Groepstest Netflix-alternatieven: ITunes

Apple heeft ook zijn eigen online videotheek, namelijk iTunes. Wie het programma op de computer opent, kan via het onderdeel iTunes Store talloze films huren.

Vergeleken met Netflix is het aanbod verser, maar daar zijn de prijzen ook naar. Wil je een recente film in 1080p bekijken, dan rekent Apple maximaal € 4,99. Soms zitten er ook weleens leuke aanbiedingen tussen. Op het moment van schrijven kostte het romantische verhaal Brokeback Mountain bijvoorbeeld 0,99 eurocent. Ten opzichte van de meeste andere aanbieders biedt iTunes het merendeel van zijn titels aan met Dolby Digital-geluid. Zeker wanneer je beschikt over meerdere speakers kan dat natuurlijk interessant zijn. In iTunes kun je ook recensies lezen van andere gebruikers, aan de hand waarvan je je filmkeuze kunt bepalen. Zodra je het bedrag voor een leuke titel hebt afgerekend, heb je nog dertig dagen de tijd om de film te bekijken. Is de weergave eenmaal gestart, dan blijft er nog 48 uur over om de film af te zien. Voor mobiel gebruik is iTunes alleen beschikbaar voor Apple’s eigen producten, namelijk iPod Touch, iPad en iPhone. Wil je een film op televisie bekijken, dan kun je dat eventueel regelen via een Apple TV. Verder kun je het programma iTunes natuurlijk op een computer installeren.

Volgende pagina: Netflix-alternatief, WappZapp

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000