Dyson Lightcycle – Slimme lamp zonder wifi

© PXimport

Dyson Lightcycle – Slimme lamp zonder wifi

Geplaatst: 31 januari 2020 - 07:45

Aangepast: 25 november 2022 - 08:18

Edmond Varwijk

Bij slimme lampen denken we meteen aan wifi en home-automation, maar niet Dyson. De firma die een revolutie ontketende met zijn stofzuigerzakloze stofzuigers en innoveerde met handdrogers en luchtverversing, begeeft zich met de Dyson Lightcycle op het terrein van de slimme verlichting.

Slim betekent bij de Dyson Lightcycle echter niet eindeloos updaten en configureren, maar vooral intelligent toepassen van harde en zachte techniek. Dysons eigen kijk op slimme verlichting begint al bij het design. De Dyson Lightcycle kan 360 graden roteren en de lampkop beweegt vederlicht omhoog, omlaag, naar voren en achteren. Het licht schijnt daardoor altijd precies daar waar je het wilt hebben en dat zonder slijtagegevoelige veren of draaipunten. Een slimme koelbuis in de horizontale drager zorgt daarbij voor voldoende passieve koeling om de led-lamp tot 60 jaar mee te laten gaan.

© PXimport

Geen wifi

Bij de ingebruikname van de lamp , die als een vernuftig bouwpakket komt, ontbreekt de stap de lamp via wifi of een domotica-protocol zoals Zigbee, X10 of Z-Wave te verbinden. Slim volgens Dyson is een app die via bluetooth met de lamp communiceert en zich intelligent baseert op informatie uit de app en de sensoren. Vertel je de app waar je woont en hoe oud je bent, dan past deze gedurende de dag en het seizoen kleur en intensiteit van de verlichting aan op wat jij nodig hebt. Daarbij kun je kiezen uit drie profielen, studie, ontspanning of gesynchroniseerd (automatisch).

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Handmatig bijsturen kan ook, bovenop de lamp zitten aanraakgevoelige knoppen voor kleur en lichtintensiteit, terwijl de bewegingssensor de lamp in- en uitschakelt wanneer je aankomt of juist vertrekt. De lamp kan verder als wekker dienen, langzaam dimmen wanneer je moet gaan slapen en bij afwezigheid aanwezigheid simuleren door via willekeurige intervallen in- en uit te schakelen.

Conclusie

De Dyson Lightcycle legt het qua connectiviteit en programmeerbaarheid af tegen alle slimme concurrenten, maar compenseert dit volledig met intelligentie en een goed ontwerp.

8,0

ONS OORDEEL

Dyson Lightcycle bureaulamp

Pluspunten

App

Lichtbundel omkeerbaar (boven/beneden)

Lamp kan in 3 richtingen 360 graden draaien

Zuinige duurzame led

Industrieel design

Minpunten

Prijs

Geen home-automation

Beperkte connectiviteit

Conclusie

**Prijs** € 499,- **Kleuren** Zwart of zilver **Helderheid** 100 tot 1000 lux **Kleurtemperatuur** 2700 tot 6500 Kelvin **App** Dyson Link app iOS 10.0 of nieuwe, Android 5.0 of nieuwer **Website** [www.dyson.com]( https://www.dyson.nl/verlichting/dyson-lightcycle/overzicht.aspx )...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000