Sonos instellen als standaardspeaker voor Google Home

© PXimport

Sonos instellen als standaardspeaker voor Google Home

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 24 mei 2020 - 05:54

Aangepast: 25 november 2022 - 10:23

Wesley Akkerman

Het is sinds kort mogelijk een Sonos-speaker in te stellen als standaardspeaker voor Google Home, Google Nest Mini en de Google Nest Hub. Hoe goed de speakers van Google ook mogen zijn, echt goede kwaliteit muziek kunnen ze niet weergeven. Heb je dus zowel een Google Home- of Nest-speaker in huis staan en wil je dat die voortaan de muziek afspelen via je Sonos-speakers, lees dan snel verder.

Het is al een tijdje mogelijk een andere speaker als standaardspeaker in te stellen voor je Google Home- of Nest-speakers in huis. Tot op heden was het niet mogelijk ook de speakers van Sonos daarvoor in te zetten, maar daar is dus onlangs verandering in gekomen. Het is nog even kijken en uitproberen welke speakers wel of niet geïnstalleerd kunnen worden, maar je kunt in elk geval de Sonos Play:5, Sonos One, Sonos Beam en Sonos Move gebruiken.

© PXimport

Sonos-speaker instellen via Google Home

Gelukkig is het koppelproces behoorlijk simpel. Je hebt hiervoor nodig: de Google Home-app, een Home- of Nest-speaker en natuurlijk een speaker van Sonos. In de Google Home-app ga je naar de slimme speaker waarvan je wil dat die voortaan zijn muziek via een Sonos-product afspeelt. Rechts bovenin zie je een tandwielicoontje staan. Als je daarop klikt, dan kun je in het volgende scherm naar beneden scrollen totdat je het kopje Standaard muziekspeaker ziet staan. Wanneer je dan weer daarop tapt, dan krijg je een lijst met beschikbare speakers te zien. Zorg ervoor dat de Sonos op dat moment al aanstaat.

Zodra de speaker aanstaat en in de zoekmodus staat, kan het koppelen beginnen. Wanneer alles goed gaat, dan zie je de Sonos als het goed is nu in de lijst met beschikbare speakers staan. Je kunt op de speaker tappen om de koppeling te voltooien. De Google Assistent geeft een seintje wanneer alles goed gegaan is, wees daar dus alert op. Heb je de bevestiging gehoord? Mooi zo! Zorg er dan vervolgens voor dat de Sonos-speaker in kwestie altijd aanstaat wanneer je muziek wil afspelen en je het commando geeft aan je Google Home- of Nest-speaker om muziek af te spelen.

Het mooie aan deze integratie is dat de Symfonisk-speakers van Ikea ook op dezelfde manier te selecteren zijn als muziekspeaker. Dat komt doordat Ikea samen met Sonos aan de speakers gewerkt heeft en dus in de basis technologie delen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000