Eenvoudig een eerste diagnose bij lichamelijke klachten

© CIDimport

Eenvoudig een eerste diagnose bij lichamelijke klachten

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 juni 2012 - 08:26

Aangepast: 16 november 2022 - 10:14

Redactie

Middenin de bezuinigingen zijn er geen heilige huisjes en dus zal er ook op de gezond-heidszorg flink bezuinigd worden. Een hete discussie is of het bezoek aan de huisarts zelf betaald moet worden door de patiënt of niet. Als het huisarts bezoek gratis is, dan gaan mensen wellicht te snel, maar moet je ervoor betalen, dan kan het zijn dan mensen niet naar de dokter gaan, terwijl dat wel nodig is. Moet ik naar de dokter? is een app die alvast vooruit loopt op de eventuele eigen bijdrage voor huisarts-bezoek. In de dokters-app krijg je snel een diagnose waarna je kunt beslissen of een bezoek aan de huisarts wel of niet nodig is.

Op een kaart van het lichaam kun je eenvoudig aangeven waar de klachten zich voordoen. Op basis van bepaalde vragen die je met ja of nee kunt beantwoorden geeft de app uiteindelijk een advies of je wel of niet naar de huisarts moet gaan. Ook krijg je een uitleg over de klachten die je hebt en wat informatie over hoe je met de klachten om moet gaan.

Ondanks dat je vaak een goede diagnose krijgt, kan een app natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen wat de diagnose is. Voordat je de app gaat gebruiken moet je dan ook akkoord gaan met een disclaimer waarin staat dat de makers app niet verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker.

Kortom

Moet ik naar de dokter? is een app die op eenvoudige wijze een eerste diagnose van lichamelijke klachten geeft. Het gebruik is erg makkelijk en middes het beantwoorden van enkele vragen krijg je een helder advies. Natuurlijk moet je niet blind vertrouwen op de app, maar een eerste advies kan geen kwaad.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000