Geen creditcard? Zo voeg je tegoed toe in de Google Play Store

© PXimport

Geen creditcard? Zo voeg je tegoed toe in de Google Play Store

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 15 januari 2014 - 08:13

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

José Pauty

In Nederland is er wel een Google Play Store, maar zijn er (nog) geen Google Play Gift Cards te koop. Je kunt uitsluitend via een creditcard afrekenen in de Play Store. Maar niet iedereen heeft een creditcard. Via een achterdeurtje met Duitse Google Play Cadeaukaarten kan je toch saldo toevoegen.

01. Duitse cadeaukaart kopen

Woon je dichtbij de Duitse grens, dan kan je bij veel winkels en tankstations de Duitse Google Play Gift Cards kopen. Zie deze website voor een overzicht van verkooppunten. Kaarten zijn doorgaans verkrijgbaar in waarden van 15, 25 en 50 euro. Woon je te ver van Duitsland, dan kan je digitaal ook kaarten (van 15 en 25 euro) via de Duitse website www.playgutschein.de kopen. De site is uitsluitend Duitstalig (maar wordt nota bene gerund door een Nederlander), maar wie de taal niet machtig is, kan hem eventueel via Google Translate laten vertalen.

© PXimport

Verkooppunten vind je makkelijk wanneer je in de buurt van de Duitse grens woont.

02. Online bestellen

Klik op de knop Ich möchte Google Play Karten bestellen. Soms zijn de kaarten online tijdelijk uitverkocht, dit komt omdat de aanbieder fysieke kaarten inkoopt, daarvan de code openkrabt, de kaart inscant en in de database van de webshop opneemt.

Per gekochte kaart betaal je een toeslag van zo'n 2,79 euro. Je kunt via elf verschillende betaaldiensten afrekenen, waaronder PayPal, iDEAL (voor Nederland) en Mistercash (voor België). Selecteer een waarde en klik op de gewenste betaalmethode. iDEAL en Mistercash gaan verscholen onder de knop Weitere Zahlungsarten. Voor iDEAL: vul je e-mailadres in, kies de bank en klik op de knop Zahlungspflichtig bestellen. Volg verder de procedure van iDEAL. Is de betaling voltooid, dan krijg je vrijwel direct een e-mail met een scan van de code plus een plaatje van de code gelijk in beeld van je browser.

© PXimport

Het kopen van een cadeaukaart online is iets duurder, maar wel heel snel!

03. Code inwisselen

Ga naar https://play.google.com/store, meld jezelf aan en klik onder het menu op Tegoed inwisselen. Type de code in en klik op de knop Inwisselen. Je krijgt de melding dat het bedrag is toegevoegd aan je Google Play-account. Let op: dit is de enige manier waarop de inwisseling werkt, op andere plekken binnen Google Play waar we een cadeaucode konden opgeven, kregen wij een foutmelding.

© PXimport

Wie de code heeft ingewisseld, kan gaan shoppen in de Play Store.

We hebben alle stappen uit deze snelstart zelf met succes uitgeprobeerd. Toch willen we benadrukken dat je deze stappen op eigen risico uitvoert. Hoewel we niet verwachten dat Google deze methode ineens ongedaan zal maken (ze verliezen er immers niets op), zou dat in theorie toch kunnen gebeuren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000