Eigen foto's presenteren op een smart display met Google Assistent

© PXimport

Eigen foto's presenteren op een smart display met Google Assistent

Geplaatst: 10 november 2020 - 04:03

Aangepast: 25 november 2022 - 10:38

Wesley Akkerman

Wanneer je thuis een smart display met de Google Assistent aan boord hebt staan, dan kun je dat apparaat instellen als een soort digitale fotolijst wanneer je hem niet gebruikt. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies voor elkaar krijgt.

In dit geval maakt het niet uit of je een smart display van Google, Lenovo, JBL of LG hebt, omdat het voor het grootste deel allemaal hetzelfde werkt. Wat je hiervoor nodig hebt is de applicatie Google Foto’s, die waarschijnlijk al op je Android staat. Gebruik je iOS? Dan dien je de app nog even handmatig te downloaden. Verder moet je ervoor zorgen dat je alvast een album met leuke foto’s klaar hebt staan. Dat album kan niet meer dan tienduizend foto’s bevatten.

Wanneer je de Google Foto’s-app voor het eerst opent, dan dien je mogelijk nog een Google-account aan te maken. Anders kun je gewoon inloggen met je bestaande account, het account dat ook gekoppeld is aan je smart display. Ga vervolgens naar Bieb (rechts onderin de navigatiebalk, Albums en druk op Nieuw album (het lege vlak met het plusteken). Selecteer de foto’s die je wil toevoegen. Je kunt ook voor een bestaand album kiezen waar al foto’s in staan. Voor nu zijn we klaar in de Foto’s-app en kunnen we verdergaan in de Google Home-applicatie.

© PXimport

Foto’s instellen voor je smart display

Na het openen van de Google Home-app, waar je ook ingelogd moet zijn met je Google-account, kies je het slimme scherm dat je ook wil gebruiken als digitale fotolijst. Op de volgende pagina zie je onderin de suggestie Fotolijst bewerken staan. Tap daarop en tap daarna op Google Foto’s. Het is nu de bedoeling dat je een map selecteert. Dat kan de map zijn die je net aangemaakt hebt of je favoriete map waar eigenlijk alle foto’s in staan. De keuze is aan jezelf.

Vervolgens kun je nog een aantal dingen instellen. Denk dan bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee je de foto’s voorbij kunt laten schieten. En of je allerlei data van de foto, het weer en de tijd in beeld weer weergeven. Daarnaast heb je nog de optie voor het toevoegen van Live Albums. Wanneer vrienden of familieleden toegang hebben tot dat album, dan kan hun Nest Hub of smart display ook geüpdatet worden met de foto’s die jij toevoegt aan de map. Handig voor vakantiekiekjes.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000