnaast is het bereik van de UE BOOM erg goed. Zelfs met een verdieping ertussen blijft de speaker gewoon de muziek afspelen die je aan hebt staan. UltimateEars geeft zelf aan dat het bereik meer dan 15 meter is (50 voet), dit is zeker niet overdreven.

© PXimport

De UE BOOM is een geweldig leuke speaker om te zien en je hoeft je ook geen zorgen te maken wanneer je hem onder ruige omstandigheden wilt gebruiken. Helaas lijkt dit wel ten koste te gaan van de bas, die toch wat op de achtergrond blijft. Voor een speaker van bijna tweehonderd euro valt dit ietwat tegen.

Bekijk hier de volledige review van de UE BOOM.

UE BOOM

Prijs: 199,00,-

Vermogen: 3 W

Frequentiebereik: 90 Hz - 20 kHz

Accuduur: ongeveer 15 uur

Gewicht: 1,09 kilo

Afmetingen: 65 x 180 x 65 mm

Pluspunten

+ Design

+ Stof- en spatwaterdicht

+ Accuduur

+ App

+ Geschikt voor veel situaties

+ NFC

+ Bereik Bluetooth

Minpunten

- Bass valt wat tegen

- Volumeknoppen

- Prijs

SCORE: 7/10

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000