Google Assistant: 6 leuke dingen die je nu kunt doen

© PXimport

Google Assistant: 6 leuke dingen die je nu kunt doen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 25 mei 2020 - 08:45

Aangepast: 25 november 2022 - 10:23

Wesley Akkerman

De Google Assistant is meer dan een vraagbak of zoekmachine waar je iets mee opzoekt. Je kunt namelijk nog veel meer met de stemassistent van Google doen. Hier zijn 6 coole ideeën.

Verzend boodschappen

Sinds kort is het mogelijk een boodschap te verzenden via de Google Assistant. Dat kun je doen via de slimme speakers in huis. Je spreekt de boodschap in bij één speaker en vervolgens wordt die over alle speakers afgespeeld. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Google, roep het volgende om”, gevolgd door je bericht. Iemand anders kan dan reageren door “Hey Google” te zeggen, gevolgd door de reactie. Op een smart display heb je er ook een knopje voor.

Relaxen met Google Assistent

Je kunt Google heel snel vragen muziek op te zetten waar je rustig van wordt, bijvoorbeeld met het commando: “Hey Google, zet rustige muziek op”. Je kunt ook vragen om specifieke geluiden, zoals vogeltjes, watervallen of andere dingen. Als je dit koppelt aan de slaaptimer, dan heb je een prettig achtergrondgeluid voor bij het slapen.

Luisteren naar een verhaal

De Google Assistant kan ook een kort verhaal vertellen. Het zal voorlezen niet snel vervangen. Maar wanneer je aan Google vraagt “Hey Google, vertel me een verhaal”, dan krijg je een kort verhaaltje te horen. Geen nood: de verhalen zijn kindervriendelijk.

Spelletjes spelen

De Google Assistant heeft tevens een aantal ingebouwde spelletjes die je kunt spelen. Vraag maar eens: “Hey Google, welke spelletjes kun je spelen?”. De Assistant zal dan vertellen wat die in de aanbieding heeft. Helaas is het zo dat de Nederlandse versie nog niet zo heel uitgebreid is. De Engelse variant biedt meer games aan, zoals trivia, galgje en doen, durf of de waarheid.

Recepten opvragen

De Google Assistant kan je ook heel snel helpen bij het vinden van een lekker recept. Wanneer je tegen Google zegt: “Hey Google, ik ben op zoek naar een recept voor [vul in]”, dan biedt de stemassistent opties aan. Als je hebt gevonden wat je zoekt, dan wordt dat resultaat naar je telefoon gestuurd. Heb je een smart display, dan krijg je ook nog video-ondersteuning in de keuken.

Woorden en zinnen vertalen

Onlangs voegde Google de mogelijkheid toe van zinnen vertellen van en naar het Nederlands. Als je zegt: “Hey Google, start de tolkmodus”, dan zal de Google Assistant vragen naar welke taal je iets wil vertellen en welk woord het precies is. Vervolgens krijg je te horen (of te zien) wat het resultaat is.

In de toekomst is straks nog veel meer mogelijk met de Google Assistant. De Engelse versie loopt – zoals altijd – voorop als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. Vroeg of laat komen die opties ook naar de Nederlandse versie. We moeten daar alleen wel wat geduld voor hebben.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000