Edifier MP211 - Bluetooth-speaker met vele extra's

© PXimport

Edifier MP211 - Bluetooth-speaker met vele extra's

Geplaatst: 17 november 2014 - 07:39

Aangepast: 24 november 2022 - 11:08

Justin Doornekamp

Edifiers MP211 ligt nog niet in de Nederlandse winkelschappen, maar toch konden wij alvast aan de slag met deze nieuwe bluetooth-speaker van Edifier. Is Edifiers nieuwe speaker de moeite van het wachten waard?

De voorganger van de MP211 was de Edifier Extreme Connect, en deze was ons vorig jaar erg goed bevallen. We rammelden dan ook al enige tijd bij Edifier aan de deur om snel aan de slag te kunnen met de MP211. We hadden hoge verwachtingen van het nieuwe speakertje, welke grotendeels worden waargemaakt.

Hoewel Edifiers MP211 in een aantal kleuren wordt gemaakt, zal Edifier in Nederland bescheiden blijven en de bluetooth-speaker alleen in zwart en wit verkopen. De speaker zal je niet direct over de streep trekken met zijn uiterlijk vertoon. De MP211 is sober vormgegeven en de grote grijze knoppen aan de bovenkant van het apparaat komen een beetje goedkoop over. Het apparaatje is dan ook niet heel duur, je hebt hem in huis voor 49,99 euro. Wat je voor die prijs krijgt, is zeker vermeldenswaardig.

© PXimport

De vormgeving van de MP211 is niet heel bijzonder.

Net dat beetje extra

De selectie functieknoppen is goed, zo zijn er volumetoetsen, knoppen om nummers te pauzeren en kan je zelfs telefoontjes aannemen. Met name de mogelijkheid om een nummer terug te gaan of te skippen is erg fijn, omdat je je smartphone lekker in je tas kunt laten.

De MP211 maakt verbinding middels de laatste bluetooth-standaard (4.0), waardoor je mobiele apparaat in theorie veel minder stroom verbruikt. En dat is een welkome toevoeging, gezien bluetooth doorgaans je accu snel leeg slurpt. Dat Edifier voor bluetooth 4.0 kiest is overigens redelijk uniek, veel bluetoothspeakers gebruiken nog bluetooth 3.0.

Een Nespresso-achtig logootje duidt erop dat de MP211 ook ondersteuning biedt aan NFC, waardoor je met je telefoon enkel het logootje hoeft aan te raken om de luidspreker verbinding te laten maken met je smartphone. Het zijn allemaal extraatjes waarmee Edifier zich onderscheidt van de concurrenten. Er is zelfs een microSD-poort aanwezig, waardoor je net als bij de Extreme Connect ook muziek vanaf een geheugenkaartje kunt afspelen.

Geluidskwaliteit

Allemaal leuk en aardig, maar hoe klinkt de MP211? Zeer acceptabel. Met een vermogen van twee maal 2 watt tegenover een signaal-ruisverhouding van 85 dB weet de speaker een helder geluid te produceren zonder afbreuk te doen aan de bastonen. Qua geluid weet deze speaker zich bijvoorbeeld aardig te meten aan de Rockbox Fold van Fresh 'n Rebel. De MP211 gaat wel iets minder lang mee dan de draagbare luidspreker van Fresh 'n Rebel. Waar je naar laatstgenoemde ongeveer veertien uur kunt luisteren, houdt Edifiers MP211 op na acht uur.

Conclusie

De speaker van Edifier is een goede koopkeuze wanneer je niet te veel geld wilt besteden aan een bluetooth-audioproduct, maar toch op zoek bent naar kwaliteit. De MP211 biedt met ondersteuning van bluetooth 4.0, NFC en micoSD-kaarten net dat beetje extra voor een zeer degelijk prijskaartje.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Bluetooth 4.0

NFC-ondersteuning

MicroSD-poort

Degelijk geluid

Prijs

Minpunten

Batterijduur

Conclusie

Edifier MP211 ------------- **Prijs:** € 49,99 **Vermogen**: 2 x 2W **Signaal-ruisverhouding:** 85 dB (a) **Frequentiebereik**: 200Hz - 20kHz (±6dB) **Accuduur**: Ongeveer 8 uur...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000