Hacker Geohot bouwt universele root-methode voor Android

Een ontwikkelaar heeft een universeel programma gebouwd, dat alle Android-apparaten in één keer kan rooten. De root-methode moet werken op apparaten met een kernel van vóór 3 juni.

Het programma heet Towelroot, en is ontwikkeld door de bekende hacker Geohot. Hij is onder meer bekend van zijn PS3-hack, waarbij hij de console op Linux kon laten draaien. De 24-jarige ontwikkelaar heeft daar later veel juridische problemen mee gekregen.

Kwetsbaarheid

Towelroot werkt via een kwetsbaarheid in het Android-besturingssysteem, maar er wordt niet vermeld welke dat is uit angst dat Google dat lek snel dicht voor oudere versies van de kernel. Versies van vóór 3 juni bevatten de kwetsbaarheid nog wel.

APK

Het programma werkt door het installeren van de APK, dat te downloaden is van de website. In de nieuwste versies van Android lijkt de hack niet te werken, omdat daar de /system-partitie is geblokkeerd.

Geschenk uit de hemel

Het rooten van een Android-toestel was tot nu toe een omslachtig proces, waarbij een rootkit specifiek per toestel moest worden gebouwd - in tegenstelling tot de iPhone, waarbij het jailbreaken voor ieder toestel hetzelfde proces heeft. Een universele rootkit is voor veel Android-gebruikers een geschenk uit de hemel - al melden veel gebruikers dat het op hun toestel nog niet perfect werkt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000